Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
25.9.12 12:18

Dobrý den, prosím o pomoc.Moc toho o autismu ani o jiných postižením moc nevím. MOžná je to předčasné, ale jsem zoufalá. Mám holčičku, má 8 měsíců. Nezajímají jí vůbec hračky, nenatahuje se po nich, neprohlíží si je, kouká úplně jinam, jako by vůbec nevnímala. Hodněkrát se jakoby zasní a kouká upřeně do jednoho místa, když na ní promluvím, lekne se a začne plakat. Stejně tak nereaguje na nic, co jí učím. Neopakuje po mě vůbec nic, žádný pohyb, žádný obličej, nic. Příjde mi, že je úplně jiná než ostatní děti. Po ničem se nesápe, nic nedává do pusinky, nevezme si nic, co jí podávám, nevnímá. Když jí podávám hračku, kope u toho nožičkama, máchá ručičkama, ale nenatáhne se po ní. Zatím nesedí, neleze. Když jí mám na sobě, stahuje ručičky dozadu, jako by se bála je natáhnout… Snažila jsem se o tom mluvit s dětskou lékařkou, ta však tvrdí, že má ještě na vše čas. Příjde mi, že pořád čekám a žádná změna. Pro uklidnění mě poslala na dětskou neurologii, tam jdeme až koncem října. Děkuji za jakoukoliv reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.12 18:11

Ahoj, to co tady popisujete tak to má náznaky autismu.Muj syn dělal z části to samé. Ale vaší male je 8 měsíců a to si myslím že je dost brzo. Ješte má dost času z toho vyrůst. Našemu synovi potvrdily autismus až ted ve dvou a pul letech. A stejne jeste neví copak máme za druh. Hlavne nečtěte žádné sdudie o tom jak se to dá rozeznat už od batolete atd…Není to pravda a akorád se tím budete užírat. Já se tím trápila přes rok a nebylo to nic moc. Hlavně se jí hodně věnujte i přes to že si s vámi nechce hrát. Hodně jí to pomůže a konec konců i vám. Držím palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
25.9.12 18:20

@kikietka no, já bych tomhle věku nehledala co neumí, nebo nedělá, spíš bych podporovala, co jí jde, baví.
Jinak můj Honzík (2 roky) všechno tohle dělal - zajímal se o věci, strkal do pusy, a stejně nás čeká vyšetření s podezřením na autismus - bohužel až v listopadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
25.9.12 18:24

Dobra kniha je Přemůžeme autismus? autor Anna Strunecká. Ale jsou i jiné publikace, však stačí podivat se v knihovně, nebo na netu ;-)

• Citovat
  • Upravit
31
10.2.13 10:12

Taky mám pocit, že je jen jinej a že je trochu introvert.ti doktoři se mi taky někdy nezdají :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.2.13 10:23

Co vám poradili psychologové? snažím se získat jeho pozornost, aby se soustředil. dávám mu různé ůkoly, aby se pořád něčemu učil, uklizel si hračky, zdravit ostatní děti a neseparoval se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.2.13 17:40
@Tetabět píše:
Co vám poradili psychologové? snažím se získat jeho pozornost, aby se soustředil. dávám mu různé ůkoly, aby se pořád něčemu učil, uklizel si hračky, zdravit ostatní děti a neseparoval se.

v našem případě poradili dávat co nejjednodušší pokyny a činnost ukázat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.2.13 17:56
@analoja píše:
v našem případě poradili dávat co nejjednodušší pokyny a činnost ukázat

no přesně. at v tom nemají guláš. někdy to trošku přeháním a očekávám zázraky, ale chce to prostě trpělivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.2.13 18:23
@Gladys píše:
V tom případě je tvůj černý kůň atypický autismus, pod který se už dá lecos schovat :mrgreen:
Náš autík začal používat budoucí čas, delší věty a celkově se odautistovává :dance:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: toho bych se chtěla dočkat. kolik malému/malé je?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.2.13 18:36
@Tetabět píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk: toho bych se chtěla dočkat. kolik malému/malé je?

je narozený 4/09, nevím přesně ze kdy je ten citovaný příspěvek, to bylo někdy přelom 2011/2012? Momentálně je u nás stav takový, že sice je svůj, ale začal hodně věcí dělat, co dřív odmítal nebo ho nebavili, maluje, mluví (sice patlá, ale když mu člověk rozumí, tak je schopen sdělit spoustu věcí), má období „co to je“, asi nějaká obdoba když se děti ptají proč. Momentálně mám za to, že je tam třeba nějaká lehounká vývojová dysfázie, ale nejsem schopná to řešit a malej je pořád trochu vzteklinka, takže zatím peču na logopedii a plánuju ho tam vzít až na jaře, doufám, že bude schopen spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.2.13 18:44
:lol:
@Gladys píše:
je narozený 4/09, nevím přesně ze kdy je ten citovaný příspěvek, to bylo někdy přelom 2011/2012? Momentálně je u nás stav takový, že sice je svůj, ale začal hodně věcí dělat, co dřív odmítal nebo ho nebavili, maluje, mluví (sice patlá, ale když mu člověk rozumí, tak je schopen sdělit spoustu věcí), má období „co to je“, asi nějaká obdoba když se děti ptají proč. Momentálně mám za to, že je tam třeba nějaká lehounká vývojová dysfázie, ale nejsem schopná to řešit a malej je pořád trochu vzteklinka, takže zatím peču na logopedii a plánuju ho tam vzít až na jaře, doufám, že bude schopen spolupracovat.

Tak to je dobrý :dance: to jesprávnývěk, kdy se ještě všechno může dorovnat do normálu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.2.13 18:48

…aniž by to ovlivnilo jeho nástup do školy atd. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.2.13 19:05

Přidávám jednu zaj. stránku
http://www.tamtam-praha.cz/…_pro_vas.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
12.2.13 07:27

@Tetabět ahoj tak o tehle diskuzi jsem nevedela, rikala jsi, ze malej ma sedm, moje mala taky, ted momentalne resime dodatecny odklad, ktery doporucilo spc a i ho zarid, jeden odklad ma anik.za sebou, ale ted je problem, protoze dle zs, ho u zs deluje jen vyjimecne a zdravotnich duvodu-tak se jich ptam a co asi doprde.. je autismus-dle jejich mineni pouze dlouhodobe nepriznivy zdravotni stav :pocitac: a proto tetobeto jak jste na tom s nastupem na skolu? Anicku by nejradsi soupli na specialku na te zs, kde jsme byly na zapis, ale psycholog a spc ji chteji videt mezi normal detma nebot ma potencial, jen by lotrebovala jeste ten rocek dozrat…
@Gladys tak mi pijde, ze mate vyhrano, mala. tohle delala az v sesti, ty otazky mamii co to je? Jinak dysfazii.mame taky u autismu jde o to, ze kazdy dite ma proste obdobi, kdy se nechova standartne a jevi znamky autismu, to je ok, blbe je, kdyz to obdobi neprejde a dite v nem ustane-tzn klidne se muze dva mesice prcek treba houpat jak magor, ale kdyz uz to dela rok, je to pruser..no my zatim takove stesti. nemely, sice se nehoupe a vypada ok, az na zavchvaty vzteku a ne uplne ok komunikaci a chapani, ale posouva dopredu, ahodne dela cinska lecba a homeo nasi uzasne psycholozky, ale na to ze je nanynce sedm je povetsinou na urovni tak 3-4let :,(

• Citovat
  • Upravit
31
12.2.13 07:53

Odklad máme taky a proto s ním dělám doma vše možné, aby se z toho dostal. dělá pokroky, tak si myslím, že vše nakonec dobře dopadne. myslím si, že to je spíše opožděným vývojem než autismus tak jak ho znám. měli jsme super psycholožku v těšíně, ale ta už není mezi námi, která nám hodně pomohla se tak nějak se vším vyrovnat a poradila nám různá cvičení pro malého, aby se nějak zapojil do všeho kolem něj. uvažuji, že bych s ním byla i třeba ve třídě a pomáhala mu v prvních krocích, aby z toho neměl nějaké trauma a aby se necítil tak sám. přítele mám pořád na cestách, takže mám na vše klid i když bych potřebovala taky někdy odpočinout, ale už jsem si nějak zvykla. říká, že se z toho oklepe a že se to vše zpraví, tak doufám taky. doktoři a stát mi někdy připadají, že jim to vyhovuje, když dají diagnozu a pak nechtěj ani přiznat že je nemocný, když se zrovna řeší nějaká fin. podpora. doktoři mají rej a stát nemusí nic platit :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí