Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@analoja po špičkách nechodí
, uvidíme. mě spíš vadí že nevim čim a jak ho zaujmout ![]()
@Markéta80 píše:
@analoja po špičkách nechodí, uvidíme. mě spíš vadí že nevim čim a jak ho zaujmout
no, já na všechno jdu trochu oklikou - nenápadně nabízím činnosti tak, že je začnu dělat sama - buď se přidá, nebo naváže a nebo taky ne ![]()
třeba si nechtěl číst - jen listovat - tak jsme pořídili tabuli a já maluju a komentuju to a doufám, že mu v hlavičce něco uvízne
nedávno mně překvapil, že zapalovač strkal k plotýnce - musel mně vidět, tohle jsem mu určitě neukazovala ![]()
no a třeba když si čtu, nebo zpívám s malou - tak vidím na jeho výrazu, že si to pamatuje
a ještě k tomu točení - miluje „kolo kolo mlýnský“
@analoja jo když říkam říkanky tak je vidět že poslouchá, knížky nehrozí ty trhá
, ted teda dostane další k svátku a začal ho i bavit bublifuk a hlavně furt leze po výškách
![]()
@Markéta80 jo, výšky, to je taky naše doména - ještě ani nechodil a už lezl nahoru ![]()
@analoja píše:
@Markéta80 jo, výšky, to je taky naše doména - ještě ani nechodil a už lezl nahoru
nám malej zas leze pořád po oknech
![]()
No tak tohle máme podobné. když se obouváme, tak mu říkám at si přinese botičky a že je musíme obout aby nám nebyla zima a snažím se o tom nějak mluvit, aby si to nejak vžil a pochopil to
@analoja píše:
no, já na všechno jdu trochu oklikou - nenápadně nabízím činnosti tak, že je začnu dělat sama - buď se přidá, nebo naváže a nebo taky ne
třeba si nechtěl číst - jen listovat - tak jsme pořídili tabuli a já maluju a komentuju to a doufám, že mu v hlavičce něco uvízne
nedávno mně překvapil, že zapalovač strkal k plotýnce - musel mně vidět, tohle jsem mu určitě neukazovala
no a třeba když si čtu, nebo zpívám s malou - tak vidím na jeho výrazu, že si to pamatuje
a ještě k tomu točení - miluje „kolo kolo mlýnský“
@dzarunka píše:
nám malej zas leze pořád po oknech![]()
malej má 12 roků? - to už je dost těžkej na sundávání, co? ![]()
no, my holt doma děláme opatření, takže když mně přestane bavit ho sundávat, tak odstaním židle z pokoje… blbý je, že už šplhá i po policích ve skříni… prostě je čím dál vynalézavější - no aspoň vím, že hloupej není ![]()
@Tetabět píše:
No tak tohle máme podobné. když se obouváme, tak mu říkám at si přinese botičky a že je musíme obout aby nám nebyla zima a snažím se o tom nějak mluvit, aby si to nejak vžil a pochopil to
a donese si je? můj malej totiž miluje botičky, umí si je krásně obout, ale nedonese je - když je vezmu, tak za mnou dojde, aby si je mohl obout, ale sám je nedonese - no, to bude asi další level ![]()
@analoja
malej začal chodit až v 18m jenže od té doby neposedí, max v židličce a furt běhá, někam si přisune box s hračkama a jak je dlouho zticha tak už tušim že je někde kde být nemá
![]()
@Bábrdl nepřihláš píše:
Jo a nelze srovnávat kulky a holky, kluci jsou prostě často pomalejší, agresivnější, vzteklejší… Prostě chlapi
Díky podobným předsudkům, které jsou pravdivé tak z 15%, bývá v řadě případů fatálně zanedbaná péče u dětí s vývojovou poruchou.
@Bábrdl nepřihláš píše:
v některých okresech v USA je nějakou formou autismu diagnostikováno každé desáté dítě. To už není normální.
To samozřejmě normální není, ale ani vymyšlené. Vakcinační kalendáře v USA jsou mnohem hustší, než ve většině Evropy, drtivá většina států USA stále ještě provádí fluoridizaci vody (přes řadu studií a hromadných případů dokazujících škodlivost), kontrola potravin je benevolentnější - abych vybral jen ty nejpodstatnější faktory. Promiň, ale myslet si, že když ve státu Minnesota byla před třemi roky prevalence PAS 145, tedy 1 z 67 dětí je autista, tak jde o módu nebo vrtoch rodičů, to je skoro až nebezpečné. Některé americké školy mají až 25% žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, to není žádná legrace. Vítej ve 21. století.
@Markéta80 vis ona dela strasne skoky..dlouho nic neumi a pak najednou sup a zacne chodit na zachod..takze ani nevim ty plinky mela na noc…jooo uz vim, jela tehdy s babickou a dedou na dovcu a prijela domu a od te doby je na noc bez plinek, ale ma obdobi, kdy se pocurava opet ale jen vyjimecne musim ji hlidat ar vecer nepije, no on ten instinkt pracuje cooo
Jak rikas, ze vidis rozdily mezi detma ach jo, proc zrovna nase deti… ![]()