Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59358
12.2.13 14:25

@analoja po špičkách nechodí ;), uvidíme. mě spíš vadí že nevim čim a jak ho zaujmout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.2.13 14:32
@Markéta80 píše:
@analoja po špičkách nechodí ;), uvidíme. mě spíš vadí že nevim čim a jak ho zaujmout :?

no, já na všechno jdu trochu oklikou - nenápadně nabízím činnosti tak, že je začnu dělat sama - buď se přidá, nebo naváže a nebo taky ne ;-)
třeba si nechtěl číst - jen listovat - tak jsme pořídili tabuli a já maluju a komentuju to a doufám, že mu v hlavičce něco uvízne
nedávno mně překvapil, že zapalovač strkal k plotýnce - musel mně vidět, tohle jsem mu určitě neukazovala ;)
no a třeba když si čtu, nebo zpívám s malou - tak vidím na jeho výrazu, že si to pamatuje
a ještě k tomu točení - miluje „kolo kolo mlýnský“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
12.2.13 14:38

@analoja jo když říkam říkanky tak je vidět že poslouchá, knížky nehrozí ty trhá :?, ted teda dostane další k svátku a začal ho i bavit bublifuk a hlavně furt leze po výškách :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.2.13 14:49

@Markéta80 jo, výšky, to je taky naše doména - ještě ani nechodil a už lezl nahoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.2.13 14:52
@analoja píše:
@Markéta80 jo, výšky, to je taky naše doména - ještě ani nechodil a už lezl nahoru ;)

nám malej zas leze pořád po oknech :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.2.13 14:55

No tak tohle máme podobné. když se obouváme, tak mu říkám at si přinese botičky a že je musíme obout aby nám nebyla zima a snažím se o tom nějak mluvit, aby si to nejak vžil a pochopil to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.2.13 14:57
@analoja píše:
no, já na všechno jdu trochu oklikou - nenápadně nabízím činnosti tak, že je začnu dělat sama - buď se přidá, nebo naváže a nebo taky ne ;-)
třeba si nechtěl číst - jen listovat - tak jsme pořídili tabuli a já maluju a komentuju to a doufám, že mu v hlavičce něco uvízne
nedávno mně překvapil, že zapalovač strkal k plotýnce - musel mně vidět, tohle jsem mu určitě neukazovala ;)
no a třeba když si čtu, nebo zpívám s malou - tak vidím na jeho výrazu, že si to pamatuje
a ještě k tomu točení - miluje „kolo kolo mlýnský“
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.2.13 14:59
@dzarunka píše:
nám malej zas leze pořád po oknech :zed: :mrgreen:

malej má 12 roků? - to už je dost těžkej na sundávání, co? ;)
no, my holt doma děláme opatření, takže když mně přestane bavit ho sundávat, tak odstaním židle z pokoje… blbý je, že už šplhá i po policích ve skříni… prostě je čím dál vynalézavější - no aspoň vím, že hloupej není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.2.13 15:04
@Tetabět píše:
No tak tohle máme podobné. když se obouváme, tak mu říkám at si přinese botičky a že je musíme obout aby nám nebyla zima a snažím se o tom nějak mluvit, aby si to nejak vžil a pochopil to

a donese si je? můj malej totiž miluje botičky, umí si je krásně obout, ale nedonese je - když je vezmu, tak za mnou dojde, aby si je mohl obout, ale sám je nedonese - no, to bude asi další level ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.2.13 15:16

@analoja malýmu je 4,5roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
12.2.13 15:21

@analoja :lol: :lol: malej začal chodit až v 18m jenže od té doby neposedí, max v židličce a furt běhá, někam si přisune box s hračkama a jak je dlouho zticha tak už tušim že je někde kde být nemá :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
12.2.13 15:34

@Markéta80 jj, ticho je vždycky podezdřelý :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
12.2.13 23:10
@Bábrdl nepřihláš píše:
Jo a nelze srovnávat kulky a holky, kluci jsou prostě často pomalejší, agresivnější, vzteklejší… Prostě chlapi :lol:

Díky podobným předsudkům, které jsou pravdivé tak z 15%, bývá v řadě případů fatálně zanedbaná péče u dětí s vývojovou poruchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
12.2.13 23:25
@Bábrdl nepřihláš píše:
v některých okresech v USA je nějakou formou autismu diagnostikováno každé desáté dítě. To už není normální.

To samozřejmě normální není, ale ani vymyšlené. Vakcinační kalendáře v USA jsou mnohem hustší, než ve většině Evropy, drtivá většina států USA stále ještě provádí fluoridizaci vody (přes řadu studií a hromadných případů dokazujících škodlivost), kontrola potravin je benevolentnější - abych vybral jen ty nejpodstatnější faktory. Promiň, ale myslet si, že když ve státu Minnesota byla před třemi roky prevalence PAS 145, tedy 1 z 67 dětí je autista, tak jde o módu nebo vrtoch rodičů, to je skoro až nebezpečné. Některé americké školy mají až 25% žáků se speciálními vzdělávacími potřebami, to není žádná legrace. Vítej ve 21. století.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
13.2.13 07:23

@Markéta80 vis ona dela strasne skoky..dlouho nic neumi a pak najednou sup a zacne chodit na zachod..takze ani nevim ty plinky mela na noc…jooo uz vim, jela tehdy s babickou a dedou na dovcu a prijela domu a od te doby je na noc bez plinek, ale ma obdobi, kdy se pocurava opet ale jen vyjimecne musim ji hlidat ar vecer nepije, no on ten instinkt pracuje cooo :? Jak rikas, ze vidis rozdily mezi detma ach jo, proc zrovna nase deti… :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML