Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@aňulinek
Tomík je focen ve vaně, ted stahuju nový fotky a Vali je strašně akční proti klukům i v tý vaně neposedí v klidu
. Tomík se narodil v 36tt a už měl šíleně vlasů
. Nejstarší si stále hraje na vojáky
vali je prostě ženská
![]()
@Markéta80 aaaa tak počkej, tak ten v lese to je ten nejstarší? já hádám podle metříků a ten Toník o kterým se bavíme, ten je v tý vaně! v té vaně jsem myslela, že je to malá a právě jsem si říala, kde je hergot to třetí ![]()
@aňulinek nejstarší je v lese, Tomík je ve vaně s korálema a valinka tam sedí v bodíčku a usmívá se, vlastně ta tam je 2× a tady je Tomík ![]()
@Markéta80 ahaaa tak ale Toník vypadá v klidu, na těch fotkách nevypadá, že je mimoň
a jsou s malou úplně ale úplně stejní, nejstarší už není tak moc podobnej, ale ti dva jsou jako vejcata ![]()
@Markéta80 a teď umírám smíchy - sem zjistila, že furt říkám Toník a on je chudák Tomík a já ho tak komolím
pardon ![]()
@aňulinek
no a Tomík je můj klon a vali začíná být taky a viki je po manželovi
Tomík je klidnej, jeemu stačí kruhy a klidně by u nich seděl půl dne
![]()
@Markéta80 noo to mi malá taky dělala do čtyř let jsem o ní nevěděla, klidně si vyhrála půl dne s kartáčkem na zuby ![]()
@aňulinek ted už ne jo
vali je právě proti nim strašně akční
, ve vaně skáče pak jí uklouzla noha zahučela pod vodu a když jsem jí vytáhla plná pusa pěny a místo řevu se smála
a to je nedonošená tak jsme zvědavá kdy začne běhat, už chodí pěkně kolem nábytku
![]()
@Markéta80 tyy jo dobrá je
..no abych byla upřímná tak vlastně aj jooo, ale už vyžaduje i mou asistenci při některých činnostech, už není tak moc apatická a o pozornost si umí říct, když potřebuje a chce
a jak moc je nedonošená, kterej tt se narodila?
@aňulinek Vali je 34tt ale byla na tom mnohem lépe než Tomík ten byl 36tt ale měl přes 4kg
. Tomík se ted chodí mazlit, asi žárlí na vali protože jinak nechtěl ani pochovat a ted když mu řeknu jestli ke mně půjde tak hned běží a když mam na sobě vali tak taky chce chovat tak mam na každý noze jednoho. Vali je hodně dopředu, sedla s v 6m a když jí odečtu 1,5m
a poprvé si stoupla přesně v 8m takže v 6,5m
. Tomík do 6m jen spal nebo jedl
začal chodit až v 18m a od toho dne se nezastavil a furt někde běhá
![]()
@MichalRosky píše:
Díky podobným předsudkům, které jsou pravdivé tak z 15%, bývá v řadě případů fatálně zanedbaná péče u dětí s vývojovou poruchou.
Naprostý souhlas. Taky jsme čekali, že problémy odezní, že z nich vyroste a podobné rady a stav se hlavne zhoršoval. ![]()
@aňulinek píše:
@MichalRosky tak,to ja se klidne priznam, ja jsem odpurcem, je to svinstvo, vim, ze je to hodne kontroverzni tema, ale ja uz bych, dite ockovat nedala, pro tak malej, organismus silenej zahul a dite co ma neurologicky spatne dispozice to muze hodne krute poznamenatKdybych vedels co vim ted, mohla jsem malou usetrit, nam dokonce neurolozka ockovani vyslovene zakazala, coz je hodne odvazne
Pokud mluvíš o očkování před druhým rokem věku, pak jednoznačně souhlasím. Na druhou stranu některé očkovací séra nás zbavila smrtících epidemií. Kromě toho je to také otázka složení séra, není očkování jako očkování.
Kdyby to tak jednoduché bylo. tuším, že očkování je u nás nařízeno zákonem a jeho maření může značně přitížit rodičům. bylo to nedávno i v tv ![]()
Vyhláškou. Ale život při odmítnutí ockovani úřady rodičům tedy komplikují. Od pokuty, trebaze ne prilis vysoke, po určeni opatrovnictvi městskou častí (rodiče pouze požadovali odklad v rámci vyhlášky a přesto je lékař nahlasil a neoprávněně způsobil určeni opatrovnictvi). Mít k ruce právníka z ligy lidských prav a nacteno ohledne zákonu, vyhlášky a ockovani.
Rád bych vás informoval o chystané dobročinné události „Putování s básníkem“. Jde o zcela unikátní akci na podporu osvěty autismu, která bude probíhat celý březen. Kdokoli, kdo bude mít chuť a čas, se může přidat nebo navštívit některou z připravovaných besed o autismu se zajímavými hosty (APLA o. s., Fokus o. s., Jaroslav Dušek, Karel Kříž a další). Veškeré podrobnosti najdete zde: http://www.adventor.org/…i-s-basnikem. Je to hlavní článek s odkazy na další detaily, který si můžete uložit do oblíbených položek - budeme tam průběžně přidávat odkazy na další články, podporovatele apod. Nebo se můžete přihlásit o odběru novinek (levý sloupec nahoře) - pak vám bude chodit upozornění na aktuality automaticky do pošty. Přijďte, sdílejte, chvalte ![]()