Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
2.4.13 14:04

moc dobře to znám

Doufám, že je u Vás vše již v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
9.4.13 10:27

Včera jsem byla u známé, má holčičku a v prosinci měla 4 roky, nemluví, jen skřeky, na zahradě si hraje sama, můj syn si s ní chtěl hrát, ale ona moc né jen běhala dokola se psy, žádný oční kontakt, uzavřená do sebe, našeho miminka si ani nevšimla, vůbec jí nezajímalo, jak běhala po zahradě, najednou se začala vyslíkat, pak si vyzula boty, vůbec jí navadilo, že je jí zima, doma si pak pořád dokola skládala puzzle, skákala na balonů, když jsem na ní mluvila tak se na mě vůbec nepodívala, chodí do spec. logoped. školky, prý s ní byli u doktorů, nevím já se nechěla moc vyptávat, její maminka mi řekla, že je normální, tedy podle lékařů, měla taky strach, ale mě to normální nepříjde, její vývoj co se týká řeči a chování je prostě jiný než u ostatních dětí, jsem z toho smutná, nejsem ten člověk který by té známé řekl, hele Vaše dcera je divná, běžte na magnetickou rezonanci, zjistit jak má vyvynutý mozek, prý se to dá zjistit, musím na ní pořád myslet, ráda bych pomohla, ale jak? dívala jsem se na Youtube a četla jsem články o autismu, poradíte mi jak šetrně to jejim rodičům naznačit, myslím si že to ví, ale nějak to nechtějí řešit a hlavně si to přiznat, že něco není v pořádku :(
http://www.youtube.com/watch?… - tak asi takhle vypadá(ta podoba neuvěřitelné) akorát tahle mluví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
9.4.13 22:45

@jannaa nevidím důvod něco naznačovat, když jsou v kontaktu s doktory, ve speciální školce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
10.4.13 12:10

@analoja - no nevím, asi bych nevěděla jak začít a dozvěděla jsem se, že na mag.rez.byli a prý nic nenašli, tak snad to bude dobré a je to jen můj divnej pocit, že je holčička jiná než ostatní děti a tím nemyslím moje ale všeobecně, i když můj muž to taky říkal, no třeba za půl roku už udělá větší pokrok s mluvením než teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
10.4.13 12:16

@jannaa třeba holčička nějakou diagnozu má jen se s tebou o tom nechce maminka bavit, někdo se za to i stydí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
10.4.13 12:50

@dzarunka taky mě to napadlo že se jen o tom nechce bavit.

na magnetické rezonanci se pozná autismus :?: nebo co vše se tam dá odhalit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.4.13 12:51

@jannaa nevím, jestli jsem to srozumitelně napsala ;-)
myslela jsem to tak, že je zbytečné to řešit tebou, když na tom maminka (rodina spolupracuje s doktory
Já třeba s malým byla u psycholožky, máme domluvený nějaký další postup a do toho do mně mamina vrtá, že bych měla navštívit logopeda - řekla jsem že ne, že jsme domluvené s psycholožkou na jiném postupu, ale ona mi stejně na příští návštěvě dávala kontakty na logopedy, které mi vyhledala. Nemám problém o tom mluvit, pokud se na nezvyklé chování mého dítěte někdo zeptá, beru i nápady, ale né že mi někdo bude diktovat, kam jít a kam ne ;-) Jsem holt paličatý býk ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
10.4.13 13:35

Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala. Popíšu situaci u nás, syn 2 roky a 1 měsíc. Nemluví, jediná smysluplná slova jsou, máma, táta, bába, ham, dudu, občas řekne dej. Zvířátka ho nezajímají, zatím jsem z něho dostala koko a včera haf na pejska, dřív říkal bůů ale to už taky neříká, taky říkal auto, to také už neumí. Ještě nedávno neukazoval a nebyl žádný oční kontakt, ted už je to teda lepší, kouká na mě a ukáže si na předmět zájmu, taky mě ted začal tahat tam kam potřebuje. Jinak knížky taky katastrofa, jakmile mu chci něco ukázat, tak mi zaklapne prst do knížky, včera to poprvé vydržel asi pět minut. S hračkami si moc nehraje, jediné co umí je stavět 15 kostek na sebe a pak takové kelímky na sebe, ještě si hraje s tabulí, tam nakreslí pár čar, jezdí na odrážedle a pořád se sápe na autíčka, i když jsou hodně malá tak si nasedne a jezdí na nich :roll: :roll: No dneska jsem volala doktorce a zítra jdeme k ní, čekám velké kolečko po doktorech. Tohle opravdu není standratní vývoj, někdy mi příjde jak kdyby mi vůbec nerozuměl, jak ve svém světě, na jméno se otočí ale taky ne vždy tak 2 ze 3 zavolání. Podle mě mi vůbec nerozumí co po něm chci, nepřinese, neukáže :nevim: :nevim:

Chci se zeptat maminek co příspívaly jak jsou na tom v současné době a jestli mají nějakou diagnozu, díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.13 13:50

@Lastkecka naše malá je na tom skoro stejně. Má 27 měsíců. Ukazuje jen když něco potřebuje, oční kontakt taky má, ale řekne jen ahoj, mňam a včera dělala brm, když jezdila s autíčkem. Tvůj klučík má oproti nám hooodně bohatou slovní zásobu.
U pediatra jsme byli, ten PAS vyloučil a „dal“ nám diagnozu vývojová dysfunkce. Čeká nás neurologie, psychologie, foniatrie. U logopedky jsme byly a podle ní má malá nějaké znaky autismu. Ale já se spíš řídím tím, co říká pediatr.

Omlouvám se za anonym, rodina to ještě neví a nechci, aby se to dozvěděli tady.

• Citovat
  • Upravit
15054
10.4.13 13:56

Já bych se toho, co říká pediatr až tak nedržela, mně pořád tvrdila, že je vše v pořádku a až psycholožka stanovila autismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.4.13 13:57

@Lastkecka my byli u psycholžky v listopadu, od té doby nějaký pokrok nastal, tři bude mít v červenci, v posudku je napsaná vysoká pravděpodobnost PAS, (42% kladných odpovědí v testu ale na konečnou diagnózu je prý brzo
táta máma nehrozí, smysluplná „slova“ tak kolem dvaceti, jinak + - co píšeš ty, ale třeba za ruku nás nedovede k tomu co by chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.4.13 14:07
@dzarunka píše:
Já bych se toho, co říká pediatr až tak nedržela, mně pořád tvrdila, že je vše v pořádku a až psycholožka stanovila autismus

Přesně tak, pediatři většinou nemají o autismu moc dobré informace, i psychologa je potřeba pečlivě vybrat, aby stanovil diagnózu dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
10.4.13 15:08

@Markéta80 - http://cs.wikipedia.org/wiki/Autismus - našla jsem to tady
jinak je možné, že se o tom se mnou nechce bavit z jakéhokoli důvodu
@analoja - no já jí žádný svůj názor a rady nutit rozhodně nebudu nejsem k tomu kovaná :) a pokud to někde už řeší je to jen dobře

http://www.dobromysl.cz/…s/detail.php?… - výborný článek, ale nevím jestli nějaký test ta známá absolvovala

je to velice složité to přesně určit, mnoho lidí o tom nic neví a nemyslím si že by pediatr mohl 100% určit o jakou poruchu se jedná, to až velice kval. psych. který se spec.na autismus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
10.4.13 15:18

@jannaa :* to bude zase očistec v nemocnici :jazyk: :jazyk: takže ta rezonance asi může hodně ukázat, jen teda jsem zvědavá jak na něj bude působit narkoza :? Třeba to fakt nechce říkat, neřešila bych to pokud bude chtít tak to s tebou řešit bude třeba příště ale nevim jak jste moc dobré kamarádky ale už bych nic neříkala ;) třeba to nebere jako pomoc ale jako útok a nejspíš nebudeš první a je možné že diagnozu ještě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
10.4.13 15:25

http://www.dobromysl.cz/…s/detail.php?… a u tohohle článku mě až mrazilo, když jsem ho dočetla, ale maminka to chtěla řešit, ale něco mi říká, že ta moje známá ani moc né, proto o ní tady píšu a proto bych jí nějak chtěla, třeba jen malinko pomoct, nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí