Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.8.13 22:48

Ahojte holky, zítra máme 3 letou kontrolu…mám úplně nervy v p*deli…:-( Můj syn ( 3 roky) NEMLUVÍ…jen něco mňam…ham…jojo…nene…to…tam…tata…semtam se mu podaří mama, baba děda…spíše má takovou svou žvatlaninu…Věty dohromady nedá vůbec…když něco chce ukáže si na danou věc popřípadě si to vezme sám… :roll: slyší a vidí dobře…na zavolání reaguje…spíše je hodně nesoustředěný až bych podle sebe usoudila že hyperaktivní…v posledním měsíci se žačal hodně urážet pokud není po jeho…je schopný se urazit a odejít ale v zápětí na to příjde a jakoby se nic nestalo :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: jinak třeba v knížkach ukáže na to co mu řeknu…kolečko domeček atd…zvířátka taky ale zvuky nenapodobí…na všechny zvířáta vrčí jako tygr :lol: :lol: v ostatních věcech je chytrý někdy si po sobě uklidí hračky…do koše jde vyhodit vše co se má :-D na záchod chodí sám už od 2 let na nočník od 1 roku a půl…jen mě zaráží nějaké věci…třeba zdá se mi že chodívá po špičkách…a v létě bez bot nesnese na sobě boty…v kolektivu si hrát chce ale hračky nepůjčuje vůbec to by vraždil :pocitac: :nevim: příjde za mnou dá mi pusu někdy se chce je pusinkovat :lol: :hug: tulí se je na mě moc fixovanej…spí se mnou v posteli sám neusne…ale k věci :lol: :lol: mám podezření na AUTISMUS vím že by se o tady tomhle dalo spekulovat a debatovat hodiny ale přeci jen malá naděj že už jen plaším :-( nějaký názor??? ještě bych napsala že s klíčema si hraje taky mobil mi bere a dělá že telefonuje dvd a pc si zapne ale tím že to vidí u mě…když má hlad zajde si do lednice vezme jogurt lžičku a jí…nevím v určitých věcech myslím že je normální ale na druhou stranu :-( :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
6.8.13 10:21

@simoneta88 autismus to nebude. Doktorka vás může poslat na logopedii a pak na psychologický vyšetření.
My jsme taky měli podezření na autismus(myslela jsem si to já) nakonec má expresivní vývojovou dysfázii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
6.8.13 11:04

Tak stále čekám na vyšetření na psychiatrii v Plzni, ta čekací doba je hrozná, tak se tu zeptám vás, zkušených-
syn, 5let, hyperaktivní(dle psycholožky podezření na ADHD syndrom)
jeho největší problém je, když se zaměří na určitou věc, nevnímá okolí-např. je ve skupince dětí a jdou po chodníku, najednou vidí na druhé straně něco, k čemu chce jít, v tu chvíli úplně přestane reagovat na slova stůj, pojď sem…prostě jde. Už nevím, jak mu mám vysvětlit, že musí poslouchat…nikdy nepochopí, že udělal něco špatně, on přece jen šel tam nebo tam…
Je to už velmi nebezpečná situace i ve školce, učitelky vědí, že ho nemůžou spustit z očí…proto mě ředitelka posílá na odborné vyšetření. Dále nepozornost, hyperaktivita, kreslení na úrovni 3-letého dítěte. Ale je velmi chytrý, zapamatuje si básničku hned, umí už počítat…
Prosím, můžu čekat, že by se toto chování mohlo vztahovat na slabý autismus??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
6.8.13 11:04

@simoneta88 taky mi to na autismus nepřipadá, ale jdete na prohlídku, tam všechno v klidu proberete, a uvidíš, co bude dál :hug: pokud se chová jak píšeš, tak se jednou domluví, a bude normálně fungovat a o to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
30.8.13 17:33

Ahoj holky, tak učitelka ve školce měla taky u mého 4 letého syna podezření na autismus a vyklubala se z toho receptivní vývojová dysfázie. Přečetla jsem si o tom spoustu věcí a dost mě to vyděsilo a brečela jsem jako želva. Od tý doby radši nic nečtu a dělám se synem to, co s ním dělají u psycholožky a u logopedky. Internet je dobrej v tom, že si na něm všechno najde, ale strašně ho na druhou stranu vyděsí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 16:52

autismus a PNP

Autismus a příspěvek na péči

Ahoj holky, četla jsem si první příspěvek a máš chlapečka jak přes kopírák s mým Kristianem.Od roka do 22měsíců mluvil. Poté přestal, teda jakoby jen ukazoval a říkal to tamto atd. Slova jakoby zapomněl.
Hra žádná jen klíče ramínka na šaty, šroubky, úklid všeho,
oblečení mu muselo barevně ladit jinak šlo okamžitě dolu,
na WC si vše sundá aby náhodou nebylo špinavé, když se poleje jen kapičkou okamžitě se svléká,
chodil po špičkách, nemával, nenavazoval oční kontakt, byl agresivní sám k sobě i k ostatním,
všem vše boural, nesnáší dotyk na hlavu.
Začala jsem to řešit s psychiatrickou léčebnou v Krči tam byl v mini školce 3× hospitalizovaný po 6týdnech. Začal mluvit – takňák
Výsledek, byl že se o syna špatně starám, že je zanedbaný a má citovou deprivaci, je o rok a půl opožděný a potřebuje logopedii???
Mám ještě staršího syna a je naprosto v pořádku, chytrý až na půdu vývojově hodně dopředu takže zanedbání??? Prostě mu nechtěli napsat Autismus.
Nyní jsou synovy 4roky. Do speciální MŠ nás nevzali bylo plno!!! Tak syn nastoupil k bráchovi do normální MŠ a už to jelo, pořád konflikty, rozhovory s rodiči ublížených dětí, od pí. učitelek výtky atd. jenže kam jít, kde to řešit když na logopedi tvrdí, že je ještě na to malej, na psychiatrii, že je nevychovanej ne nemocnej a dál se se mnou nikdo nebavil. Našla jsem před měsícem super pana doktora MUDr. Michal Považan v THklinika Karlovo náměstí. Je ochotný a okamžitě to se mnou začal řeši. Dal mi tel. čísla do Motola kde pro tyto případy mají týdení diagnostickou hospitalizaci -vůbec jsem o tom nevěděla a nikdo mi ji nedoporučil. dále jsem se objednala do léčebny Opařany pomáhaj pak i s další léčbou přídavkama atd. A dostala jsem telefonní čísla do SPC kde si nás tedy předhazovali jak horkej brambor, ale nakonec jsme se objednali i v tomto měsíci- potřebuji to do konce října protože se řeší v MŠ asistent a to je zapotřebí mít veškeré papíry do konce Října, aby na další pololetí byl asisten objednán. Tak snad se již daj věci do pohybu a budu vědět diagnosu. Příspěvek na péči jsem již tento týden podala, ale dle kryterií (debilních)nejspíš nic nedostanem, protože se syn oblékne, nají, hygienu také zvládne…atd. Ale pořebuje péči a asistenci všude jinak by se přerazil či ublížil jinejm.
Nevíte někdo otázky sociální pracovnice při domácí návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
5.10.13 17:31

@juliekaterina no, já nevím, mně by spíš potěšilo, kdyby mi někdo PAS vyloučil ;-)
ale když ti řekli, že špatně vychováváš, tak v čem vidí problém, co navrhují? Bych se pídila spíš tímhle směrem.
Jako vím, že mně se to mluví, můj synek chodí do speciální školky na dopoledne, tak asistenta nepotřebujeme. Jsem ráda, že tu něco takovýho je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
5.10.13 17:35

@juliekaterina a má malej nějakou diagnozu? bez ní ani nemá cenu žádat o PnP ale pokud zvládá to co píšeš tak s ničim moc nepočítej. navíc jestli nemá diagnozu tak neni ani důvod a bud ráda že nemá PAS. kde všude byl na vyšteření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
5.10.13 17:43

@juliekaterina no, ja mam takovy neprijemny pocit…ale ne z tveho maleho, z tebe…3*6tydnu diagnosticky pobyt? a ted zas dalsi? lecebna???a co tak milujici mama, co by za nej dychala?
mam dite z PAS, tak vim, o cem mluvim…
jo, spc ti dg NEDA, jen ti ji potvrdi, takze se obavam, ze tamodtud budes taky zklamana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 18:15

analoja

No já byla v pondělí na socialce a ptala jsem se jen tak informativně a paní mi dala hned vyplnit veškere formuláře s tím, že to stejně trvá tak 3-6 měsíců a bude se mi v případě kladného vyřízení vyplácet dávka ode dne podání. Tak proč to neskusit že?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No máme zatím diagnozu těžkou formu ADHD, opožděný vývoj, ditovou deprivaci a potřebu logopeda.
Ted na mě tlačí MŠ kvůli asistentovi tak se to konečně rozběhlo, 23.10.2013 jdem k panu psychiatrovi Považanovi
a 24.10.2013 do SPC.
19.12.2013 do léčebny Opařany
Takže by jsme měli v ruce mít papíry ještě než příjde paní na domácí šetrení :lol: :lol: :lol:
Panu psychiatrovi jsem poslala doooost dlouhej sloh co syn umí, co dělá a tak a jeho jednoznačná odpověd zněla Atipický či dětský autismus, ale termín měl až toho 23.10.takže zprávu určo napíše s nějakou z těchto dvou diagnos :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :dance: :dance: :dance: :dance:
už jsem si našla ty kriteria a ke každé má syn něco, ale nač to bude stačit to nevím tady to zkusim vypsat ju:
MOBILITA: zakopává, padá, do normální tramvaje po nohách nevyleze
ORIENTACE: naráží, je na levé ouško hluchý, neorientuje se v čase, nevnímá novou osobu, nevnímá jiný prostor, nepřiměřeně reaguje, nepamatuje si obcas že před chviličkou tam (někde) byl
KOMUNIKACE: nerozumí, někdy neodpoví neuposlechne plive, vyplazuje jazyk, když není vnímán rozbrečí se nebo je agresivní, nepamatuje si co říkal, opakuje dokola to samé
STRAVOVÁNÍ: občasné krmení, nenalije si pití, neukrojí sousto, nedopraví plnou žíci do ust-cestou mu sousto upadne.
OBLÉKÁNÍ A OBOUVÁNÍ: tkaničky ne, věci na ruby, ne přes hlavu
TĚLESNÁ HYHIENA: je OK :potlesk: :potlesk: :potlesk:
vÝKON FYZIOLOGICKÉ POTŘEBY: počůrává se někdy i pokadí, neutře si zadek čůrá vedle WC
PÉČE O ZDRAVÍ: nesnese na sobě obvaz, náplast stehy ani strup
OSOBNÍ AKTIVITA: NAVAZUJE KONTAKTY MLÁCENÍM, UKRADNUTÍM ČEHOKOLI, NENÍ SCHOPNÝ DODRŽET DENNÍ PROGRAM, S DĚTMI SI NEHRAJE JEN VYJÍMEČNĚ SI K NIM SEDNE, ALE VŠÍMÁ SI SVÉHO

CO MYSLÍTE MĚLI BYCHOM ŇÁKOU ŠANCI NA PNP??? :think: :think: :think: :think: :nevim: :nevim: :nevim: :think: :think: :think: 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 18:23

Já jsem tam syna vodila do MŠ do té léčebny potřeboval kontakt s vrstevníkama a zjistit o co jde. A do léčebny Opařany jdem za paní Dr. kterou mi doporučila známá je to prý vyborná doktorka spolupracuje s panem MUDr. Považanem a jinejma zeměma jako je Rakousko, Německo a USA…to nechápu s tou milující mámou, kdybych syna nemilovala tak o něj nejevim zájem a nesnažim se mu pomoc.Syn mě ve dvou letech nechtěl ani obejmout, nekoukal na mě, tahal mě za vlasy a kousal asi to ten váš syn s autistem nedělá tak jste milující matka??? :think: :think: :think: Já to řešim a to že budu mít syna pod sukní mu nepomůžu. Miluju chytrolíny :zed: :zed: :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
5.10.13 18:35

No, radovat se (podle smajlika) tomu, ze dostane diagnozu PAs? hmmm :think:
jen rychle k tomu vyctu:
komunikace muze souviset se spatnym ouskem, totez logopedie
kolik predskolaku si bezne umi nakrajet jidlo a nalit piti bez rozbryndani, nebo zavazat tkanicky???

pece o zdravi spis souvisi s pravidelnym branim leku, nez naplastma

to, ze neni schopny dodrzet denni program, neni JEHO problem, ale problem okoli…je treba ho to ucit…a vetsina (netvrdim, ze vsichni) tihle skritci jsou az chronicky zavisli na rezimu…

proste mi prijde, ze to odpovida te dg, kterou dostal- tezke adhd (to zpusobuje to zakopavani, ty deticky jsou takovi „truhlici“ nesikovni, syn ma tuto dg taky), opozdeny vyvoj pak muze souviset s velkou vetsinou dal vypsanych veci a potreba logopeda je u napul hlucheho ditete snad naprosto normalni, ne??

takze ano, mozna jsem za neprijemneho chytrolina- pro vas…pravo na vas nazor vam neupiram

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.13 19:05

Ano radovala budu aspon vedet jak ho léčit!!!
tkaničky se muj starší syn naučil vázat ve třech letech protože jsem ho to učila a v MŠ to již většina dětí umí to je asi proto, že se jim ty rodiče vjenují, že!!!Krájet si jídlo také umí 4leté děti. V MŠ mají normálně příbor stejně jako ho nabízím a učim syny doma.
denní režim má od narození a má ADHD takže je rozlítaný a nedodržuje ho, to ho mám připoutat??? to že je na jedno ucho hluché se zjistilo až ve třech letech a ve dvou letech začal mluvit hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
5.10.13 19:16

@juliekaterina ale ono se da resit i adhd, nejen pas…vazne :-) a pas se neda lecit, bohuzel :nevim:

no, treba s tema tkanickama, ani starsi syn (mysleno muj) to neumi dodnes :mrgreen:

k dennimu rezimu, privazat ne, ale proste zavezt ritualy, zkusila bych na maleho treba proceduralni karticky s programem (zkuste zagooglit)

jo, jeste me napadlo, k te reci, neprestal mluvit po nejakem ockovani? to se totiz casto objevuje i tehle „jinych“ deticek…

fakt vam preju, at se maly vyviji v ramci jeho moznosti co nejlepe a hlavne at je spokojeny…
i kdyz pro rodice je nekdy (no, nekdy, priznejme si, dost casto) se s tim srovnat, zvlast kdyz ma porovnani se starsim zdravym sourozencem :hug:

kdybyste cokoliv potrebovala, existuje tady par uzavrenych diskuzi s „jinymi detmi“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
5.10.13 19:23

@juliekaterina jak si hraje? Co nějaké zvláštnosti, mě to moc na autismus nesedí. Náš malej neumí a nedokáže vůbec nic :(, ny psychiatrické vyšetření se u nás čeká 9-10m, na psychologa rok :?. napřed nechat pořádně vyšetřit a až pak řešit příspěvek. žádný dva autisti nejsou stejní takže se to těžko posuzuje. je na něčem závislej? Co třeba fakt nesnese? třeba to vše způsobuje ADHD ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí