Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.3.13 09:30

Ahojte,

prosím můžete mi někdo poradit :kytka: Na doporučení logopeda jsem se včera pokoušela objednat dceru do Aply. Odeslala jsem ten jejich formulář a přišlo mi hned potvrzení objednání klienta, ale žádný datum, tak nevím jestli jsem to třeba nevyplnila špatně.

Vím, že čekačka je až deset měsíců, ale taky vám v mailu nenapsali žádný termín? Jen chci mít jistotu, že jsem ji objednala.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
15054
23.3.13 09:34

Já to samé a žádný termín, už je to skoro rok a nikdo se od nich neozval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 09:41

@dzarunka aha, tak já tam v pondělí raději zavolám. A u dr. Krejčířové jste byli? Tam je ta čekačka taky tak dlouhá? Logoped mi řekl, že nás ani nemusí vzít, protože malá má dva roky, ale chtěl abychom se k ní i do Aply objednali.

• Citovat
  • Upravit
15054
23.3.13 09:54
@Anonymní píše:
@dzarunka aha, tak já tam v pondělí raději zavolám. A u dr. Krejčířové jste byli? Tam je ta čekačka taky tak dlouhá? Logoped mi řekl, že nás ani nemusí vzít, protože malá má dva roky, ale chtěl abychom se k ní i do Aply objednali.

Křejčířové jsem volala a ta nás vůbec nevzala, že má plno a další termíny nedává tak jsme obj u Schmidtové v Praze a byli jsme v Brně u Makovské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 10:29
@mmonica píše:
ano,nase generace na nem vyrostla,ale nase mamy jeste nebyly tolik ovlivneny chemii,antibiotika se hojne naazovala,hlavne za nas,k tomu hormony,a stale vetsi chemie,vse se hromadi a rodi se deti kterym vadi skro vse
http://rodina-deti.doktorka.cz/…cka-porucha/
v zahranici uz se nekolik let vychazi pri lecbe z toho,ze to je metabolicka porucha
jinak to ,ze autismus rok od roku roste je prokazatelne,to ze je nejvetsi vyskyt tam,kdese deti nejvice ockuji take,to,jak moc skodlive latky vakciny obsahuji si clovek,ktery se zajima zjisti take

Já bych teda řekla, že naše mámy byly chemií ovlivněny až až. Takové chemikálie, jakými se hnojilo za komančů už se dnes nepoužívají.

• Citovat
  • Upravit
176
23.3.13 14:15

My jsme také objednaný u aply telefonicky, termín nemáme, ale už u nás byla na screeningové vyšetření a řeším malého s poradcem rané péče, taky jsou nám 2 roky, můžete už absolvovat semináře, školení a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 14:43

@Viktorek děkuji. Chodíme zatím na logopedii, 23. jdeme na neurologii. Čeká nás ještě foniatrické a psychologické vyšetření.

U nás pediatr PAS vyloučil a myslí si, že se jedná o vývojovou dysfázii. Ale včera jsme byli u logopeda a ten si myslí, že malá PAS má :| a mám ji tedy objednat do Aply a k mudr. Krejčířové.

A mluví tvůj prcek nebo jak se u vás PAS projevuje?

J.

• Citovat
  • Upravit
15054
23.3.13 14:47

U nás to začalo tím, že jsem začali řešit jeho mluvení-nemluvení až jsme skončili diagnozou dětský autismus-střední forma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 14:59

@dzarunka taky nemluuvil ve dvou letech?

• Citovat
  • Upravit
15054
23.3.13 15:31
@Anonymní píše:
@dzarunka taky nemluuvil ve dvou letech?

skoro ne a ve 3letech pár slov a ve 4letech máme od logopedky vyšetření a verdikt, že mluví jak dítě 1,5-2roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
23.3.13 16:42

U nás si všimla podezření právě pediatr a řekla abych zkusila aplu pro jistotu. Absolvovali jsme zatím neurologii a ušní v motole. U nás byl špatný oční kontakt, ignorace, nemluvíme, neukazujeme. Ted už ma oční kontakt docela dobrý ale musíme to pořád cvičit, pořád nemluvíme ani slovo. Ted v dubnu jdeme na kontrolu na neurologii tam se klaněla spíš nerovnomerny vývoj. Hlavně mi radi poradkyně jak s nim tak doufám že to zvladnem a nakonec nas nediagnostikuji ale uvidíme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
23.3.13 16:45

@dzarunka kde vam řekli diagnózu. Co všechno za vyšetření jste absolvovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 16:58

@Viktorek tak to je jako u nás, akorát já si myslím, že ten oční kontakt má, myslí si to i pediatr, ale logoped si to zase nemyslí. Je to těžké, čeká nás ještě dlouhá cesta.

Držím palce.

J.

• Citovat
  • Upravit
15054
23.3.13 16:59

My jsme šli poprvé do SPC kde psycholožka vyřkla porucha v okruhu autistické spektra, pak jsem ještě šli na ORL, tam vše ok, pak audiologické vyšetření-taky dobrý, pak logopedie :( blbé, neurologie-souhlasil s PAS, přidal hyperaktivitu a udělal EEG, zatím nález dobrý, žádný náznak epilepsie, no a ještě Brno dr. Makovská, prý pozná autistu mezi dveřma, ta nám diagnostikovala dětský autismus středí forma+lehká retardace a ještě máme termín u dr. Schmidtové v Praze…jinak naše dětská vůbec neřešila, že malej nemluví, pořád, že má čau dost, že jsou kluci línejší a že do 5let se to neřeší, no a když jsme šli do školky omrknout jí před zápisama tak jsem dala řeč s jednou učitelkou a té se to vůbec nelíbilo a poslala mě do toho SPC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
23.3.13 17:00
@Anonymní píše:
@Viktorek tak to je jako u nás, akorát já si myslím, že ten oční kontakt má, myslí si to i pediatr, ale logoped si to zase nemyslí. Je to těžké, čeká nás ještě dlouhá cesta.

Držím palce.

J.

náš malej oční kontakt má taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík