Autismus

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
aňulinek
13.2.13 23:18

@Markéta80 @Tetabět tak mala je, v mokrym kolikrat nez si vsimnu a absolutne ji to netankuje, pocurava se to ano, kdyz dlouho sedi nazemi tak to pak jede, ale faktji to netankuje a nebo, jak na zachode specha rychle rychle nestahne si gatky poradne a curne do nich a nez si vsimnu v mokrym je-na zachod vzdy prchne ani nevim ve skplce taky, jako ji, to proste nedochazi…ale siiilene ji vadi ze si napr poleje triko…no vyznej se v tom jejim mozecku…
@Markéta80 prosimte vubec neres a neboj se ze nespolupracuje-moje mala taky ne, jako neurolog pozna o co jde, ale na diagnoze by se meli shodnout s psychologem, logopedem…uvidis co reknou, malou mi psycholozka ani negestovala na iq protoze je proste netestovatelna-nespoluoracuje, ne ze by to bylo tim, ze nema iq ma ho, ale proste deti s autismem chapou veci jinak anechapou slovni pokyny, abstraktni pojmy, souvislosti, proto je tak tezke je testovag nebo urcit dg, fakt se netrap ze nespolupracuje-kdyby spolupracoval, tak byste prece k tomu, dr ani nesly, protoze by nebylo zapotrebi ne? :hug: drzim palce ale instinkt je instinkt, ja vedela ze mala neni ok uz kdyz jsem byla tehotna…horsi to, bylo priznat si to, ale je mozne ze malej je ok, at je to jak je to porad to bude tvuj milovanej chlapecek at je jakej je a nejala dg to neovlivni, drz se :hug:

• Citovat
  • Upravit
3
14.2.13 07:54

Houpání

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám 13ti měsíčního chlapečka, zatím chodí je kolem nábytku. Velmi často, vlastně témeř pořád je na kolínkách a rytmicky se houpe dopředu a dozadu. Často to dělá i v noci, nevím, jestli ze spánku, ale pak zase lehne a spí. Dcera to nedělala, tak mě to trochu děsí. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuji. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
14.2.13 08:22

@aňulinek máš pravdu :* :* :* a ted uvidíme co bude, foniatrie mně ani tolik nezajímá protože on slyší dobře ;) a uvidíme co na neurologii. S tim nočníkem je to těžký, když ho necham lítat nahatýho tak je schopnej to pustit i do hraček :jazyk: :jazyk: to ho prostě neuhlídam :? uvidíme kdy se jich zbaví alespon přes den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
14.2.13 08:50

@Markéta80 no presne jako mala je schopna to pustit do hracek taky, predevcirem se svlikla a svlikala ze se pujde koupat a na sedacim pytli a jak mela gate dole, to v ni evokovalo asi jakoze gate dole-cura se, vubec se nesoustredila na to co dela a slysim crr :-O tak na ni cumim jestli se nezblaznila :mrgreen: ale ona se proste jako zapomela, je to silene nekdy ma takove zkraty, jednou vzala krabici hrala si s ni a najednou crrrr a curala do ni, nevim no proste zktaty, mozek najednou ji vypne a ona nepremysli, vcera mi kamoska volala, ze jeji mala snedla hovno :mrgreen: ale ona na rok, kdyz ma dite sedm a vycura si te jak pejsek kdekoliv - vysvetluj to okoli ze :nevim: jako ovlada to je bez plinek, ale proste nekdy si, ten mozek dela co chce

• Citovat
  • Upravit
59357
14.2.13 08:57

@aňulinek tomík občas když se pokadí tak už se stalo že šahá do pleny a pak to patlá po triku :jazyk:, naštěstí to nejí a jednou jsem se šla vykoupat, přijdu Tomík si sundal posranou planu, hovna všude i na jeho botech :poblion: :poblion:, v 7 letech už se to hůř vysvětluje okolí co :roll: :roll: je mně jasný že to bude náročný než pochopí co má dělat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
14.2.13 09:01
@analoja píše:
no, u psychologa jsme byli, Honzík(31 měsíců)je na diagnózu malej - nám bylo řečeno, dostali jsme tip jako maximálně zjednodušovat pokyny, kontrola v květnu.
Ale třeba na nějakých stránkách o autismu, jsem se dočetla o motivování za odměnu, kterou je dítko ochotno akceptovat - třeba lentilky - no to u nás absolutně nefuguje :nevim: nejde mi o suplování doktora, spíš tipy, co můžu zkusit sama doma.

Hmm, to chce spíš schopného terapeuta, který má zkušenosti s autisty. Já jsem neměl na mysli diagnózu (diagnostika se v tomhle věku už dělat dá, záleží na připadu) - ta tě nezničí ani nezachrání, ale někoho kdo by právě kluka poznal, pravidelně sledovat a radil - co a jak by se s ním mělo dělat atd. Určitě už teď je v něčem dobrý a něčem zase pozadu - terapeut nebo poradce by měl říct, jak podpořit jeho přednosti a zlepšovat nedostatky, to všechno s přihlédnutím ke stavu a ideálně stanovit terapeutický plán a s dítětem pracovat.

Dejme tomu, že by ti někdo takhle bez seznámení s klukem poradil, abys s ním dělala nějaká rytmická cvičení s triaglem a podporovala tak jemnou motoriku. Začala bys s tím a musela překonávat jeho odpor, byl by pak vždycky unavený a někdy se rozplakal. Ten, kdo ti to poradil, ale nemá šanci na dálku poznat, že v tomto případě je to absolutně nevhodná metoda, protože kluk je sluchově hypersenzitivní. Přitom stačí, když terapeut na sezení s klientem jednou zacinká na triangl a jako profík okamžitě pozná, jak se věci mají.

Tak jako nejsou všichni lidé stejní a nedá se léčit bolest hlavy vždy stejně, platí to i o dětech, věř mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.2.13 09:17
@Lucka K. píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám 13ti měsíčního chlapečka, zatím chodí je kolem nábytku. Velmi často, vlastně témeř pořád je na kolínkách a rytmicky se houpe dopředu a dozadu. Často to dělá i v noci, nevím, jestli ze spánku, ale pak zase lehne a spí. Dcera to nedělala, tak mě to trochu děsí. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Děkuji. Lucka

není brzy na diagnozu? tj. tvé první?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.2.13 09:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
14.2.13 09:39
@Tetabět píše:
http://www.ssvp.wz.cz/…utismus.html

zajímavý je odstavec"jak je postaráno o lidi s autismem v čr" 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.2.13 10:03

Ne, ne, žádné diagnozy. Jen jsem to u prvního dítěte nezažila, tak mě napadlo, jestli s tím nemá někdo zkušenost. Jinak je úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
14.2.13 14:37

@Tetabět mě se z toho chce :poblion:

• Citovat
  • Upravit
31
14.2.13 15:11
@aňulinek píše:
@Tetabět mě se z toho chce :poblion:

ani mi nemluv :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
14.2.13 16:19

@Markéta80 se tady směju :D jo jo děcka jsou super :srdce: :poblion: :srdce: :srdce: :srdce: :D

• Citovat
  • Upravit
59357
14.2.13 16:36

@aňulinek navíc máme tmavou plovoucí podlahu :mrgreen: :mrgreen:, ještě že to nedával do pusy :jazyk: :jazyk: :jazyk: jo je s nima velká zábava :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aňulinek
14.2.13 16:44

@Markéta80 hehe tak bacha :D ale máš krááásné děti jak tak koukám :srdce: ta malá je úplně super a malej v tom lese - přesně takové mám skoro všechny fotky s malou - čumí vždy jinam :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML