Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No uvidíš. jestli se pohupuje tak by to byl taky příznak. jinak děti dělají různé věci. a jestli dělá to, že rozumí, že jde spát a přinese si hrneček atd.,tak si myslím, že to není takový problém. mě malý vubec nevnímal a koukal do blba, ale už se nějak zapojuje…
@Tetabět před pár dny hlídal manžel a když jsem přišla tak si chladil hlavu. Tomík napřed do něj bouchal hrnečkem a manžel nevěděl že to znamená že chce vodu tak furt co to dělá a když se otočil tak tomík hodil přes celý pokoj až do kuchaně hrneček a přistál manželovi na hlavě
, uvidíme ale prostě vim že je něco špatně nebo jinak. já potřebuju spíš poradit jak na něj
. možná Vali začne mluvit dřív než on ![]()
@Bábrdl nepřihláš píše:
Jo a nelze srovnávat kulky a holky, kluci jsou prostě často pomalejší, agresivnější, vzteklejší… Prostě chlapi
u nás to bylo zrovna tak, dr pořád, že je to kluk a že je pomalejší, línejší a že má do 5ti let na vše čas, to samé logopedka, jenže malýmu ve 3,5letech diagnostikovali autismus
@dzarunka no právě, je ještě čas nebo už ne
, dětská vypsala žádanky hned, prý asi i psychologické vyšetření což nevim jak když nespolupracuje ![]()
My byli jako na prvním vyšetření u psycholožky a ta první určila, že má malej autismus a taky nic moc nespolupracoval, hodně se ptala nás, co malej umí, neumí, co dělá atd.
náš malej hlavně opožděná řeč a pak taky vztekání, nějaké stereotypní chování, téměř nic moc nejí, ve 4letech plínky na noc, pije ještě Sunar
@Markéta80 píše:
@dzarunka no právě, je ještě čas nebo už ne, dětská vypsala žádanky hned, prý asi i psychologické vyšetření což nevim jak když nespolupracuje
no, psycholog se bude ptát tebe, co a jak, od těhotenství, po vývoj doposud, pak si ta naše vyplňovala nějaký seznam otázek, kde vyšlo % ukazující na autismus…
@dzarunka já tedy nevím jak to ostatní, ale plínky na noc jsou spíš známkou nezralosti močáku, než co jinýho, když přes den chodí ![]()
Já jsem se nechtěla nikoho dotknout. Jen že třeba v některých okresech v USA je nějakou formou autismu diagnostikováno každé desáté dítě. To už není normální. Kdyby se syn narodil dnes, nejspíš by taky byl autista -žádná separační úzkost, kolébání, pozdě mluvil ve větách, dokázal jedno slovo opakovat třeba hodinu cesty v autě, výbuchy vzteku… ![]()
@Bábrdl nepřihláš píše:
Já jsem se nechtěla nikoho dotknout. Jen že třeba v některých okresech v USA je nějakou formou autismu diagnostikováno každé desáté dítě. To už není normální. Kdyby se syn narodil dnes, nejspíš by taky byl autista -žádná separační úzkost, kolébání, pozdě mluvil ve větách, dokázal jedno slovo opakovat třeba hodinu cesty v autě, výbuchy vzteku…
já to tak neberu, že by ses dotkla…mně taky jedna dr říkala, že je dnes moda dávat každému druhému dítěti diagnozu hyperaktivita
Znám třeba holku, která se snaží všemožně diagnostikovat své dítě, které se pomalu pohybově učí, má mizernou rovnováhu, - vždyť ona i její muž byli atleti, velcí sportovci. S odpovědí, že je holt nemotorné se asi nespokojí
@analoja píše:
@dzarunka já tedy nevím jak to ostatní, ale plínky na noc jsou spíš známkou nezralosti močáku, než co jinýho, když přes den chodí
jj tak jasný, já to dala jako příklad, co vše nezvládá, některé děti v jeho věku také nemluví nebo pijí sunar, mají plenky na noc, ale každé dítko má jen něco a dr povídala, že jak je těch věcí už víc, co není podle průměru tak už to něčemu nasvědčuje
@Bábrdl nepřihláš píše:
Znám třeba holku, která se snaží všemožně diagnostikovat své dítě, které se pomalu pohybově učí, má mizernou rovnováhu, - vždyť ona i její muž byli atleti, velcí sportovci. S odpovědí, že je holt nemotorné se asi nespokojí
tak to mně by spíš uklidnilo ![]()
já doufám, že je malej jen nemluvnej po tatínkovi
i když ten podle tchýně v roce mluvil, i byl bez plen ![]()
@analoja ted bude základ ta neurologie a pak uvidíme, no ten příchod na svět neměl moc jednoduchý ![]()
@Markéta80 píše:
@analoja ted bude základ ta neurologie a pak uvidíme, no ten příchod na svět neměl moc jednoduchý
tak držím palce, ať je to jen opoždění ![]()
můj Honzin akorát tenhle týden začal reagovat na pokyn „dej“ tak doufám, že třeba časem zvládne další ![]()
a taky má mladší ségru, tak myslím, že mu to prospěje
do toho jsme se stěhovali, a přechod taky oba vzali naprosto v pohodě
jo a ještě jak jsi psala že se točí - tak zrovna nedávno o tom nějaká dr. mluvila - že takový ty divný pohyby, chození po špičkách… dělaj i zdravý děti, jen to nesmí být výhradní pohyb
Jo a nelze srovnávat kulky a holky, kluci jsou prostě často pomalejší, agresivnější, vzteklejší… Prostě chlapi