Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@aňulinek je to těžké
, Tomík je právě na plenách i přes den, chci zkusit mu plenu nedat a až to pustí do kalhot jestli mu to třeba nebude vadit. když už se vyčůrá na nočníku tak pokud ho nezvednu tak sedí a i když se zvedne tak se ani nekoukne a prostě mně přijde že neví, nedochází mu to ![]()
@MichalRosky píše:
Díky podobným předsudkům, které jsou pravdivé tak z 15%, bývá v řadě případů fatálně zanedbaná péče u dětí s vývojovou poruchou.
@MichalRosky píše:
Díky podobným předsudkům, které jsou pravdivé tak z 15%, bývá v řadě případů fatálně zanedbaná péče u dětí s vývojovou poruchou.
no, tohle mně zajímá, ať už diagnózu dostaneme, nebo ne - jak zlepšit komunikaci s dítkem něco přes 2,5 roku - existuje něco - knížka, stránky… kde bych něco načetla?
@aňulinek píše:
@MichalRosky a pak nech dite naockovat brr
To bych nerad, aby to vyznělo tak, že jsem odpůrcem očkování. Jsem jen proti nesmyslnému očkování (jako se např. v poslední době v Evropě rozmáhají snahy očkovat chlapce vakcínou proti rakovině děložního čípku) a očkovat v rozporu s tím, co se píše v příbalovém letáku k vakcíně. KAŽDÝ rodič, který se domlouvá s lékařem na vakcinaci, by si měl od lékaře opatřit příbalový leták k vakcíně a přečíst si ho - na těch letáčcích je napsáno „Informace pro rodiče“, nikoli „Zbytečný papír, co lékař zahodí“. Uvědomte si (vy rodiče obecně), že pokud lékař dítě vakcinuje přestože má např. střevní chřipku a v příbalovém letáku se píše, že za takových okolností se vakcína podat nesmí, tak se pak sice můžete (marně) tahat s lékařem po soudech, ale bude to možná VAŠE dítě, co bude postižené, ne jeho.
@analoja píše:
no, tohle mně zajímá, ať už diagnózu dostaneme, nebo ne - jak zlepšit komunikaci s dítkem něco přes 2,5 roku - existuje něco - knížka, stránky… kde bych něco načetla?
Uděláme to opačně: představ si, že jsi lékař - internista a já ti píšu: „Mám v noze někdy takové píchání, čím to je? Mám s tím něco dělat?“ Jinými slovy: autismus a vývojové poruchy obecně není zlomená noha a přístup ke každému dítěti (a teď mluvím i o dětech se specifickými poruchami učení) musí být individuální. Musí odpovídat jeho potřebám a omezením, pak to má smysl. Potřebuješ někoho - psychologa, terapeuta, poradce - kdo dítě odborně vyhodnotí a poradí ti.
@MichalRosky píše:
Uděláme to opačně: představ si, že jsi lékař - internista a já ti píšu: „Mám v noze někdy takové píchání, čím to je? Mám s tím něco dělat?“ Jinými slovy: autismus a vývojové poruchy obecně není zlomená noha a přístup ke každému dítěti (a teď mluvím i o dětech se specifickými poruchami učení) musí být individuální. Musí odpovídat jeho potřebám a omezením, pak to má smysl. Potřebuješ někoho - psychologa, terapeuta, poradce - kdo dítě odborně vyhodnotí a poradí ti.
no, u psychologa jsme byli, Honzík(31 měsíců)je na diagnózu malej - nám bylo řečeno, dostali jsme tip jako maximálně zjednodušovat pokyny, kontrola v květnu.
Ale třeba na nějakých stránkách o autismu, jsem se dočetla o motivování za odměnu, kterou je dítko ochotno akceptovat - třeba lentilky - no to u nás absolutně nefuguje
nejde mi o suplování doktora, spíš tipy, co můžu zkusit sama doma.
@MichalRosky tak,to ja se klidne priznam, ja jsem odpurcem, je to svinstvo, vim, ze je to hodne kontroverzni tema, ale ja uz bych, dite ockovat nedala, pro tak malej, organismus silenej zahul a dite co ma neurologicky spatne dispozice to muze hodne krute poznamenat
Kdybych vedels co vim ted, mohla jsem malou usetrit, nam dokonce neurolozka ockovani vyslovene zakazala, coz je hodne odvazne
@Markéta80 vis ja zila delsi dobu v zahranici a na odplenkovavani mam trochu jinej nazor nez vetsina maminek v cr, mam, za, to ze dite si samo rekne nebo da najevo, ze uz nechce, proste kazdy dite ma svuj cas a autisti urcite delsi, o moc delsi, v cizine se to neresi, plenky ma napr zdrave dite treba do tri, let a nikoho nenapadne to kritizovat, tady kdyz v roce nezacnes dite, znasilnovat na nocnik, tak by te nejradeji maminy zlyncovaly…tezko nejlepsi ridit se podle moznosti a urovne chapani ditete a hlavne instinktem
@aňulinek tak to máme podobně
, Viki se naučil ze dne na den ve 2 a 3/4 a ve 2,5 to ještě nechápal a před 3 narozeninama neměl ani na noc
ale to šlo fakt aniž bych vysazovala ale u tomíka prostě vidim že enchápe, ted cci zkusit nechat ho v kalhotách ale počítam že mu to ani nebude vadit že je v mokrym ![]()
@aňulinek píše:
@Tetabět ahoj tak o tehle diskuzi jsem nevedela, rikala jsi, ze malej ma sedm, moje mala taky, ted momentalne resime dodatecny odklad, ktery doporucilo spc a i ho zarid, jeden odklad ma anik.za sebou, ale ted je problem, protoze dle zs, ho u zs deluje jen vyjimecne a zdravotnich duvodu-tak se jich ptam a co asi doprde.. je autismus-dle jejich mineni pouze dlouhodobe nepriznivy zdravotni stava proto tetobeto jak jste na tom s nastupem na skolu? Anicku by nejradsi soupli na specialku na te zs, kde jsme byly na zapis, ale psycholog a spc ji chteji videt mezi normal detma nebot ma potencial, jen by lotrebovala jeste ten rocek dozrat…
@Gladys tak mi pijde, ze mate vyhrano, mala. tohle delala az v sesti, ty otazky mamii co to je? Jinak dysfazii.mame taky u autismu jde o to, ze kazdy dite ma proste obdobi, kdy se nechova standartne a jevi znamky autismu, to je ok, blbe je, kdyz to obdobi neprejde a dite v nem ustane-tzn klidne se muze dva mesice prcek treba houpat jak magor, ale kdyz uz to dela rok, je to pruser..no my zatim takove stesti. nemely, sice se nehoupe a vypada ok, az na zavchvaty vzteku a ne uplne ok komunikaci a chapani, ale posouva dopredu, ahodne dela cinska lecba a homeo nasi uzasne psycholozky, ale na to ze je nanynce sedm je povetsinou na urovni tak 3-4let
Prosím Tě, napsala bys detaily ohledne čínské léčby a homeopatie? Nás příběh je na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz starší bude mít čtyři a v některých oblastech je na úrovni tak dvouletého dítěte a v některých jako dítě školou povinne.
Nechat si dítě at se počůrá do kalhot? no nevím
.přivezt k nočníku a pořád dokola. pořád se ho ptát at si to vtlačí sám do hlavy. trpělivost je
matka
@Tetabět třeba si to spojí
samo že ho mokru nenecham
otázka jestli si toho všimne
nevim jak mu to vysvětlit, když neví co po něm chci, někdy na nočníku sedí, většinou teda ne
. první syn alespon mně odkýval hlavou jestli chce čůrat. s Tomíkem se nedomluvim a prý na neuro to budou taky řešit že má stále pleny ![]()
Si myslím že se to může ještě vše vyvrbyt a malej se z toho dostane i když možná není z čeho. no ale nic nezanedbat a třeba se neco dozvíš na tom neuru…
@Tetabět tam si myslim že by na něco přijít mohli jestli je na co
tam jdeme v dubnu. Uvidíme, stejně to neovlivnim jen jsme zvědavá jak ho budou vyšetřovat když nespolupracuje ![]()
@MichalRosky a pak nech dite naockovat brr