Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak snad budou dobří, jenom mají prostě takové povahy. Stejně jsem nad tím přemýšlela a je to zase takové cpaní dětí / lidí do tabulek - přitom každý je jiný. Zvlášť pod tím atypickým autismem se fakt schová ledacos. Třeba ten bod - někdy to vypadá, že neslyší - který chlap to nemá?
Pak stačí, aby k tomu byl přemýšlivý introvert s technickými sklony, který toho moc nenamluví (takových dospělých lidí znám) a autistu máme na světě
V podstatě každému, kdo není sangvinik - extrovert, tam nějaký rys najdeš…
Holt každý nemůže být usměvavá, empatická, upovídaná holčička, která je celá ve vředě, když se začne dělat paci paci ![]()
Máš recht
Náš synáček zdědil hodně špatných vlastností z nás obou
Já jsem dodnes nic moc společenská,taky jsem si radši hrála sama.Ve školce jsem měla problémy a to říkala psycholožka že dítě může dispozici zdědit od jednoho z rodičů.Je hodně přecitlivělý taky po mě
Já jsem asi taky autista
.Manžel začal mluvit později okolo 4 let.
Takže určitě každý má vlastnost která může být znakem nějakého druhu autismu.
Jé, tak jestli manžel začal mluvit taky později, tak bych byla v klidu…
No u nás, když se spojí manželovo samotářství s mojí výbornou pamětí na texty, k tomu jsme oba takoví snílci a babička puntíčkář (sama o sobě říká, že je takový přítel Monk), tak jaké to nebohé dítě má asi být ![]()
A když jsem zmínila to paci paci, tak nám to třeba přijde takové trapné, tak jsme to s ním nikdy moc nedělali. Takže ho tyhle věci moc nebaví ani na cvičení - ale to vidím u spousty kluků, že to nechcou dělat a zajímají je pouze pasáže, kde se zběsile dupe ![]()
Jo a taky jsem zapomněla že je perfekcionista asi po mě ![]()
Luky naprosto ignoruje a sabotuje kolektivní hry s dětmi.S námi tak pexeso puzzle a lego a hlavně auta to ho zajímá nejvíc.
Jenom doufám,že z toho všeho vyroste ,jinak to nebude mít lehké v životě.
Jj, auta, ty jsou hit číslo jedna. Puzzle skládat moc nechce, že to neumí, pexeso ho baví chviličku a z lega jenom komíny. Většinou musím stavět já. No a kolektivní hry, to vůůůbec. Nemá totiž ostré lokty, není takový přidrzlý, jak spousta dětí. Ale já jsem taková taky - než bych se někde mačkala, tak si radši počkám nebo se na to vybodnu (nebo hledám alternativní řešení).
Ale snad to přejde, je fakt, že lehké by to neměl. Ještě, že je aspoň takový statný, tak si ho třeba nikdo nedovolí šikanovat ![]()
A toho já se bojím šikanování ve škole apod.My jsme tintítko,do něj šťouchneš a padá ![]()
Tak to on je právě pořízek, takže šťouchne a padá ten druhý. Teda když už šťouchne
Což je taky nevýhodné, protože obětí je vždycky ten, který upadne, ať tomu předcházelo, co chtělo ![]()
Ahoj děvčata, mohu se přidat k vašim starostem o děti, mám stejný problém, ale malému jsou dva roky pryč, máme 90% toho co píšou že se autismus dá podle těchto příznaků rozpoznat. Začala jsem si toho všímat od roka že se vyvíjí jinak než ostatní děti,mluvil a přestal nemluví vůbec…žádná slova jen zvuky,křik a pištění,nepřiměřeně se mazlí s kýmkoli,mohu ho nechat kdekoli,spíš mu vadí cizí přostředí,hodně lidí,hluk,ale muzika a pohádky mohou řvát jak chce,je na nich závislí,oční kontakt poze s rodinou,převyšuje svůj věk jemnou motorikou(vkládačky a td.)ale jinak si moc nehraje, nemá rád děti a když se ho dotýkájí,dyž něco chce vodí nás za ruce,je závislí na své lahvy s pitím nosí jí všude sebou a jinou nechce,při nervozitě mrská rukama,má záchvaty vzteku když se mu něco sebere,je abnormálně šikovný na elektroniku,má svůj mobil kde si hraje hry a pouští písničky…je toho ještě spousta,když jsem si poprvé přečetla jaké příznaky autimus provází málem sem se u počítače zhroutila..po té co jsem to přečetla příteli ten se beze slova sesypal,protože vše dělá náš syn…objednala sem ho do aply,ale moje peditrička mě stále uklidňuje že má spostu takových dětí a že do tří let je složité něco poznat že se děti mění…do aply vás objednají v průměru za 8 měsíců,jinak jiné vyšetření nemá smysl…ale i poté se může spoustu věcí naučit a změnit,prý bezpečně se to pozná mezi 4-5 rokem.
@papulka07 Ahoj, mě by zajímalo, proč si myslíš, že vyšetření jinde než v Aple nemá smysl?
Potvrdilo mi to více lidí, ale hlavně pediatrička, kterou pokládám za opravdu zkušenou a znalou, ,samozřemě řeší i s jinými rodiči stejné problémy a když je poslala k psychologům většinou hledali chybu na straně rodičů…dále řekla že za půl hodiny někde v ordinaci se nic nezjistí, APLA se tomu věnuje daleko hlouběji. Já sama jsem stejného názoru jelikož trávím s dítětem celý den a vydím vývoj kterým prochází, jiným lidem přijde mé dítě normální…a já sama bych dala nevím co za to aby jsem se mýlila já..!!!!!!
Zacinam byt presvedcena,ze autismus lze vylecit http://www.martinus.sk/?…
autorka si touhle dietou vylecila vlastniho autistickeho syna,my ji nasadili dceri kvuli jinym neurologickym problemum a zda se ,ze ucinkuje,jeste je moc brzy abych si mohla byt jista,ale mame strasne zlepseni
Předpokládám, že jsi si koupila knihu, ale jsou to slovnské stránky…je k sehnání i zde v čechách…??
@papulka07 píše:
Předpokládám, že jsi si koupila knihu, ale jsou to slovnské stránky…je k sehnání i zde v čechách…??
Je k sehnani,ale ve slovenstine,mam ji tu 2 dny,zatim jsem cerpala informace z netu,manzel ji objednal na netu a nechal poslat tchyni a ona nam ji poslala do UK
Ve zkratce,tahle lekarka zjistila,ze deti s autismem a poruchami uceni,maji naprosto spatne osidlene streva a znicenou mikrofloru,diky tomu toxiny ze strev pusobi na mozek,dodela to umele mleko a ockovani MMR,podrobne vse vysvetluje,
ona svou dietou uvede streva opet do normalu,muze to trvat az 2 roky
u nas to vypada,ale jak rikam,jeste je to kratka doba,ze dieta dceri zastavila epilepticke zachvaty ![]()