Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@blueice Děkuji. Knihu už mám objednanou. Dnes jsem se bavila s paní učitelkou o té možnosti vyřadit lepek a mléko a pokud prý přinesu potvrzení od lékaře (a věřím, že mi to moje doktorka napíše), neměl by to být problém. Uvidím přesně, jak vypadá GAPS, ale třeba by i to bylo realizovatelné.
@blueice Můžu se ještě zeptat? Pokud bych syna nechala otestovat na alergii na mléko a ta vyšla pozitivně (opravdu velká rodinná zátěž), je možné zařadit dietu GAPS bez mléka? Protože to by pak bylo množství potravin opravdu hooodně omezené.
@AliTad myslím, že teoreticky ano, mléčné výrobky nejsou v ditě až tak stěžejní, velká část jich je stejně vyřazena, zejména pasterizované, což jsou v našich končinách k dostání v podstatě všechny
mrkni do té knihy, je tam podrobný seznam povolených potravin. omezené to bude určitě, budete asi hodně na tucích, mase, vejcích, vývarech a zelenině…
@blueice Já právě našla seznam povolených a zakázaných potravin na netu a musím říct, že moc zdravě se mi ta dieta nejeví
Vadí mi tam hodně masa, vajec, tuku… Po takovém jídle by bylo těžko i mně, tak co potom dítě… Nicméně odpoledne si půjdu vyzvednout tu knihu, tak třeba to zase přehodnotím. Každopádně s pediatričkou už jsem domluvená, že mi napíše potvrzení pro školku ohledně mléka a lepku a momentálně mi na sporáku „táhne“ vývar z biohovězího ![]()
Mamky,,,nemáte nejaké tipy na recepty ohledně diety Gaps,? a jaké davate masíčko a vejce musí být Bio? nebo mužou být vajíčka i domácí? čím zahuštujete omáčky??a jaké omáčky připravujete? syn omajdy miluje ale v této situaci na Gaps dietu me fakt žadné nenapadají
a co přenidavky také varit jen doma nebo mužou být z obchodu? asi ne že,,,je v tom hodně cukru,,,nebo prodávají i Bio presnid,,,nevite prosím? dekuji moc,,,budu ráda za jakékoliv informace
@baruna1 Tady najdeš nějaké recepty https://www.emimino.cz/…d-dietagaps/
Maso i vejce dávám nebio, to bych se nedoplatila, jen hlídám kvalitu. Zahušťuju žaludovou, lněnou moukou. Zrovna vařím guláš, ten se dá krásně upravit pro GAPS. Přesnídávky dávám z obchodu, protože s domácími mám u synátora smůlu (kromě banánu nejí ani žádné ovoce a žádnou syrovou zeleninu), kupuju aspoň jen 100% ovocné (hlavně v DM). Pokud pošleš do SZ svůj mail, můžu zaslat GAPS kuchařku.
@iriass Moc dekujuuu,,mejlíka určo zašlu.)) a ta žaludová a lněná mouka,,kde se dá sehnat? a ty přesnídávky? jejich nazev vas poprosím? a ještě se zeptam brambory ty se mužou asi jen omezeně že?
A třeba místo chleba a rohlíku davate co? anebo je pečete doma?
@baruna1 Na GAPS se mi ještě nepodařilo najít nějakou chuťově přijatelnou variantu slaného pečiva. Takže u nás frčí muffiny nasladko. Ty mám v lednici pořád - ke snídani, svačině. Jinak jsem pečivo vyřadila.
@baruna1 Vlastně jo - dělám „sušenky“ z těsta na pizzu podle tohoto receptu http://zivakultura.cz/…/kesu-pizza/. A i ta pizza je výborná, kluci ji zrovna chroupou na večeři.
@AliTad píše:
@baruna1 Vlastně jo - dělám „sušenky“ z těsta na pizzu podle tohoto receptu http://zivakultura.cz/…/kesu-pizza/. A i ta pizza je výborná, kluci ji zrovna chroupou na večeři.
dekujiii mocc
ta pizza vypada fakt luxusne,,zítra začiname detox a péct první bezlepkový chleb,,,