Autismus u batolete?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.11.14 18:32
@Bábrdl píše:
A jak je na tom prcek teď? Co umí, jak se chová?

hlavní je u něj agrese, jak k sobě tak hlavně k ostatním. I lásku a náklonost projevu svým způsobem (narážením hlavy do dotyčné osoby). A pak to že ignoruje ostatní osoby, aby si všimnul tak ho musím vzít a přímo mu tu osobu ukázat, potom se na ni aspoň podívá ale kontakt s jinými osobami nemá, nechce.
Nesnese dotek, nemůžu kupovat nové oblečení jenom tak, nechce se převlékat do věcí které nezná, většinu oblečení má jedné barvy aby ho to nerozrušovalo.
Je extrémně citlivý na zvuky, některém slyší za každé situace a jiné ignoruje.
Neslyší na jméno. Používá asi 5 slov. Neumí vyjádřit souhlas (ani zakývat hlavou). Nevyjadřuje svoje potřeby, klidně bude celý den hlady ale že chce jídlo neřekne, nechodí na záchod.
A pak si hraje jenom s autama, staví řady, točí vším co se otáčí. Vyhraje si velmi dlouho sám, nechce dělat jinou činnost, nesnese pokud mu někdo šahá na hračky, nesmí si s ním nikdo hrát, vadí mu to.
Nesnáší být nahý, nešahá si na vlastní tělo, nemá to rád.

A předběžně to vypadá na hyperaktivitu, ale to je spíš součást toho všeho. Hodiny běhá po domě sem a tam bez účelu stále po stejné trase (ale to může být i součástí autistické diagnostiky že to má jako stereotypní činnost)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.14 18:35
@Anonymní píše:
To je mi líto :hug: můžu se zeptat, kdy jste začala na malém pozorovat, že něco není v pořádku?

po roce už tam byly zvláštnosti, neuměl se radovat a být spontánní. Hodně si hrál sám a v tichu, měl extrémní separační úzkost (to je teda problém pořád). Řekla bych že byl takový apatický co se týká objevování světa a ostatních lidí, velmi aktivní ale bez účelu.

• Citovat
  • Upravit
36556
26.11.14 21:46
@Anonymní píše:
po roce už tam byly zvláštnosti, neuměl se radovat a být spontánní. Hodně si hrál sám a v tichu, měl extrémní separační úzkost (to je teda problém pořád). Řekla bych že byl takový apatický co se týká objevování světa a ostatních lidí, velmi aktivní ale bez účelu.

Tos popsala přesně. Autici vnímají jinak. Nehrají si jako zdravé děti, nepotřebují je hře lidi, chtějí si s něčím točit, zavírat a otvírat dveře, jsou jakoby vzdálení, ve svém světě, z kterého je nelze vytrhnout.

Ale pozor! často vystrčí tykadla, když se s nimi vhodně pracuje. Přichází to s věkem. V americkém prostředí se tomu říká, že rozkvetou. Někteří autíci začnou mluvit třeba až v pěti šesti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
26.11.14 21:55

Zajímavý článek http://jakubamartin.blogspot.cz/…tickeho.html ;)

takhle jak čtu různé případy tak fakt každý autista je jiný, Tomíkovi ted běží muzika do repráků a jak to ráno pustim tak se hned usmívá :palec:,oblečení je mu také jedno jaké má dokonce si ani nesundavá zimní čepici :lol: A fakt jsme si říkala že je mu jedno s kym je a když jsme byla týden v nemocnici tak prý byl strašně ubrečenej ani nechtěl jíst a to jsme si říkala že mu to bude jedno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
18.2.15 18:37

Ahoj, dnes jsem se dozvěděla, že mám syna autíka. Jsem z toho celá pryč, mám hroznou spoustu otázek. Na netu sedím už přes 4 hodiny, hledám a odpovědi stejně nenacházím. Našel by se tu někdo, kdo má s těmito dětmi zkušenost a byl by ochotný si se mnou o tom popovídat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.2.15 18:57

@dandysek Ahoj, sama nepomůžu, nemám zkušenost, drž se! :hug: Ale vím, že dlouhodobě se tím zabývá prof. Strunecká, napsala knihu tuším Přemůžeme autismus či tak něco, znám její ostatní knihy, tak si myslím, že by to stálo za přečtení. V jiných svých textech zmiňovala různá opatření (strava apod.) na eliminaci některých příznaků tohoto onemocnění u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59372
18.2.15 18:58

@dandysek :hug: :hug: klidně napiš do zpráv, je mě to líto, my to tušili takže potvrzení diagnozy nás ani už nepřekvapilo. a tady můžeš do skupiny https://www.emimino.cz/…nkovani/583/?… :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
18.2.15 19:00

Děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5748
18.2.15 19:16

@dandysek ahoj diagnostikovali ho ve 2 letech??? nebo jak je Stary? mohu se optat proc jste si to mysleli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
18.2.15 19:23

@sarinka83 dnes diagnostikovala neuroložka - primářka. Jsou mu dva roky a 3 měsíce, je proste jinej, odmalička. Nemluví, jen vříská, řve, vzteká se. Záchvaty na veřejnosti, nesnáší změny - čehokoliv, má svoje závislosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.15 19:34

@dandysek Ahoj, můžu se prosím zeptat na příklad chování tvého syna? Od kdy jste vypozorovali, že je jiný? Synovi je lehce přes rok (vím, že je to málo), ale přijde mi, že je jak píšeš, jiný… taky jen vříská, řve, vůbec nepapouškuje, takže naučit ho něco je zázrak, má také svoje závislosti, atd atd… Prosím anonymně

• Citovat
  • Upravit
936
18.2.15 19:41

@dandysek : Kdysi ještě na škole jsem byla na praxi v zařízení, kde byla autistická třída, dál pak ve stacionáři, kde bylo několik autistických dětí a nakonec ve speciální škole, kde jsem se setkala také se školáky s autismem. V tomto oboru od školy nepracuju, ale pokud budeš chtít, můžeme si napsat do zpráv a na co budu schopná odpovědět, to ráda vysvětlím, popíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
18.2.15 19:45

Anonymní..je toho moc. Odmalinka nesnáší plyšový hračky a plyš celkově. Má bavlněnou plenu, se kterou se hladí, tahá ji všude sebou, bez ní neudělá krok. Nerad chodí tam, kde to nezná, to znamená, že venku více méně stejně trasy, návštěvy u lidí, kde nikdy nebyl, nehrozí. S jídlem problém - jí jen to, co zná, co dělám často, jak uvařím cokoliv, co nezná nebo co si nepamatuje, nechce. Když nutíš násilím, řve, i když mu to chutná. Hlídání u babičky - nehrozí, nebude s nikým, jen se mnou nebo s tatínkem. Nové oblečení - řve. naopak miluje boty všeho druhu, to by mohl nakupovat a zkoušet pořád. Hlavně nemluví. Má cca 5 slov, všechny více méně zkomolené, víc ani ťuk. neopakuje, nechce se učit nové věci. Zvířata nezná, u knížky nevydrží. Pozná jen „pipi“ jako ptáky všeho druhu, miluje kočky a pak psy, To je celý. Rozumí, co má říkám, rád pomáhá doma, některý „povely“ na požádání udělá, třeba dones boty, ukliď to autíčko,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.15 21:02

@dandysek syn se taky strašně vzteká, když není po jeho. Od narození je absolutně nemazlící miminko, takže když ho chci pochovat a aspoň trošku se s ním pomazlit, hned mě odstrkuje! prostě nesnáší fyzický kontakt… oční kontakt taky špatně udržuje. rád si hraje sám.

• Citovat
  • Upravit
3831
18.2.15 21:06

Já ti neporadím, dneska vidím autíky naprosto všude. Ale pokud máš strach a nezdá se ti to, šla bych určitě na prohlídku na neurologii. Teď mi tady maminy píšou, že čím dřív se na to pžijde, tím větší šance na zlepšení. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí