Autismus u batolete?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.4.14 06:53

Podezření na PAS

Ahoj holky, už nemůžu dál - psychicky. Potřebuji si o tom tak strašně moc s někým popovídat. Mám podezření u syna 23 měsíců na PAS. Syn má špatný oční kontakt, má rád tyčové předměty, pásky, nabíječky od telefonu atd. Když jsme doma nebo u prarodičů, tak je spokojený, jakmile jdeme ven, tak se mračí a je jakoby zaražený, paralizovaný, venku mě moc neposlouchá. Doma se teď skoro pořád vzteká, což je asi v tomto věku i u zdravých dětí. Jsme již od minulého roku objednáni na vyšetření do Aply, tak uvidíme kdy na nás přijde řada. Manžel se mnou o tom nechce moc mluvit, myslím, že si to nechce připustit. Kamarádkám se svěřovat nechci, nepochopily by. Najde se i nějaká maminka se Severozápadních Čech, která má autistické dítě, které snese jiné děti a chtěla by se se mnou sejít?

• Citovat
  • Upravit
59359
3.4.14 07:10
@Anonymní píše:
Ahoj holky, už nemůžu dál - psychicky. Potřebuji si o tom tak strašně moc s někým popovídat. Mám podezření u syna 23 měsíců na PAS. Syn má špatný oční kontakt, má rád tyčové předměty, pásky, nabíječky od telefonu atd. Když jsme doma nebo u prarodičů, tak je spokojený, jakmile jdeme ven, tak se mračí a je jakoby zaražený, paralizovaný, venku mě moc neposlouchá. Doma se teď skoro pořád vzteká, což je asi v tomto věku i u zdravých dětí. Jsme již od minulého roku objednáni na vyšetření do Aply, tak uvidíme kdy na nás přijde řada. Manžel se mnou o tom nechce moc mluvit, myslím, že si to nechce připustit. Kamarádkám se svěřovat nechci, nepochopily by. Najde se i nějaká maminka se Severozápadních Čech, která má autistické dítě, které snese jiné děti a chtěla by se se mnou sejít?

můžeš napsat do zpráv :hug: :hug:,máme tady i u zavřenou diskuzi :*, já jsem z plzně :*,jo na vyšetření jsou hrozný čekačky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
6.4.14 00:25

Ahoj, chtela bych se vas tu zepat na desintegracni poruchu. Docetla jsem se, ze az do 4 let se muze dite vyvijet normalne a pak se z nej najednou stane autista. To se opravdu muze stat, ze dite, ktere si normalne hraje s detmi, perfektne mluvi, recituje basnicky, zpiva, kresli atd, tak najednou zlom, blesk z cisteho nebe a stane se z nej autista, co nemluvi, nema ocni kontakt, nezapojuje se atd?? Nebo to probiha tak, ze do tech 4 let je tak nejak „na hranici“ normalu apak to propukne na plno? Diky moc za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.4.14 19:55
@randr píše:
Ahoj, chtela bych se vas tu zepat na desintegracni poruchu. Docetla jsem se, ze az do 4 let se muze dite vyvijet normalne a pak se z nej najednou stane autista. To se opravdu muze stat, ze dite, ktere si normalne hraje s detmi, perfektne mluvi, recituje basnicky, zpiva, kresli atd, tak najednou zlom, blesk z cisteho nebe a stane se z nej autista, co nemluvi, nema ocni kontakt, nezapojuje se atd?? Nebo to probiha tak, ze do tech 4 let je tak nejak „na hranici“ normalu apak to propukne na plno? Diky moc za odpoved

Bohužel, vývoj probíhá úplně normálně, pak přijde obrovský regres. :( :( :( Jde ale o relativně vzácné onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
6.4.14 22:24

@Bábrdl
Tak to je teda strasny :,( dik za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
8.4.14 22:19

Na FB jsou dobré a živé skupiny rodičů postižených dětí, autisti, adhd, dysfázie, všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.9.14 13:37

16měsíců autismus?

Dobrý den, mam velký problém se svojí malou, je jí 16 měsíců a týden, nechodí, nemluví, neukazuje, nemává, má svůj svět, cizý lidi uplně ignoruje, jen na mě a rodinu reaguje, na jméno se otočí, ale nic víc jí nezajímá, hodně otevírá dveře a šuflíky, točí kolama na odrážedle, což už tu jedna maminka zminuje v diskuzi, je hrozně vzteklá, nechce nijak spolupracovat, nebaví jí ukazování zvířátek v knížce, citlivě reaguje na změny prostředí a hluk, při příchodu do krámu nebo kamkoliv kde to nezná se mi pověsí na krk a nehne se, všude okamžitě zvedá hlavu a hledá světlo nebo lustr, v každé místnosti, s jinými dětmi si nehraje, ale líbí se jí starší děti, na ty se směje, doma se psem si hraje, celkově miluje zvířata, kočky, psy i venku za plotem se na ně zdálky směje, hra kuk nebo honěná a schovávaná jí ale baví, s hračkama si vyhraje se všema, nemá třeba jen jednu oblíbenou..nevím jak víc to popsat, ale oproti jiným dětem je opravdu hodně jiná, paličatá, nevím si s ní rady, můžete mi prosím někdo poradit zda by se mohlo jednat o ten autismum? mám to začít řešit u dětskýho lékaře nebo je ještě čas na závěry a mam počkat třeba do dvou let? :nevim: :nevim: děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
4.9.14 13:39

@jete234 Můžeš se na to na nejbližši prohlídce zeptat, ale já bych z toho nedělala ukvapené závěry :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
4.9.14 13:43

Myslim ze ji moc pozorujes.na dg. je dle meho brzy.nech ji v klidu se vyvijet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.9.14 13:56

Zapomněla jsem dodat, že mi přijde až nenormální, že je schopná lézt se sklopenou hlavou proti zdi, několikrát za den, jako kdyby jí chtěla prorazit, dělá to i v kuchyni kde třeba vařim a ona obchází kolem linky a odstrčí mě vzteky tímhle způsobem kdy hlavou bud do mě nebo do linky strká až začne brečet, nepodá ruku, nesnese pohlazení, nemazlí se, nevyžaduje nic, nepochopí kutálení s míčkem nebo paci paci, neopakuje po mě nic, jen za mnou celé dny leze z místosti do místnosti a nebaví jí nic, jsem z toho už zoufalá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
4.9.14 14:03

@jete234 je tady uzavrena diskuze Poruchy autistickeho spektra, moderator je @dzarunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
4.9.14 14:08

@jete234 do 18. Měsíce by měla začít ukazovat, napodobovat. A rozumí, tj. reaguje na pokyny? Muže to byt Autismus, vývojová dysfázie nebo taky nic. Je ještě brzo, ale sledovala bych to. U nás to bylo stejně, chodit začal v 18. měsících a choval se, jak popisuješ. Pediatričce se zdálo, ze přeháníme. Nerozuměl ani tuk. Pokud není naočkovaný Priorix, odložila bych, to bych udělala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
4.9.14 14:10

Já bych určit počkala, je malá… :mavam: Když půjdeš teď k psycholožce, tak s vámi nějaké testy udělá, ale dcera je hodně malá, to ty výsledky ani nebudou tak směrodatné…Navíc třeba tvůj tělesný kontakt vyhledává, jde za tebou, když se cítí v nebezpečí a tak. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
4.9.14 14:22

@jete234 No syn se projevoval skoro stejně, časem se příznaky hodně zmírnili, autismu jsme se obávali opravdu moc. Včera po vyšetření v Aple máme jasno, ADHD a středně těžká vývojová disfázie. Je mu 3,5. Skoro dva roky jsem žila v hrozné nejistotě. Hele je ještě malá, děti občas mají takové autí období. Pokud to bude přetrvávat déle jak půl roku, teprve pak bych to řešila. Je ještě velice brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.9.14 21:03

Děkuji všem za názor, počkám tedy ještě pár měsíců a uvidíme, na pokyny reaguje, ví hačí, hají, ne, nesmíš, jen na zákazy spíš reaguje podrážděně a většinou začne hned brečet, cokoliv jí zakážu nebo zvednu hlas..ale jinak na mě asi teda citově vázaná je, mamánek výstavní :lol: furt by se chovala a věšela se mi kolem krku, lhostejná jí asi nebudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí