Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já bych si osobně na auto nepůjčila. Sama mám už několik let starou fabii a jezdí dobře. Spíš to chce si dobře vybrat s někým, kdo se v autech vyzná ![]()
Určitě ti stačí menší auto s levnějšími náklady, ale hlavně bych koupila nové!!!
@agulla Ahoj říkám to pořád a naše rodina se frží hesla - KUPUJ NA CO MÁŠ…já jsem si ted kopila moc hezké auto Ford Focus…rok výroby 2004..je po velice slušných lidech protože je jako z výroby i když je tak starý…vejde se mi tam kočár a je celkem dobře zabezpečené..proto radím auto klodně staré na jaké ted máte hlavně aby splňovalo účel…například dpo Fabie by se mi kočár nevešel tak jsem ji nechtěla. manželé mají velký oči ale malý peněženky
já to znám ten muj už do mě zas hrotí že by chtěl novej telefon, přitom ho má od léta
ale kdepak to to radši vemu a koupim něco malýmu
myslím že peníze se vám budou hodit jinde když máte na cestě dalšího potomka ![]()
@agulla píše:
toto si pořídil švagr.. před 2 lety.. všude do vychvalovali, ale teď taky čekají rodinu.. a nadávají.. protože do kufru ji nevleze nic.. musí vozit kočárek na předním sedadle a to ještě taktak.. říkal, že s 2 dětma a kočárkem se tam nevejdou..
Jasný. Proto píšu, jako druhý auto do rodiny. Bydlíme na vesnici, takže taky máme dvě auta a vždycky jsme měli jedno větší. Buď kombika nebo MPV, prostě něco, do čeho jsem ten kočár a potom dětský kola narvala. Jako druhý auto stačí nějakej malej hajzl, co moc nežere. ![]()
Do Fábie se ti kočár určitě vejde, ale musíš brát toho kombíka.
@ady01 píše:
Určitě ti stačí menší auto s levnějšími náklady, ale hlavně bych koupila nové!!!
Nové auto v žádném případě - než vyjedeš ze showroomu má auto ztrátu 50 tisíc. Podle ekonomů je to největší volovina, co můžeš udělat - jasně garance autorizovaného servisu po dobu 5 let je lákavá, ale pokud se najde rodinný automechanik, tak je to v pohodě. Nekupovat v bazarech, nejlépe přes známé/ předváděčky / po ukončení leasingu (třeba Arval), prostě 100% prověřené, ale ne nové.
@simona.b. píše:
Pro 4 člennou rodinu (i když máte druhé auto) je lepší větší auto - než je fabie (Passat, Acord, Mondeo, A4 - combi), jinak to nemá význam, ale každá jsme jinájá potřebuju prostor a v kufru mimo kočárku, odrážedla a věcí na pískoviště musím mít ještě botník
Tak nějak to vidím i já..:-) jdu se kouknout na auta, která jsi zmínila..
protože abych vozila kočárek na předním sedadle to fakt ne.. a navíc když budu sama s 2 dětma nechci se nervovat, že mi to tam nejde narva.. děti budou řvát a ja buu šaškovat s kočárkem..:-D
@simona.b. přesně tak
muj tatka říká to samé..nové jde hrooozně dolůůů…to je jak vyhodit ty prachy oknem…hlavně nekupujte auta u AAA auto jsou tam podvodníčci ![]()
@simona.b. píše:
Nové auto v žádném případě - než vyjedeš ze showroomu má auto ztrátu 50 tisíc. Podle ekonomů je to největší volovina, co můžeš udělat - jasně garance autorizovaného servisu po dobu 5 let je lákavá, ale pokud se najde rodinný automechanik, tak je to v pohodě. Nekupovat v bazarech, nejlépe přes známé/ předváděčky / po ukončení leasingu (třeba Arval), prostě 100% prověřené, ale ne nové.
můžu se zeptat co je ten Arval?? nikdo se známých ani jejich známý teď nic neprodává.. ![]()
Díky ![]()
@simona.b. garance,kamarad, rodinny automechanik, reference… když se ti po druhé vyjíždce posere tak nemáš dovolání nikde, tot moje zkušenost, ale kdo chce kam…a náklady na opravy při mateřský a klepat se každý 2roky na technicky zda projdu, díky to už mám za sebou.Auto je prostě spotřeba a čím větší a dražší auto, tím dražší servis a s tím musíš na rodičáku počítat ať chceš nebo ne.
@ady01 píše:
@simona.b. garance,kamarad, rodinny automechanik, reference… když se ti po druhé vyjíždce posere tak nemáš dovolání nikde, tot moje zkušenost, ale kdo chce kam…a náklady na opravy při mateřský a klepat se každý 2roky na technicky zda projdu, díky to už mám za sebou.Auto je prostě spotřeba a čím větší a dražší auto, tím dražší servis a s tím musíš na rodičáku počítat ať chceš nebo ne.
takže ty by jsi radila jake auto? jako nové..?
@agulla víš co, každého věc, já neradím, jen jsem psala svoji zkušenost. Proto za mne-jedině nové!!! Hele taky to bylo s neuvěřitelnou garancí, ale do těch lidí prostě nevlezeš, je to jejich obchod a v tu chvíli jde vše stranou i dlouhodobé přátelství, reference a tak, jestli mi rozumíš. Beru auto jako službu mě a ne, že já budu finančně otročit autu. U nového je alespoň 2-3roky klid, ikdyž iluze si nedělám, ale předpokládám. Vím, že se do auta neleje jen benzín a olej a to ostatní prostě něco stojí. Mnoho našich známých mají Audi, Multivany, Fordy…a pro manželku prostě třeba fabku, ale novou, je na servis prostě nejlevnější.
Já mám tedy ojetinu ale když jsem si ji vybírala poprosila jsem tatu a ten si vzal dobrreho znameho automechanika co dělá u fordu…objeli spolu par nabídek a tatovo známí vše prošel, motor nápravu prostě vše a řekl jesttli je to fér nabídka..do toho udělal rozvody a brzdy atd…mám tedy záruku že auto je v pořádku ![]()
Pokud máte 200.000 je hloupost brát si půjčku, už koupíte finglovku v autosalonu někde s doplatkem 30.-50.000 na jejich hypervýhodné leasingy bez přeplacení. Navíc za 200.000 se dá koupit super auto.
@agulla Arval je leasingová společnost, která pronajímá auta firmám, po ujetí určitých km - nejčastěji 90 000 km auta odprodávají - mám s nimi i v rámci firmy dobrou zkušenost. Nebo ještě zkusit Annonci - přímý prodávající - ne dovoz (tam jsou stočené kilometry)
@ady01 píše:
Jsem na rodičáku, chodím do práce a peníze fakt řešit nemusím, ale nové auto bych si nikdy nekoupila. Hlavně za 200 tisíc raději koupím 5 let staré Volvo/ Audinu / Hondu, než novou Hyunday, Kiu, Renaulta - je to fakt pitomost.