Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojte, s manželem řešíme dilema auta.
Máme už jedno auto (škoda octavia 2005), manže s ním jezdí do práce a jelikož bydlime na vesnici když je manžel v práci my jsem s malou (2 roky nemůžeme nic autobus tady jezdí co 2 hodiny.) navíc čekáme druhé dítě.. takže s dvěmi jezdit buse by byl záhul.. takže chceme kuopit druhé auto. a teď nastava to dilema..
ja bych koupila zase klidně to stejné auto co máme.. to by do těch 200vyško akorát.. Manžel říka, že nebudeme přece kupovat auto 10roku stare..
Raději by si půjčil 100 a koupit auto rok vyroby 2010.. zatím, ale neví jaké..
Co si o tom myslite? naš rozpočet je tak akorat.. kbychom si 100 půjčili.. neušetříme nic..
Zase počítame s ní, že to auto vydrží aspon 10 let…
Díky moc
Ja si myslim, ze Vam klidne staci nejaka Fabie treba, s detmi do obchodu a na nejake to pocourani ![]()
Nevím jakou máš představu o autě, ale dle mého názoru bych brala nějakou fábii apod. I ty novější se dají sehnat s přehledem do 200tis. Asi bych si zbytečně nešponovala rozpočet kvůli autu..
Spíš má manžel strach kdyby se to starší po** tak abychom měli novější…
myslte, že ta octavka vydrží ještě 10 roku jezdit?? ted máme najeto 220tisic
@agulla do 200 tisíc sežene i prakticky nový auto. Koukni se na dealery aut, po čase musí obmněňovat vystavená auta a prodávají je s dost výraznou slevou, přitom mají najeto minimum km. Máme takhle už pár let Clio
Na mátkou nalezená Fabie http://www.skodaplus.cz/…44-kw-active?…
Příspěvek upraven 09.04.14 v 09:00
Octávie jsou neskutečný držáci. Kolegyně jezdí do práce s jedničkovou rok 1996 a drží…kamarádi mají Superba 2010 a rozbila se jim už asi 3× elektronika…
Do 200 tis. v pohodě seženeš tu novější Fábii, dva tři roky starou. Určitě bych nekupovala dražší auto za cenu půjčky.
Záleží jak s o to pečuje, pokud se jen jezdí a leje benzín, tak tomu to auto bude odpovídat..
@Spagata píše:
Záleží jak s o to pečuje, pokud se jen jezdí a leje benzín, tak tomu to auto bude odpovídat..
ne tak manžel to auto opravdu opečovava.. pravidelně mění rozvody, filtry..
Mně se dost líběj ty nový Hyundaie. Já mít prachy a kupovat druhý auto do rodiny, tak jdu třeba do tohohle: http://www.sauto.cz/…i20/15416005?…
Rozhodně nekupujte dvojkovou octávku a novější - statistiky krádeží jsou neúprosné a ani mě se nevyhnula peripetie spojená s ukradením auta. Je fakt, že nevím, kde bydlíš, ale v Praze je to masakr. Když jsem si pak kupovala nové(ojeté - 2 roky staré), volila jsem Volvo a jsem maximálně spokojená
do 200 tisíc seženete pěkné auto, do půjčky nechoďte.
@Barca12345 píše:
Ja si myslim, ze Vam klidne staci nejaka Fabie treba, s detmi do obchodu a na nejake to pocourani
a vleze se mi o fabie kočárek?
@PetraJ píše:
Mně se dost líběj ty nový Hyundaie. Já mít prachy a kupovat druhý auto do rodiny, tak jdu třeba do tohohle: http://www.sauto.cz/…i20/15416005?…
toto si pořídil švagr.. před 2 lety.. všude do vychvalovali, ale teď taky čekají rodinu.. a nadávají.. protože do kufru ji nevleze nic.. musí vozit kočárek na předním sedadle a to ještě taktak.. říkal, že s 2 dětma a kočárkem se tam nevejdou..
Pro 4 člennou rodinu (i když máte druhé auto) je lepší větší auto - než je fabie (Passat, Acord, Mondeo, A4 - combi), jinak to nemá význam, ale každá jsme jiná
já potřebuju prostor a v kufru mimo kočárku, odrážedla a věcí na pískoviště musím mít ještě botník ![]()