Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ford S-Max 3 sedačky se vejdou, na nohy spousta místa a krásně velký kufr
![]()
My máme Renaul Scénic, vzadu jsou tři samostatná sedadla, z toho 2 u okýnek mají před sebou (jako v letadle) ještě sklápěcí stoleček. Velký kufr, spotřeba celkem slušná a uvnitř vozu je spousta vychytávek, různých přihrádek a tak
To auto je boží
Mela jsem Renaulta Megane.Ted mam Corolu Verso. vse bylo na 3 deti.
Dost zalezi na penezich.
Meli jsme Renaulta Megane kombi… jezdili jsme narvany az po strechu
Dalo se, ale pes by se nevesel, jedine rakev na strechu, na bagaz. Ted mame Galaxy a je to luxus. Planujem psa, vejdem se bez problemu ![]()
Vetru se - nemáte někdo zkušenost s Fordem Focus a třema autosedackama vzadu? Nějaké diskuze jsem našla, ale aktuální zkušenost uvitam…
Ford S Max - všude mraky místa a hlavně se děti zapnou sami. Má navíc vystouplejší takový ten mechanismus co se do něho zacvakává pás. Jsou tam 2× Kidfix a 1× vajíčko MC se základnou.
Porovnávali jsme to s Toyotou Verso, ta je taky pro 3 dítka ale dítě už se samo nezapne a i já měla problém se tam dostat.
@Loglady píše:
Vetru se - nemáte někdo zkušenost s Fordem Focus a třema autosedackama vzadu? Nějaké diskuze jsem našla, ale aktuální zkušenost uvitam…
Kamarád má jestli se nepletu Ford Focus a to mi teda přijde jako pidi autíčko a 3 sedačky si tam nedovedu představit, ale nemám bohužel zkušenost ![]()
3 sedačky dozadu vedle sebe se vejdou do Citroenu C4 a větších, do Fordu Galaxy a S-Maxu, do Zafiry natěsno… no a pak samo do těch aut, kde je víc řad sedadel… My máme C C4 Grand Picasso a vejdou se dozadu v pohodě (Romer Kid Fix, Romer King Plus a Cybex Pallas Fix). Třetí řadu sedadel nepoužíváme.
My máme Peugeot 307 sw s dělenýma sedadlama, tak tam vpohodě, navíc je to sedmimistnák ![]()
Pro 4 děti máme Toyota Prius Plus, je to hybrid, nízká spotřeba, perfektní.
@Loglady píše:
Taťka má focuse a tři sedačky se dozadu nevejdou. Když tam dám jednu 15-36, druhou 9-18, tak mám se svými 50ti kily co dělat, abych se vměstnala mezi ně ještě já.
@Vlkoška Díky, tak asi ho škrtnu ze seznamu… Dítě dopředu dávat nechci.
My máme 3 děti a máme Mercedes vito, jsem max. spokojená, máme ho teda jen díky výhodné koupi od známého.
Jak jsme už zjistili, né vždy 3 sedačky vzadu umožní 3 autosedačky. Pokud máte bezpečné sedačky, které jsou většinou širší, tak se tam 3 nevejdou. Chtěli bychom nějaké i menší auto, ale zatim hledáme. Nechci je dát do obyč autosedaček jen pro to, aby se tam vešli.