Auto v mrazech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
160
1.3.18 21:32

@AstraG Tak jsem si to správně myslela ;) Hlavně že už fungujete v pohodě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
1.3.18 21:34
@JTom píše:
Chladicí kapaliny se prodávají koncentrované. Např. Fridex G 48 má při ředění 1:1 teplotu tuhnutí -38°C. To se v našich klimatických podmínkách nevyužije, proto se ředí víc podle tabulky. Obvykle se ředí na -27°C. To je u nás s dostatečnou rezervou. Pro používání neředěné kapaliny není žádný důvod. Nehledě na ekologický dopad je oproti vodě mnohem dražší, hůř hladí a víc rozrušuje gumu.

Takže ji teda mám ředit? Jsem z toho jelen.. normálně tam liji nezředěnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
1.3.18 23:09

Záleží na tom, kam jezdíš. V našich krajích je doporučených -27°C (1:1,5) s dostatečnou rezervou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
1.3.18 23:15

Jenom tady po okresech u nás :D.. takže ji mám tedy zředit.. a muže se něco stát když jsem ji tam lila nezředěnou? Muže to tomu autu nějak uškodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
1.3.18 23:28

Optimální je řídit se doporučením výrobce vozu. Pokud to „nejde“, tak výrobcem kapaliny. Osobně si myslím, že -27°C nemusí být dost- ale to záleží i na místě, kde to auto jezdí. Třeba Bedřichov teď nedávno měl kolem -20 °C. K tomu rychlost jízdy a „reálná teplota“ může být klidně -30°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
1.3.18 23:34

Jak jsem psal. Horší chlazení v létě, větší narušení gumových částí. Cena 2,5× vyšší také stojí za úvahu. V praxi je dobré koupit levnější kanystr 3l, z kterého po rozředění něco zbyde na doplňování do další výměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
1.3.18 23:35

Měnili jsme teď v listopadu.. a dnes jsem koukala a zase byla pod riskou.. :? Takže chci zítra dolít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
2.3.18 00:01

Orientačně se připouští únik 0,5 l/10 000 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák