Autobazar podvod - jak se bránit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
wei
77
10.11.20 11:44

Nejsem si uplne jista, ale s nahranim telefonniho hovoru je nutne souhlasit, ne? Pokazde me na nahravani hovoru upozornuji, kdyz napr. volam na infolinku banky. Pokud hned ze zacatku hovoru nesouhlasil s nahravanim, tak neni mozne hovor k necemu pouzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
10.11.20 11:49

@wei s nahráváním všeobecně hlas video bys měla dát souhlas. Jsou i výjimky leč bazar to asi nebude :lol: bez souhlasu můžeš točit třeba policistu při výkonu služby. (Třeba když tě zastavi sil. Kontrola)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.11.20 11:54

No vzhledem že zfalšovali váš podpis musí mít celkem bobky. Tak zkouší zastrašit. To se dá docela jednoduše zjistit.

• Citovat
  • Upravit
35944
10.11.20 11:54

A to je nějaký velký bazar, nebo nebo nějaký Fanda z bazaru s nočním prodejem? Ty jsi to auto kupovala na sebe, nebo proč tvůj podpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.20 12:04

Ano auto jsem kupovala na sebe. Je to bazar na Vysočině. Já nejsem až tak pitomá, abych tohle podepsala a s mužem, který vše četl. Vždyť bych musela být padla na hlavu tohle podepsat.

• Citovat
  • Upravit
35944
10.11.20 12:20

Tak jestli si si jistá, že jsi to nepodepsala, tak jim řekni, že na ně podáš trestní oznámení za falšování dokumentů :nevim: a že máš právníka :mrgreen: a bylo by asi dobré si ho fakt najít, je vidět že v tom moc neumíte chodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19984
10.11.20 12:26

Jak můžeš napsat ze mas svázané ruce? Pokud ti poslali něco, kde je tvůj podpis a ty víš že jsi to nepodepsala tak jsi na koni. Podej TO, padělání dokladů to bych si na nich smlsla..
Kolik vás to auto stálo?
Proc jste si nejdriv auto vylepšili a až pak dali na diagnostiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wei
77
10.11.20 12:28

@JiříkMazlík díky za objasnění :) myslela jsem si, ze to tak nejak bude. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
10.11.20 12:37

Tak jim to opětuj, že ty jsi pro změnu nahrála jejich výhrůžky :nevim: Snaží se vás zastrašit, tak si to líbit nenechte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33980
10.11.20 12:45

Asi bude opravdu nejlepší když si seženete právníka. To co ti přišlo, ten soupis závad, nemají na mysli zápis o technickém stavu motorového vozidla? Tam jsou popsané všechny závady a to jsi při koupi podepsat musela :think: Určitě ten papír máš i doma, museli ti ho dát s kupní smlouvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1895
10.11.20 12:51
@Anonymní píše:
Chtěla bych se optat na váš názor a popřípadě radu jak postupovat. S mužem jsme před měsícem v autobazaru koupili ojeté auto. Auto na první pohled bylo pěkné, s prodejcem jsme auto projeli a ten nám ho následně vynachvalil do nebes. Muž na autě nechal vyměnit gumy, protože byly sjeté, vyměnil baterií, nechal vyměnit klíček na Central, výměna oleje a nějakých filtru, autu dál nové tapecirum, listy apod. Auto nechal v servisu napojit na diagnostiku kde to ukázalo skryté vady. Hned jsme do autobazaru psali emaily a volali. Jenže tam se vykrucovali a, že to nejsou skryté vady a, že nám vše řekli apod. Muž se neudržel a prodejci do telefonu řekl co si o tom vše myslí a, že to tak nenechá no bla bla, vytkl mu, že na mě byl prodejce arogantní a vrátil mu stejnou mincí. Prodejce otočil a, že budou mít v pondělí poradu a, že to tam přednese, aby nám dali slevu z kupní ceny auta. Ať manžel posle výsledky z diagnostiky vozu. V pondělí mi přišel email se všemi chybami a ještě nějakými navíc s mým podpisem a ještě s chybami navíc! Muž jim řekl, že autu nechal zkonttolovat přes cebii stav najetých km a výsledky budou do šesti dnů. Obratem jsme dostali zápis, že beze zaručit najete km opět s mým zápisem. Já jsem nic takového nepodepsala ani ty chyby. Ještě tam byl datum koupě z června, ale my jsme auto koupili v říjnu. Hned jsem do autobazaru volala a řekla jim, že to není můj podpis a, že by jsme nikdy tohle nepodepsali…začali mi vyhrožovat, že muž byl na prodejce sprostý a pokud se budu bránit tak na muže podá trestní oznámení a, že v době koronaviru ho zavřou. Jo můj muž mu řekl ty čů tohle ti neprojde. Teď mám svázané ruce a nevím co mám dělat? Díky za rady a omlouvam se za sloh.

Podle toho co píšeš nedělají to poprve..nahrávat si tě nikdo jen tak nemůže, nejsi úřední osoba. Takže ať s tím jdou dop. dele, problém mají spíš oni, a pokud se jedná o zfalsovany podpis, grafolok to zjisti hned.. Právníka a to hned. Bez něj se s nema o ničem nebavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
10.11.20 12:58

Stalo se nám vloni, bohužel s manželem nemohl jet nás automechanik, auto vypadalo výborně, mělo skvělé vybavení, motor, kola… bohužel když jsme ho koupili a mechanik zavezl na nějakou tu větší diagnostiku, tak přetočené kilometry…hned volali do bazaru, pan teda delal, že o ničem neví, ale ihned nám řekl, že můžeme auto přivést a odstoupit od smlouvy. Přeju ať to dobře dopadne, nedejte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.20 09:17

Před dvěma lety se nám stala podobná věc. Taky jsme si koupili auto v takovém malém bazaru. Prodejce nám o tom autě tvrdil, že je v mimořádně dobré kondici. Asi po týdnu provozu se autu zadřel motor. Několikrát jsme jim volali, a on se pořád na něco vykrucoval. Následně jsme zjistili na internetu, že těch podvodů tam bylo víc. Jednat začali, až když tomu podvodníkovi manžel zavolal, a řekl, že ho zastřelí, jako prašivého psa.
Nakonec musel manžel sednout do auta, k němu čtyři kamarádi z práce (120 kiloví dvoumetroví vyposilovaní kolegové ze stavby), auto se zadřeným motorem přitáhli na laně zpět do autobazaru, a ten bazarník vyskládal peníze v hotovosti na kapotu. Ani jsme to nehlásili na ČOIku, to by bylo spousta dalších oplétaček a kde nic tu nic.
Od té doby jsme se zařekli, že už ojetá auta nebudeme kupovat.

• Citovat
  • Upravit
Janli
24.11.20 13:29
@Anonymní píše:
Před dvěma lety se nám stala podobná věc. Taky jsme si koupili auto v takovém malém bazaru. Prodejce nám o tom autě tvrdil, že je v mimořádně dobré kondici. Asi po týdnu provozu se autu zadřel motor. Několikrát jsme jim volali, a on se pořád na něco vykrucoval. Následně jsme zjistili na internetu, že těch podvodů tam bylo víc. Jednat začali, až když tomu podvodníkovi manžel zavolal, a řekl, že ho zastřelí, jako prašivého psa.
Nakonec musel manžel sednout do auta, k němu čtyři kamarádi z práce (120 kiloví dvoumetroví vyposilovaní kolegové ze stavby), auto se zadřeným motorem přitáhli na laně zpět do autobazaru, a ten bazarník vyskládal peníze v hotovosti na kapotu. Ani jsme to nehlásili na ČOIku, to by bylo spousta dalších oplétaček a kde nic tu nic.
Od té doby jsme se zařekli, že už ojetá auta nebudeme kupovat.

A tím se chlubíš? Vyhrožování a vydírání? Víš, že to jsou trestný činy za který jste mohli vyfasovat minimálně podmínku?

• Citovat
  • Upravit
1238
24.11.20 21:11

O skryté vady automobilu byste se mohli soudit do alelujá. Nicméně pokud je pravda, co popisuješ, pak si pod sebou panáčkové parádně podřízli větev.

Bez ohledu na to, co na ně manžel řval, pokud je netrestaný, pak to nejhorší, co se mu muže stát, pokud opravdu mají nahrávku, je tisícovka pokuty ve správním řízení pro narušení občanského soužití.

Zato ale oni: trestný čin podvodu za úmyslný prodej auta se zásadními skrytými vadami, za zfalšování podpisu, trestný čin vydírání za to, že se pomoci zfalšovaných dokumentů a výhružky natočeným výstupem manžela pokusili odvrátit vás od vymáhání vaší pohledávky. Mají to špatný, velmi, VELMI špatný a mohou si za to, blbečkové neschopní, úplně sami.

Podejte trestní oznámení a všechno poctivě vyličte, včetně toho vyhrožování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel