Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lilišák píše:
Dle zalozenych temat je miminku okolo mesice- to snad nemyslis vazne ze bys novorozence vezla busem v nejaky pitomy klokance! dyt do klokanky takhle maly dite ani davat ,,nemas,, nebo takhle ses matka muzes si se svym ditetem delat co chces, ale davat takhle maly mimi do klokanky a jeste do busu
Jéžiš, já s Robínkem v kolaknce jela autobusem na úřad, taky byl miminko, zabij mě. Někdo brojí proti klokankám, já zase nemám ráda, když někdo používá autosedačku místo korby. Ale každého věc a do nikoho takhle blbě neryju. ![]()
@Raduš.ka44 jenze autosedačkou misto korby nijak neohrozujes zivot ditete
![]()
@Lilišák píše:
@Raduš.ka44 jenze autosedačkou misto korby nijak neohrozujes zivot ditete![]()
A chceš snad tvrdit, že v klokance ohrožuju jeho život? Nepřeháněj. Fajn, tak jiný příklad, nemám ráda, když někdo nepřitahuje pásy autosedačky, když někdo hulí dětem pod nos, když rodiče nechají dítě jezdit na kole bez helmy a tak dále a tak dále.
@Raduš.ka44 klikankou ne, ale tim ze s tou klokankou jedes busem! to je jak kdybys dite vezla v aute na kline.
@Lilišák píše:
@Raduš.ka44 klikankou ne, ale tim ze s tou klokankou jedes busem! to je jak kdybys dite vezla v aute na kline.
Ale prosím tě, jasně že to není nejbezpečnější, ale to bys pak nemohla vlézt do autobusu ani se starším dítětem, které už nejezdí v kočáře, nesměla bys tam pustit těhotnou a nesměla bys tam pouštět ani staré lidi. Chápu, že ty bys s dítětem v klokance do autobusu nevlezla, ale to není důvod útočit na ty, co to dělají.
@Raduš.ka44 tehotna i starsi clovek se snad umi drzet ne??? no at si kazdej dela co chce, ale ja svy dite zabit nehodlam. a uz vubec ne takovou malichernosti ze si nesezenu odvoz nebo se mi nechce brat sedacka.
@Lilišák prosím tě, v normálním autobuse ani povinnost mít autosedačku není, ani tam nejsou pásy… Tak na co by byla??? V MHD v autobuse taky jezdím 20 minut s dítětem bez autosedačky… Do klokanky bych teda dítě taky nedala a už vůbec ne měsíční, nosím v šátku. Nevidím v tom problém… Meziměstské autobusy nemívají nehody, to už je častější u těch dálkovějších, co jezdí po dálnici.
Ja jsem teda na jezdeni trochu cimprlich a busem jsem se s dcerou jezdit v nositku bala (mluvim o MHD), ale uz to tolik neresim, autobusy maji mnohem mensi nehodovost nez auta. MHD uz vubec, dalkove teda vic, ale stejne je povazuju za bezpecnejsi dopravu jak auto.
taky se da vybrat misto, ktere je bezpecnejsi - nejlepe proti smeru jizdy a pred vami by nemej nidko byt, nebo na bok, to jsem pak klidnejsi.
dcerka v roce a pul uz jela i na sedadle vedle me. Ale trnula jsem teda.
mezimestkym busem jsem jeste nejela, necitim se na to a volila bych autosedacku, i kdyz je tezka.
klokanky bych teda nejradsi zakazala vyrabet a z matek je mam chut strhnout, hlavne kdyz vidim male miminko.
@Lilišák píše:
@Raduš.ka44 tehotna i starsi clovek se snad umi drzet ne??? no at si kazdej dela co chce, ale ja svy dite zabit nehodlam. a uz vubec ne takovou malichernosti ze si nesezenu odvoz nebo se mi nechce brat sedacka.
Jela si někdy autobusem? Tam má problém udržet se zdravý silný mladý člověk, natož pak stařičký důchodce, nebo žena před porodem. V pořádku, že ty bys takhle busem nejela, ale jak jsem psala, nemusíš kvůli tomu útočit na ty, kteří v tom takové nebezpečí nevidí. Když na to přijde, nemohla bys sednout do auta s dítětem v nejbezpečnější sedačce, protože vlítneš pod kamion a sedačka ničemu nepomůže.
Bože holky, vy děláte jako by maminy s dětma neměly vůbec jezdit MHD ![]()
Malá má rok a půl a jelikož auto nemáme, tak jsme nucené jezdit metrem i autobusem, momentálně už často bez kočáru.Malá sedí mě na klíně.JAk bych tahala autosedačku pro skoro dvouleté dítě?A v MHD stejně nejsou pásy.Ani v příměstských autobusech nejsou.A kolikrát je příměstský autobus bez místa na kočárek, tak maminám nic jiného nezbývá než mít dítě třeba na klíně.Já jezdila do roka s dcerou v šátku.
Klokanky taky moc nemusím, ale pokud je v ní dítě jednou měsíčně na půl hodiny kvůli přesunu, tak se mu vůbec nic nestane.
ježíš holky co se hnedka do každého pouštíte
prostě nemá jinou možnost ni
![]()
Normálně můžeš jet s klokankou si myslím a pak jak budeš sedět tak miminko vyndat a mít ho v náručí
sedačku bych taky nebrala
@Tera:)1 nema jinou moznost?? nema moznost vzit sedacku? nema moznost v dnesni dobe poprosit nekoho kdo auto ma? nema moznost si to nejak zaridit??
jinak holky co tu pisete o MHD tak pisete ze mate deti uz velke, to uz je neco jineho ale jet takhle s novorozencem mi az tak v pohode neprijde - ma stale otevrenou hlavicku, neumi sedet, atd atd …
@Lilišák píše: @Tera:)1 nema jinou moznost?? nema moznost vzit sedacku? nema moznost v dnesni dobe poprosit nekoho kdo auto ma? nema moznost si to nejak zaridit??jinak holky co tu pisete o MHD tak pisete ze mate deti uz velke, to uz je neco jineho ale jet takhle s novorozencem mi az tak v pohode neprijde - ma stale otevrenou hlavicku, neumi sedet, atd atd …
Jéžiš a na co by se táhla se sedačkou, když v autobuse stejně nejsou pásy? Proč by se měla někoho doprošovat, aby ji hodil autem? Kdyby tu možnost měla, asi by neřešila autobus, ne? Nerejpej do ni a nech ji být. Připomínám, že já taky jela s novorozencem autobusem v klokance a přežili jsme to oba ve zdraví. Když takhle nejezdí denně, tak se nic nestane. A i kdyby tak denně jezdila, tobě do toho nic není.
Dle zalozenych temat je miminku okolo mesice- to snad nemyslis vazne ze bys novorozence vezla busem v nejaky pitomy klokance! dyt do klokanky takhle maly dite ani davat ,,nemas,, nebo takhle ses matka muzes si se svym ditetem delat co chces, ale davat takhle maly mimi do klokanky a jeste do busu