Autorita a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dodo08
5.5.10 23:21

Anonymni,jak si predstavujes,ze bych treba ja mela srovnat sve dite?Upozornuji te,ze na neho absolutne nic neplati,ani kdyz dostane pres ruce,ani kdyz dostane pres zadek.Je mu to fuk,smeje se.To jedine,ze bych ho svazala do kazajky,to by snad pomohlo.
Moje dite zlobi a zlobi nekdy opravdu hodne,ale hlavne,ze je zdravy,miluji ho a jsem stastna,ze ho mam,at je jaky je.

• Citovat
  • Upravit
3870
5.5.10 23:22

Hm, to řikám taky, hlavně je zdravé, co víc si přát. Ono z toho vyroste :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
5.5.10 23:23

Anonymní, potřebovala bych vědět, jak ste rovnal/a svoje roční dítě.
Budu ráda za každou fungující radu.
Všimla jsem si časem, že lidi na světě nejsou stejní, tak ani děti. Některé takové činnosti neprovozují, páč je to asi ani nenapadne.Tím se nechci vychloubat, jak moje dítě dokáže řádit. Opravdu bych byla raději, kdyby se takovým akcím vyhýbal. Ono to skutečně za pár měsíců přejde, jenom objevuje svět.
Chceme se tady možná navzájem malinko utěšit a popovídat, jak to ve zdraví přežít :lol: . A my, které toto prožíváme již poněkolikáté třeba uklidnit ostatní, že je to v normě :palec: .
Vy jste viděl/a dělat toto některé dospělé? Myslím duševně zdravé dospělé.Myslím tím nerespektování žádných autorit apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.5.10 23:43

Holky kliid, anonymní není vůbec máma ale plesnivej dědek, co si na noc vzal jen půl Viagry a tady jen tak popichuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.5.10 23:54
Gina108 píše:
Jo, patří :-? . Jediné co pomáhá je upravit byt tak, aby si neublížil, nebo toho moc nezničil :mrgreen: a pak odvedení pozornosti. Prostě ho bafnout a nejlépe odnést jinam, popř. nabídnou zajímavější aktivitu. Plácání a jiné tresty jsou úplně nah… akorát se naučí mlátit jiné lidi nebo děti :roll: Trestat se má, až když je vyloženě zlý a dělá něco ze zlé vůle, což v tomhle věku asi těžko. Netvrdím, že jsem ho nikdy neplácla přes ručku, ale to bylo moje selhání - ujely mi nervy a stydím se za to :oops:

Gino, líp bych to nenapsala! :potlesk: Plně souhlasím. Trestat až opravdu při něčem, co dělá vyloženě se zlým úmyslem. V tomto věku bych spíš odváděla pozornost. Teda alespoň u nás to zabírá perfektně! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
5.5.10 23:56

Přes prdel bych raději dala anonymům, kteří mají blbé kecy, než vlastnímu dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.5.10 08:54

To máme doma i to samé, malý necelých 16 měsíců a jak popisuješ… plácnutí po rukách nic, domlouvání nic.. Nejsem zastánce tělesných trestů tak malých dětí - jako nařezat na zadek a nebo facka, tak to prostě musím domlouvat se zvýšeným hlasem, někdy se teda pořádně zamračím a je řev už ví… spíš bych zkusila mimiku obličeje.. Malý si z toho tady dělal srandu, protože nevěděl jestli to neni hra - to víš babičky, něc provedl a všichni se smáli, :-? pak neví co je hra a co nesmí…Hele mě včera jak jsem vařila na plynu zhasnul oheň a já jsem si toho všimla až po chvíli až byl v kuchyni smrad.taky někdy nevím jak na něho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
6.5.10 09:03

U nás to bylo podobné, z rázného NE ani z plácnutí přes ruku, si Maty nic moc nedělal. U nás pomáhalo omezit počet zakázaných věcí na minimum, trvání si na svém (jediné přehlídnutí zakázané věci znamenalo, že je dovolená) a izolace. Používala jsem kombinaci rázného NE, plácnutí přes ruku a odnesení do kouta - klidně 100× za sebou :roll: I když jsem později musela přidat pořítání do tří, na tři když Maty neposlechne, dostane přes zadek a pak hned musí do kouta. Ti teroristi objevujou svět a zároveň zkoušijou, co všechno snesem. Když kolikrát vidím ten provokativní pohled, chce se mi řvát „proč zrovna já“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
6.5.10 09:07

Na jednu stranu souhlasím s anonymní, že každá z nás by měla svý dítě více či méně umět srovnat do latě (hrozný přirovnání, promiňte, že je vůbec používám), ale spíš by mě zajímalo, kolik už anonymní vychovala dětí, že je schopná házet všechny děti i mámy do jednoho pytle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.5.10 09:14

Já jsem si taky všimla, když už teda zvýším hlas a zamračím se, že stím nesouhasím, začne natahovat a odvedu ho pryč, tak chvíli opravdu tak minutku je klid a už vidím ten pohled- už jdu co budeš dělat :-D takový ten šibalský..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.5.10 09:48

S tou mimikou u nás neuspěju. Máloco naší bosorku tak pobaví, jako když hulákám a dělám „zlý“ obličeje. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.5.10 09:55

to jsem psala zakladatelce, u vás to třeba neplatí, u ní by to možná klaplo :think: jak jinak to dělat než bez bití a bez přísného výrazu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
6.5.10 10:03

Ja do toho asi nemam co kecat, pac moje dite neni uplne vsetecne… ale u nas zabira jako trest to, ze se proste seberu, sednu si k pocitaci a nevsimam si ji. Nastesti nema co znicit (pracku mame s vrchnim plnenim, tam nedostane, mikrovlnka a TV visi na stene, mycku vytahuju k elektriky…), takze i kdyby ji to chvilku nevadilo, tak ja si aspon v klidu posurfuju… a muzu si to nejak omluvit :mrgreen: Kdyz dupe po knihach nebo hrackach, seberu a nedam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
6.5.10 10:06

Ahojte, my mame byt hodne upraveny pro dite, na vetsinu zasuvek nedosahne, do kuchyne vratka, takze se tam dostane jen se mnou, veci, ke kterym ma pristup, jsou prevazne jen jeho. Nemame to tu nijak vybydlene, to ne, jen jsme si to zarizovali, kdyz bylo prckovi pul roku a uz jsme s malym monterem pocitali. Na hazeni u nas plati nejdriv upozornit, podruhe kriknout, potreti zabavit. Pokud mladeho chytnu u nebezpecne cinnosti, o ktere jednoznacne vi, ze nesmi (obcas dela naschvaly), tak dostane pres ruku. Dulezite je podle me nastavit pevna pravidla a necekat vysledky hned, ale tak za mesic, za dva. Do te doby durazne opakovat. Ja mam teda stesti, ze syn umi naslouchat, i kdyz ty vysledky jsou az za dyl, ale vim, ze dobre zpracovava to, co mu rikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
6.5.10 10:16
Anonymní píše:
Když neumíte srovnat vlastní děti, co jste to potom za mámy!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jinak u nas nezbyvalo nikdy nic jineho nez od nejutlejsiho veku, vlastne sotva si neceho takoveho vsimli odvadet pryc, jak sahli tak odtahnout ruce a durazne ne, klidne 1000× dokola. Dite slovu NE rozumi mnohem driv nez se nam muze zdat, takze fakt trpelivost a neustale byt ve strehu a odhanet od nebezpecnych a zakazanych veci. Od cca roku uz jsem k Ne pridavala i jednoduche vysvetleni jako ne pali, ne udelas si bebino, ne neni na hrani atd. Kupoodivu chapali velmi rychle. A kdyz to nefungovalo, tak jsem je nechala, samozrejme jsem u toho byla, jednou se „spalit“ pripadne dostali po rukach.
Metoda 3× a dost je taky ucinna, i ve starsim veku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect