Autorita a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6363
8.5.10 08:54

Také si nemyslím, že bys byla matka „tyranka“. Já malému přiložila ručičku k teplému hrnku a řekla „pálí“.
Plácnutí přes ruku nebo přes zadeček za bití nepovažuju za nějaké bití. Já s tím začala tak v 18-20 měsících - malý zkrátka si chtěl udělat ze psa hračku. Rval ho za ocas, kůži apod. Psisko je to hodný a trpělivý, ale člověk nikdy neví. Vysvětlování rozhodně nezabíralo. Zabralo až to plácnutí s tím, že stejně tak to bolí pejska. Pak měl období, kdy mlátil do prosklené výplně u dveří, taky dostal přes ruku (nebyly to zrovna nejmladší dveře a hrozilo, že sklo se vysype). To jednou vyvolalo demonstrativní odchod příbuzenstva.
V kuchyni mám dětské pojistky, takže nic nebezpečného vytáhnout nemohl a nemůže - vždy si mohl vybrat něco na hraní (bezpečného). Na stůl sice také měl tendenci lézt, ale to se zvládlo jen s tím vysvětlováním (opět udivený pohled příbuzných, proč ho nenechám prozkoumávat okolí).
Spíš mám momentálně problém s chozením na nákup, kde nejsou vozíky, kam dítko usadit. Malý se začne předvádět a vyvádí jak utržený z řetězu. :evil: Vysvětluju, vysvětluju, ale občas i plácnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí