Autosedačka 15-36

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
11.1.10 14:10

Pokud není v autě isofix tak běžné sedačky 15-36- bez isofixu se pouze položí na sedadlo a spolu s dítětem se připoutají pásem v autě. Pás vede přes úchyty v sedačce, aby vedly i správně přes dítě. Dodatečná fixace sedačky se dá provést speciálními fixačními pásky, těmi se sedačka zajistí přes hlavovou opěrku, aby lépe držela. Isofixové sedačky mají tu výhodu, že když se přicvaknou na isofix tak drží , nemusí se poutat dodatečnými fixačními pásky, a nemusí se sedačka poutat prázdná bez dítěte. U těch normálních - bez isofixu, by se sedačka měla připoutat znovu po vystoupení dítěte, aby nelítala po autě a v přípedě nehody nezranila řidiče, nebo další osoby v autě.
Do sedačky 15-36 je kromě váhy- t.j. 15kg, nutná i minimální výška- to je podle výrobce cca 94-100cm a také vět min. 2,5 roku, dříve do sedačky 15-36 by dítě jít nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarisa
11.1.10 15:46

Diky moc za vsechny odpovedi, ja jsem si prave vybrala tuto skupinu, protoze tu puvodni sedacku po 2 letem potrebuju pro jeho mladsiho brachu. Tak abych za par mesicu nemusela kupovat dalsi. Jeste se podivam, aspon mam ted jasno jak je to s tim pripoutanim se. Tak preju vesele cestovani s detma. Sarka

• Citovat
  • Upravit
1353
12.1.10 08:26

Díky za veškeré info, můžu se ještě zeptat , zda v kategorii 15-36 kg existuje sedačka, kt. má klasické pásy ? nebo už se v této kategorii vyrábí sedačky opravdu pouze bez pásů ?? Moc díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.1.10 08:36

Já takovou teda ještě neviděla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12565
12.1.10 09:06

zziny nevím to teda stoprocentně, ale řekla bych na 99,9% že ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.1.10 09:36

zziny, v kat. 15-36 se sedačky s vlastními pásy nedělají( teda pouze speciální sedačky pro postižené děti) a pásy se mají vyndavat i u sedaček 9-36 v rozmezí 15-18 kg, takže po 18 kg již v žádné nenajdete vlastní pásy.
Je to stále mylná představa uživatelů, že sedačka s vlastními pásy je lepší- v této váhové kategorii ( nad 18 kg)již ne, proto se taková ani nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
12.1.10 10:00

Opravdu moc děkuji za vyčerpávající odpovědi, moc jste mi pomohli :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.2.10 18:19

máme trochu „přerostlé“ dítko a tak začnám pomalu vybírat autosedačku vyšší kategorie. teď jezdí v roemer safefix plus, ale už začíná být těsno. ne na šířku, ale na výšku. vím, že pásy mají začínat nad ramínky dítěte - předpokládám, že to platí i v téhle kategorii - máme je na poslední výšce a jsou akorát, i na výšku do konce hlavové opěrky zbývá pár centimetrů..
tak chci být připravená a pak prostě jednou koupit …

chci pouze sedačku s isofixem, takže připadá v úvahu asi roemer kidfix a pak cybex solution x fix. ten se mi líbí více..

nevíte někdo, jaký je rozdíl mezi:
cybex solution x-fix isofix 2010 a …X-fix plus 2010??
znáte někdo jejich další na isofix, cybex free - fix?

a pak se chci ujistit, že nehledám špatně, ale Maxi Cosi v této kategorii nemá žádnou sedačku s isofixem, má pouze MC Rodi, je to tak?

díky za rady a postřehy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
23.2.10 18:24

Je to tak, Maxi Cosi dela v teto kategorii akorat Rodi.

My ji mame v druhem mensim aute, kde nejsou isofixy a je fajn.V isofixovem velkem aute mame Romer Kidfix, dceri se pohodlne sedi v obou, ale na spani je lepsi Kidfix - ma sirsi ty hlavove bocnice.

Jinak ja se taky poptavala i po Cybexu a Romer mi byl doporucen jako kvalitnejsi a bezpecnejsi.

• Citovat
  • Upravit
7159
23.2.10 19:55

Natasho, ze sedačky 9-18 by dítě mělo jít dál, pokud má hlavu nad okraj sedačky výše než do úrovně očí, nebo pokud jsou pásy již pod ramínky.
Rozdíl u Solution X-FIX a X-FIX Plus je v potahovémm materiálu, základní potah je syntetika, PLUS je drhnutá kůže- je příjemnější, jako Highline u Römeru.
Cybex Free-fix je levnější varianta X-FIXU, je menší, užší, má menší polstrování, nemá polohovací opěrku hlavy a méně se polohuje zádová opěrka.
Ale stejně je Römer Kidfix lepší, je pohodlnější, kvalitnější materiály, boční ochrana po celé výšce, delší záruka. Dcery zkoušely obě a cítí se lépe v Römeru.
V kat. 15-36 Maxi-cosi nedělá isofixovou sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.2.10 23:42

díky za informace,
myslím, že u nás bude problém právě s těmi pásy, už jsou na konci a stačí pár cm a je po sedačce :( a chci být připravená (Vojta roste jako z vody poslední měsíce a při dnešním měření jsme podle zářezů u dědy v pracovně zjistili, že je stejně velký jako jeho sestřenice ve 3.5letech..)

takže volba bude nejspíš mezi roemerem a tím nejlepším cybexem.. obhlídnu v reálu, posadím dítko a uvidíme. díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.2.10 12:00

Tohle téma teď také hodně řeším. Chceme s manželem pořídit druhou autosedačku, protože nás nebaví neustálé přendávání z auta do auta (děláme často). Kolega (s dětičkama) mě přivedl na myšlenku, abych koupila rovnou už větší velikost, abych měla jednu, ve které „ještě“ může být, a druhou, ve které „už“ může být. Což mi přišlo jako dobrý nápad.

Máme autosedačku Romer DUO Plus (9-18kg) a uvažovala jsem o velikosti 15-36kg. Syn má totiž 15 kg, měří cca 86 cm, ALE má jen 15 měsíců. Věkově tedy této velikosti autosedačky vůbec neodpovídá. O velikosti 9-36 jsem četla, že jak je to přes moc kategorií, tak je to méně bezpečné. Kupovat druhou 9-18kg se mi moc nechce. Co byste radili?

Bezpečnost sedaček taky hodně řeším, neuvažuji o jiné než s isofixem. Steeve psal, že Romer Kidfix je bezpečnější než Cybex Solution (obojí 15-36kg). Já jsem našla tyto testy ADACu a tam je to jinak, resp. v kategorii 15-36kg Romer vůbec uváděn není:
 http://www1.adac.de/…itze/tab.asp?…

Dnes vyšel o bezpečnosti sedaček také tento článek:
 http://auto.idnes.cz/…automoto.asp?…

Tak teď vážně nevím. Nevím si rady ani s velikostí sedačky pro toho mého cvalíka, ani jak je to s tou bezpečností. Předem děkuji za jakýkoliv názor…Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
24.2.10 12:14

Ahoj,
já jsem tohle řešila před několika lety pro dceru, šla z vajíčka do 9-18 a do druhého auta jsem chtěla již něco do budoucna, prošla jsem toho hodně, nechala ji vyzkoušet x sedaček a vyhrála STM starlight - SP.
Dcera je průměrného vzrůstu, je jí 6a půl a stále v ní je. V cca 4a půl jsme oddělaly pásy a začala používat autopásy, je polohovací na spaní /jen lehce/.

Když jsem to řešila, měla jsem podmínky ze kterých neustoupím - 5tibodové pásy, polohování, korpus v celku (jsou sedačky, které se dají rozložit na podsedák) a samozřejmě bezpečnostní normu - ne z časopisů, kde je to podplacené no a důležitá tečka na závěr dcera toužila po červené :wink:

Joula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.2.10 13:41

Wiolla, určitě nem,ůžete dát syna do 15-36,. když má teprve 15 měsíců a 84 cm, do 15-36 může jít až když má nejméně 15kg, 2,5 ropku a 94-100cm( dle výrobce sedačky).

A s těmi testy, to co jste dala za odkaz je pouze rok 2009, každý rok se testuje cca 30 sedaček,vždy pouze novinky, ne všechny, musíte koukat na všechny testy od začátku, protože sedačka se testuje vždy pouze když příjde na trh, a test platí dokud se nezmění technicky, proto jste Kidfix nenašla, Kidfix byl testován v roce 2007, všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.2.10 14:31

OK, máte pravdu. Mně nedošlo, že ty starší testy ADACu jsou pořád stejně platné… :oops:

Mám tedy jasno v tomto:

• sedačku 15-36 kg rozhodně ne
  • sedačky 9-36 kg jsou obecně méně bezpečné a většinou nemají isofix (je z hlediska bezpečnosti dobré na něm při výběru trvat, když to auta umožňují?)

Takže teď otázka zní: Koupit do druhého auta opět sedačku 9-18kg? :nevim:

Co ale budu dělat, když bude mít syn 18 kg třeba ve dvou letech? :zed:
(bude asi i velký, protože oba jsme s manželem hodně vysocí, ale stále bude věkem „malinkej“)

Jak to tak po sobě čtu, tak se mi asi nevyplatí na 1 rok (do 2,5 let věku syna) kupovat druhou sedačku 9-18kg, budu dál přendávat a počkám si na tu 15-36kg… Tak jsem si vlastně odpověděla sama. :lol: Chudáci moje záda…

Nicméně Vám děkuji za nasměrování. A prosím o zodpovězení dotazu, zda dělám z hlediska bezpečnosti dobře, když trvám na isofixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí