Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
No s těmi kily je to ošemetné. Dcera je vyloženě hubeňour (nejedlík a stále v pohybu) a má 14 kg. Nicméně na 15 kg by jsme asi čekali hodně dlouho a to už nebude pro ni bezpečná kategorie 9-18 kg, protože má na výšku 104 cm a ze „staré“ autosedačky začíná koukat hlava a tady jde hlavně o bezpečnost, ne ? Takže je to hodně i o výšce dítěte. Nicméně zatím jezdila v Maxi Cosi Priory XP (kterou podědí její bráška), avšak před 3mi týdny dostala Römer Kidplus 09 (mám pocit, že Heidy - vybrala si barvu sama
) a je moooc spokojená. Padne jako ulitá
a pochvaluje si ji ![]()
s těmi kily, pokud má 14 kg, ale 104 cm a už se nevleze do 9-18 , tak je samozřejmě lepší jít do větší sedačky 15-36, než aby jí ze sedačky 9-18 koukala hlava, nebo šly pásy pod ramena a nedržely- to už je bezpečnější jezdit ve větší sedačce, ale původní otázka bylo dítě 13 kg a 90 cm tak to nemůže jít do 15-36, protože je opravdu malé a uškrtilo by se na pásu
Ahoj moje dítko má teda 110 cm a 16 kg a vejde se do 9 - 18 vpohodě máme už teda větší sedačku ale na dovolenou k moři jede v tý malý protože na to spaní je to polohování prostě nejlepší.V kidfixu jí sice hlava nepadá ale když se probudí tak jí bolí za krkem.Já myslím že 9 - 18 může přečuhovat hlava opěrku do výše očí a to nám určitě nepřečuhuje.
ZUZAN
zuzan píše:
Ahoj moje dítko má teda 110 cm a 16 kg a vejde se do 9 - 18 vpohodě máme už teda větší sedačku ale na dovolenou k moři jede v tý malý protože na to spaní je to polohování prostě nejlepší.V kidfixu jí sice hlava nepadá ale když se probudí tak jí bolí za krkem.Já myslím že 9 - 18 může přečuhovat hlava opěrku do výše očí a to nám určitě nepřečuhuje.
ZUZAN
Mně tedy nepřipadá dobře krytá hlava z boku, pokud vyčuhuje nad autosedačku, to se práve v té kategorii vyšší nestane. A asi má malá štěstí, hlava za krkem jí nebolí. Ale je pravda, že my jsme malé polohovali autosedačku (9-18 kg) jen ten první rok, co v ní jezdila a pak už ne, protože to nevyžadovala (a navíc při větším polohování se jí dělalo špatně), tak je možná zvyklá spát i v nepolohované (bez potíží) a ta větší ji proto tedy nevadí i při spaní.
Ahoj je jasný že když dáváš sedačku mladšímu dítku že si radši koupíš větší byla by blbost kupovat další 9 - 18 ve třech letech.U nás je Vali ale to menší dítko tak používá obě sedačky podle délky trasy.Třeba lonskou dovolenou jsme ujeli 7000 km a nedokážu si to představit bez polohování
Zuzan