Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
aido, a teď mi řekni, proč chcete sedačku 9-25- vždyť ty nejsou tak dobré v bezpečnosti- ba jsou přímo hrozné, jsou daleko lepší sedačky 9-18, po té 9-25 musíte stejně koupit další 15-36 jako po 9-18, takže Vy už od začátku máte špatně nastavený systém pro jakou se rozhodnout.
Kubino i Aido,vím, že někdy nejde koupit to nejlepší co bysme si přáli, já to vím, sám mám 3 děti, a když jdu kupovat boty na zimu, všem třem vyrostla noha a každá potřebuje min. dvoje, a dobrý boty stojí 8-9 stovek, tak jsem rázem taky na 5tisících, a to jsou jen zimní boty, které kupuju každoročně, ano jsou potřebné pro zdravý růst nohou, ve špatných botách jim bude špatně růst noha, a teď to obrátím na tu sedačku, koupím špatnou za 2000,– a dítě nebude tak dobře ochráněno při havárii, přeci jen následky havárie jsou daleko horší než odřený palec v botě, nebo koupím s dobrým výsledkem testů za 4000,–( jednou za 3-4 roky) a budu mít jistotu, že je dítě v pohodě. Jo děti něco stojí, a sedačka je zatím stále pakatel, až budou chtít jít na vejšku a budete platit měsíčně školné, k tomu stravu, kolej, dopravu atd… tak to bude každý měsíc víc, než pár tisíc za sedačku jednou za X let.
Aido, ono je to tím, že kvalitní výrobce dělá několik variant sedaček pro širokou vrstvu zákazníků, třeba opět zůstaneme u toho Römeru kol. 2010: kat. 0-13 dělá 8 varinat sedaček, v kat. 9-18 5 variant sedaček, v kat. 15-36 4 varinaty sedaček, a nyní vysvětlení proč,
např. Römeru 9-18, : Eclipse cca 4000,–, King plus cca 5000,–, ty jsou bez isofixu, takže si můžete vybrat levnější i dražší varinatu
a pak isofixové: Duo plus cca 6500,– a Safefix plus cca 7800,– ( ta se dělá dokonce ve 2 variantách Plus nebio TT- protože každá jde do jiných kategorií aut).
a přicházjí na trh postupně, proto jich je tam tolik, kdežto u řekněme třeba Coneco, oni dělají pouze 1 vajíčko, 1 sedačku 9-25 ,jednu 9-36, jednu 15-36 a jeden podsedák, takže není pak z čeho vybírat, isofixovou nemají dokonce žádnou …
dobře steev.tak mě vyber podle tebe sedačku.chtěla sem původně tu 9-25kg to řikáš že je blbost že tím nic nevyřešíme že budem muset koupit ještě jednu.ale co podsedák po 25kg to už stačí ne?no nic vezměme teda tu 9-18.nějakou kvalitní tak max za 3500kč jde to?je nějaká?aby se tam ale chvíly vešla je nám 8.měs a už máme 10kg.
po 25 kg stejně půjdete do velké sedačky, jakýpak podsedák, podsedák nezaručí dítěti žádnou boční ochranu hlavy, boků, ramen, a nevede správně pás přes ramena, podsedák je k ničemu.
jinak z 9-18 do 3500,– se dá určitě sehnat Chicco Key 1, Maxi-cosi Priori SPS, Römer Eclipse,Concord Trimax všechno sedačky se 3 hvězdičkami z testů, těsně pod 4000,– se dá pořísit i Römer King TS plus, který má 4 hvězdičky z bezpečnosti
jsou to 9-18 běžným dětem stačří do cca 3,5 - 4 let, výškově nějakých 105 cm
tak dík to by snad šlo koukala se na tu eclipse,píší že je do malých aut což my máme 3 dvéřák.ikdyž ted tak v květnu budem pořizovat větší protože se tam už všichni nevejdem.co si o té teda myslíš je dos prostorná a vysoká na naše dítko? to sem nikde nedočetla,asi neumim tak dobře hledat.budu jí muset obj.přes internet tak tam nemůžu prdolu zkusit.tak neví tu maxi- cosi sem nenašla.takže jak to vidíš?
tady jsou rozměry sedačky Eclipse, : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
je potřeba kouknout do obchodů, kde poskytují kompletní informace, Škoda, včera jsem prodal poslední Eclipse kol. 2009, ty byly v akci za 3490,– teď mám už jen 2010
vlastně jeden by ještě byl z kol. 2009, je zeleno šedý: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
velký je Eclipse dost, už má tu zvětšenou vaničku jako třeba King plus, takže o 15% větší než je standart této kategorie, ale z vnějšku je užší, aby šla i do menších aut a hlavně je to jediná která se dá pásat jak tříbodovým tak i dvoubodovým pásem- tudíž pro starší auta doprostřed, kde je jen dvoubodový pás je to jediná volba
tý jo jakej dvoubodovej pás,já tomuhle vůbec nerozumim,máme opel corsa.vzadu 2 pasy je to malý třídveřák.já bych tu ausedačku brala.a možná debilní otázka ale ty si prodejce přímo v obchodě?řekla bych manželoj a koupily by jsme jí ale kdyby nebyla dost velká dá se poslat zpět?jak to bývá u internetového obchodu.
většina aut má již tříbodové pásy, to je to co máte ve předu, ale vzdau u starších aut byly i dvoubodové pásy- takový bederní, pouze okolo pasum, nevedl přes rameno, a Eclipse se dá upoutat na dvou i tříbodový.
tady na té fotce je vidět na stranách jsou tříbodové pásy, ale uprostřed dvoubodový pás: http://im.sauto.cz/…e115c034.jpg
jo a já jsem přímo prodejce v obchodě, ten E-shop, na které jsou odkazy je můj, a mám i kamenný obchod,
a u internetového obchodu má zákazník 14 dní lhůtu na vrácení zboží.
tak nevím nebudou tam chybět ty boční opěrky co bývají ještě uvnitř aby jí neklinkala hlava.a co ta chicco key koukala sem u tebe na ní je i větší záleží jestly jde do našeho auti.máme už ty klasický pásy.jako včichni.navíc budem kupovat náký větší,ale vhledem ktomu že už dost přečuhujem z vajíčka tak na nový auti nemůžu čekat.chci vybrat dobře jako každej a ty prachy aby mě manžel pak nepřerazil co doporučuješ?určitě asi at vyberu něco bude to lepší než baby point?ale přeci když už je náka nehoda tak jestly náka sedačka to vůbec zachrání.vajíčko sme měly od baby design a ok.já nevím ale nákou asi dohodnem.
ještě se chci zeptat na ten kočárek britax verve tu trijkolku.jestly jde do lehu a jestly se hodí na vesnici.doporučuješ?to sou 2 věci co potřebuju sedačka a kočár.v květnu nám bude rok a já nechci lítat velkym kočárem chci na jaro -léto něco na lítačku,opět kolem těch 3.500.mám na něj už dávno ušetřeno ale padne to na sedačku.kočár do května počká.chtěla sem coletto aveo.ale tento vypadá dobře i prostorně.
Eclipse nemá opěrku hlavy, ale dá se dokoupit, Eclipse je hlubší, má vyšší bočnice, takže ta ochrana z boku tam je lepší než u Chicca, ten má zase opěrku hlavy, ale malinkatou.
Verve je nejlehčí trojkolka , má 6 kg, složí se do minimálních rozměrů, ale to má i svoji nevýhodu, malinkatý kolečka, a nejde úplně do lehu- každý takovýto mechanizmus nabírá na kilech, proto ty vymakaný golfky mají opět 10kg, tzakže pokud máte na vesnici dobrý chodníky tak OK, ale jestli máte polňačky tak NE.
tak to radši nee tu trojkolku,ale s tou sedačkou neco provedem,nechám to projít hlavou ale asi by to byl dobrej kup romerka za 3500kc to by asi šlo.mě de jen o pohodlí a aby se tam v poho vlezla a nebyla jí hned krátká nebo uzká,škoda že jí v okolí nemaj zkusila bych jí tam posadit.ale máš poslední kus lonské kolekce tak musim honem protože jinde jí tak lacino neseženu.
steeve,nejprv se omlouvám za tykání,tady je to automatika.jinak sem si to probrala a chtěla bych od vás koupit sedačku nějak sem to přehodnotila a pustim na ní 4500kč.at je bezpečná,chtěla bych nějakou tu o 15% větší aby se mě tam ta beruška vešla když už je ted tak velká .aby nebyla za rok malá.to už bych doma neobhájila.a aby nám šla i ted do toho třídvéřáku aby nebyl problém jak u Aidy.tak jestly můžu ještě poprosit o radu.klído i starší kolekci mě se líbila ta king plus.ale ta už je nák k 4900kč že?a nebyla by z lonska?no nechám to na vás.
tak dneska jsem prodal poslední loňskou King plus Ellen - červená za 4499,– a zbyla mě už jen poslední Heidi- růžovo modrá za 4499,– : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
bohužel už ani ve skladech nic z loňské kol. není.
a nebo pak novou kolekci,. ty ceny jsou u mě od 4790,– a máme skladem všechny potahy
já bych brala klído tu růžovou,nebo je nová kolekce nějak zvlášt vylepšená,že už se vyplatí ta?je v tom rozdíl?a půjde do toho třídvéřaku?