Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Caty píše:
Loki Mám maxi cosi city bez usofixu a vadí mi tam, že ta, není taková ta vnitřní ochrana hlavy ta opěrka jakoby navíc jestli víš co myslím, navíc je bez isofixu a synovi bude za chvilku malá.
No, s bundou už dávat nebudu, já to nevěděla, že se to nesmí
Aha:) Ja znam myslim jenom Cabrio. Ale Romer (alias Britax) je super.
Caty píše:
Taaaaaaaaak a teď už mě Steeve pošleš asi někam, že?
Když si vezmu tu Romerku vajíčko 0-13 a k tomu isofix, můžu použít Isofixovou základnu pak ještě pro další sedačky od Romeru?
Jde mi o to, že bych pak dceru dala do Romerky a syna do Besafe.
ne, isofixová základna u Römeru pasuje pouze pod vajíčko, ty větší sedačky 9-18 mají svůj isofix zabudovaný v sedačce
Caty píše:
catie: Jenže to jsem zlomila já svojí blbostí boužel, když jsem natahovala potah. Navíc bez sedačky nedáme ani ránu, nemůžu jí dát na měsíc do opravny bohužel.
Mně to taky křuplo při instalaci, prostě jsem za ten bok vzala a bylo to, takže teoreticky by se taky mohli hádat, že je to moje vina. Jenže, tyhle sedačky s isofixem jsou těžký a jsem ráda, že ji unesu a neměla jsem ji v tu chvíli jak jinak chytit. Prý křupou i Romerky
.
Nicméně mi sice říkali, že ze zákona až 30 dní, ale v praxi jsem ji tam odvezla minulou středu a včera (v úterý) mi volali, že je nachystaná k vyzvednutí. Poslali ji k dodavateli a tam ji opravili. Pokud máte před sebou tu cestu do Rakouska, tak bych o tom pouvažovala. Já jsem měla strach z toho, že se ta boční polystyrenová ochrana urve při prípadné nehodě celá a dcera narazí hlavou do plastu nebo prostě nebude chráněná. Nemůžeš si to nějak zařídit, že bys prostě týden nejezdila, popř. si třeba na případnou cestu od někoho sedačku půjčit? Nebo mě ještě napadá, domluvit se v prodejně, že tu sedačku potřebuješ, jestli by ti ten náhradní díl neposlali a že by sis to tam zkusila vyměnit sama.
Můj syn má necelé 4 roky a 112cm a 20kg a doteď se pod pult vleze i s bundou a že je ho kus. Už s pultem samozřejmě nejezdí. Má pallas 2010.
Besafe má sice bezvadný výsledky při čelním tím že je dítě v prostisměru, ale boční už takový zázrak nejsou. To ty pultíkové mají lepší. Je to i vidět kolik má dítě kolem hlavy u Besafe a kolik v Pallasu.
Kamarádka má Rommstera a Pallase 2010 s ještě širším pultíkem a pásy dopla v pohodě.
Já teď budu klukovi tedy kupovat velkou Romerku, ale dceři (17 měsíců - zatím Besafe) se chystám koupit právě novou pallasfix X2
catie: Už ten polystyren sháním My jsme na Slovensku, takže to někam dov=zt tady je problém no.
ygreen no my jezdíme hodně po dálnici a tam hrozí spíš čelní nebo zadní náraz než boční, alle taky může být samozřejmě.
No až budeme dcerce kupovat větší, taku už se asi na pult nebude hodit, ikdyž snad ano
Ted jsem to vyřešila tak, že koupím malému ještě vejce s isofixem od romera nebo besafe, až z toho vyroste půjde do besafe po dcerce a té koupím pultíkovku od romera asi a ta pak snad vydrží nějakou dobu.
Caty píše:
catie: Už ten polystyren sháním My jsme na Slovensku, takže to někam dov=zt tady je problém no.
ygreen no my jezdíme hodně po dálnici a tam hrozí spíš čelní nebo zadní náraz než boční, alle taky může být samozřejmě.
No až budeme dcerce kupovat větší, taku už se asi na pult nebude hodit, ikdyž snad ano
Ted jsem to vyřešila tak, že koupím malému ještě vejce s isofixem od romera nebo besafe, až z toho vyroste půjde do besafe po dcerce a té koupím pultíkovku od romera asi a ta pak snad vydrží nějakou dobu.
romer nedělá pultíkovky
ygreen píše:
Můj syn má necelé 4 roky a 112cm a 20kg a doteď se pod pult vleze i s bundou a že je ho kus. Už s pultem samozřejmě nejezdí. Má pallas 2010.Besafe má sice bezvadný výsledky při čelním tím že je dítě v prostisměru, ale boční už takový zázrak nejsou. To ty pultíkové mají lepší. Je to i vidět kolik má dítě kolem hlavy u Besafe a kolik v Pallasu.
Kamarádka má Rommstera a Pallase 2010 s ještě širším pultíkem a pásy dopla v pohodě.
Já teď budu klukovi tedy kupovat velkou Romerku, ale dceři (17 měsíců - zatím Besafe) se chystám koupit právě novou pallasfix X2
Ja jsem prave cetla uplne neco jineho. Odkud cerpas?
já jsem besafe kupovala od steeveho před asi 3 lety a není na isofix, což určitě hodně ovlivní a sice byla to nejlepší do protisměru (tedhy byla už jen blbá chicco zenith) ale právě v adac testech jsem si pak našla že boční není ideální - v testech v roce 2007 bylo o bezpečnosti této sedačky O.
Malá v tom jezdí normálně po směru, má 17 měsíců ale je velká a už ji musíme dát do pallase, páč hlavou už jde skoro přes a ta ochrana hlavy mi nepřijde taková bezpečná jakou pallase, nebo třeba romer king.
tu mámehttp://www.babytime.cz/besafe-izi-comfort-x1-safari-beige-2
Ygreen, jestli máš ještě tu variantu X1, což asi jo, když ji máš už 3 roky, tak tam nebyla ještě hlavová opěrka, byl tam jen látkový polštářek, ale nyní je na trhu již 2 roky vylepšená verze X3, která má pevnou hlavovou opěrku a ta má čelní ochranu velmi dobře a boční dobře, takže je to o poznání dále, dnes už jsou na trhu jen verze X3 s hlavovou opěrkou: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Holky, tak sedačka dorazila pro malého. Je to přesně to, co jsem chtěla. Jsem nadšená a Steevovi díky za radu a i skvělou a rychlou objednávku.Holky, můžu Steeva a jeho obchod jen a jen doporučit.. Na Slovensku jsem měla sedačku za 3 dny a vše bez problémů a sedačka prostě super.Už se nebudu s malým bát jet po dálnici. Až ted vidim, jak ta MC byla na prd teda.
@steeve Dobrý den,
opět se na Vás obracím s prosbou. Máme dceru, nar. 10.2.2014 a nyní má 9 kg. Zatím ji vozíme ve vajíčku, ale už bychom rádi pořídili větší autosedačku. Chtěli jsme autosedačku 9–36 kg. Četla jsem, že je možné do ní dát jakousi vložku a tím se prostor zmenší.
Chtěla bych tedy znát Váš názor, zda byste doporučil koupit sedačku 9–36 kg, nebo 9–18 kg? Chceme, aby byla bezpečná, ale také cenově dostupná, cca 5 000 Kč. Líbila by se nám tato. Nechceme isofix, protože autosedačku budeme dávat do dvou různých aut, Škoda Octavia (2010) a Peugeot 206 SW(2002).
Prosím, poraďte.
Děkuji.
@kačenka13 určitě bych po vajíčku dal dítě do sedačky 9-18 a ne do 9-36 ani s vložkou, pro menší děti jsou vhodnější a přizpůsobené sedačky 9-18.
bez isofixu do 5t. bych doporučil třeba Römer King II: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@steeve Moc děkuju za odpověď, za radu, tápali jsme, jaké rozpětí v kg. Určitě tuto koupíme
.