Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ondrášovka.N píše:
me by to taly vadilo a slusne bych to rekla, vztahy nevztahy, si prece nenecham narusovat soukromi
Obávám se, že by to nepřijala, prostě na děti si nenechá sáhnout. Musí to vědět, protože opravdu, někdy fakt to na mě musí být vidět, že mi to leze krkem. Ale oni to neřeší, jsou takoví pohodoví.
@santape píše:
Obávám se, že by to nepřijala, prostě na děti si nenechá sáhnout. Musí to vědět, protože opravdu, někdy fakt to na mě musí být vidět, že mi to leze krkem. Ale oni to neřeší, jsou takoví pohodoví.
tohle už mi nepřijde pohodový, ale trochu bezohledný…
@santape píše:
No přesně můj člověk. Tak pro příklad, v pátek k nám zase vlezl jejich syn a já říkám - dovolila ti to maminka a on že jo - a já že si děti nepůjdou hrát, že se jdem koupat a on, že to nevadí, tak se koukal v koupelce na děti, pak si hrál sám a pak šel dom, pro změnu proklouzla jejich dcera a to už kluci večeřeli a že co jíme, že chce taky
, no asi jsem divná, ale mě to dokáže vytočit.
tak to by svištěli domů, ani by nemrkli.
@santape píše:
@santape ale tak si raději narušíš vztahy doma? Ty budeš naštvaná, protivná, unavená, jen aby kamarádka neměla kecy? Dle mě to je divné.
@santape píše:
no ja bych to teda jen tak nesnasela. Uz jednou tydne by mi lezli krkem
@neumisa píše:
Podělila bych děti i sousedům - pondělí, středa u nás, úterý, čtvrtek u sousedů, pátek a víkend každý ve svém.
To je cesta do pekel domlouvat nějaké pevné dny na návštěvy. Nezlobte se, ale člověk není povinen mít na cizí děti doma prostě náladu, ať je pondělí nebo pátek. Ale chápu, že se to blbě říká či naznačuje, hele, Vaše děti jsou u nás moc často, otravuje mě to, mám taky nárk na trochu klidu. Ovšem nějak se to bude muset řešit, ve svým bytě nemá člověk být omezen cizí nechtěnou přítomností. Nevíme, zda sousedka pochopí náznak či je natvrdlá, že se to bude muset vybalit natvrdo.
@santape píše:
No přesně můj člověk. Tak pro příklad, v pátek k nám zase vlezl jejich syn a já říkám - dovolila ti to maminka a on že jo - a já že si děti nepůjdou hrát, že se jdem koupat a on, že to nevadí, tak se koukal v koupelce na děti, pak si hrál sám a pak šel dom, pro změnu proklouzla jejich dcera a to už kluci večeřeli a že co jíme, že chce taky
Jo tak to by mi taky vadilo…to neni jen o hrani, ale o bydleni s vami:-) tak to holt musis zkusit asertivne…
@Ondrášovka.N píše:
no ja bych to teda jen tak nesnasela. Uz jednou tydne by mi lezli krkem
Cizí pohoda končí tam, kde je omezena moje. Být pořád slušný a nechat na sobě dříví štípat je cesta do pekel.
Nastavit pravidla musíš ty. Jen se divím, že kamarádka nemá rozum a neřekne jednou u vás jednou u nás. Taky to mám, ne asi v takové míře. Ale vyrovnávám stav. U nás je to víc přes léto na zahradě a jak jsou jeden den u sousedky, druhý den je nepustim, nebo musí oni k nám. Návštěvy ale denní nejsou a proto to spíš vítám, děcka si vyhrají a je klid. Do domu to moc ráda nemám.
@lechem píše:
To je cesta do pekel domlouvat nějaké pevné dny na návštěvy. Nezlobte se, ale člověk není povinen mít na cizí děti doma prostě náladu, ať je pondělí nebo pátek. Ale chápu, že se to blbě říká či naznačuje, hele, Vaše děti jsou u nás moc často, otravuje mě to, mám taky nárk na trochu klidu. Ovšem nějak se to bude muset řešit, ve svým bytě nemá člověk být omezen cizí nechtěnou přítomností. Nevíme, zda sousedka pochopí náznak či je natvrdlá, že se to bude muset vybalit natvrdo.
ale jo, já tomu rozumím - ale primárně jde o to, že sousedovic děti jsou u zakladatelky každý den. To byl pokus dostat je taky k sousedům. ![]()
@santape A tak děti ve dveřích otoč, že ať si jdou hrát dneska k nim, když včera byly u vás… ať se stará sousedka… i s večeří… ![]()
@neumisa píše:
ale jo, já tomu rozumím - ale primárně jde o to, že sousedovic děti jsou u zakladatelky každý den. To byl pokus dostat je taky k sousedům.
Nedělej to, co nechceš, aby dělali Tobě. Nestrkala bych je tam stejně často. To bude nekonečný pingpong malých nezvaných hostů. Spíše se se sousedkou pobav o tom, že Tvé děti potřebují nějaký řád a vaše rodina potřebuje být taky spolu bez návštěv.
@lechem
ehm… o mé děti se nejedná… to mělo být asi spíš s nickem zakladatelky ![]()
@santape píše:
Nejsi divná, tohle nesnáším…A kamarádka je za celou dobu nehledá???nebo nenadhodí, jestli neotravují??
@neumisa píše:
@lechem
ehm… o mé děti se nejedná… to mělo být asi spíš s nickem zakladatelky
je, tak to se omlouvám, ale samozřejmě to bylo pro zakladatelku
.Jak říkám, hlavně ne žádné pravidelnosti.Tak mě napadlo, jestli by jí to nešlo podat třeba jako -" hele Zdeno, mluvila jsem o tom se svým mužem, asi bychom měli trochu vzájemně omezit ty časté vzájemné dětské návštěvy u nás i u Vás - děti jsou pak dost rozjívené a taky potřebují nějaký řád, ty naše určitě".
Pokud není Zdena úplně natvrdlá, tak snad pochopí, kam se tím směřuje.