Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jooo aještě bych dodala, jak tady píšete, že malá má čertíky v očích, to ten můj taky. Nejlepší je, když ho chci přebalit a on se točí pořád na bříško, je to hrozný boj. Tak ho mírně okřiknu : Danieli, ne!!..a on takovej výsměch
A nebo jsem před ním jednou udělala pár pohybů cvičení na muziku a to se mohl potrhat smíchy
Takže před ním cvičit odmítám ![]()
To taky dcera dělala a dělá, točí se bleskurychle na bříško a směje se tomu, jak jí nemůžu přebalit, když jí nandám plínku, tak si jí sundavá a směje se tomu, miluje, když před ní cvíčíme nebo tančíme, taky se může potrhat smíchy, nám se ale líbí, jak se směje, začne se taky hýbat do rytmu… je to švanda…
@jarka712 neřekla bych že se až tak vymyká, počkej po roce to je větší jízda řekla bych ![]()
Myslim, že na separačku je ještě brzo, můj malej taky je děsne samostatnej a asi měsíc je to samá mamina mamina.. :/
@ppalea No, separačka je 7-8 měsíc a to teda fakt nic. Stejně staré děti mých kamarádek se od nich nehnuli v tom období, u nás to bylo jedno, kde jsem.
@jarka712 každé dítě je jiné, může přijít později, věř mi že takhle striktně to fakt nefunguje…
Spíš buď ráda že se vám to vyhlo a doufej že už to nepřijde.. ![]()
Holky, zkouším to tu oživit. Psychicky jsem fakt na dně. Dcera má záchvaty vzteku čím dál větší, navíc mě má čím dál víc na háku. Celé dny slyším jen tata tata. Říkala jsem si, že tu její nemazlivost nebudu řešit, ale teď k nám přišla babička a dcera byla strašně šťastná a když jí vzala babička do náruče, tak se jí chytla okolo krku a položila na ní hlavičku, což mě vůbec nikdy nedělá. Měl jste to taky někdo? Navíc pořád něčím mlátí, křičí, když nepřijdu já za ní s hrou, tak ona za mnou nepřijde vůbec.
@jarka712 ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli se to nějak zlomilo nebo dcera zůstala nemazlivé dítě?
@Veverkaaa Ahoj,
zlomilo se to. Trošku se začala mazlit kolem roku, pak toho zas bylo jak šafránu. Okolo 19m opět zlom a furt mě hladila, chytala se mě za ruku, tulila se, říkala mi, že mě má ráda. Teď má něco málo přes 2 roky, umí se přijít pomazlit. Teď třeba chodí tak 1-2× denně, mazlí se vždy před spaním.
V Nejšťastnějším batoleti od Karpa jsem se dočetla, že hodně dětí se přestane mazlit okolo roku a pak zas začnou okolo 2 let.
Hodně to i záleží na tom jak k ní přistupuju já. Jak jsem jen trochu v nepohodě, tak to okamžitě vycítí a nepřijde se tulit.
Jak máš staré dítě?
@jarka712 synovi je devět měsíců a máme právě stejný problém, jako jsi měla ty… celý den si mě ani nevšimne, ať přijdeme kamkoliv, nepostrádá mě.. když si s ním chci hrát, nezájem, raději si hraje sám… když mu chci dát pusu nebo ho obejmout, odtahuje se :/
když vidím ostatní +- stejně staré děti, tak to je pravý opak.. od mámy se nehnou ani na krok a když se máma vzdálí, je zle. Můj syn to tak vůbec nemá a jsem z toho opravdu špatná
strašně si přeju mít takové to mazlivé miminko, ale smiřuji se s tím, že to tak nikdy nebude
Absolutně tě chápu, probrečela jsem odpolední, kdy spala, nepočítaně. Pak jsem si koupila Manducu a začala jsem jí nosit (v kočáru nechtěla být). V ní se jí moc líbilo a vůbec jí nevadilo, že je na mě (teda vadilo, ale jak jsme vyšly ven, tak si v ní vrněla). Tak jsem si řekla, že to nebudu lámat. Prostě jsem jí hladila, když si hrála, fakt nepozorovaně, voněla k ní, ale nelámala jsem to. Separační úzkost dostala 2 dny po svých prvních narozeninách. Najednou jsem doma měla takovýho mamana, o kterým jsem ani nesnila. Vydrželo to asi 2m, pak se upnula na tatínka, od roku a půl do 2 let maman jak vyšitý. Teď jsem na prvním místě, když je v nepohodě, začpiní se, potřebuje jíst, dát na nočník. Ale jinak mě nepotřebuje. Mazlivá je asi teď jako průměrný dvouleťák, co má potřebu zkoumat.
Může to přijít ještě, dej tomu čas. Za mě, nenuť se mu, vynutit se to nedá. Najdi si nějaký způsob, jak ukojit svojí touhu po kontaktu a mazlení, aby on tím nebyl nějak frustrovaný. Pokud budeš v nepohodě, on to pozná a o to míň přijde. Dcera ke mě třeba vůbec moc nechce pokud jsem nemocná nebo pokud si něco závažného řeším a přitom to před ní nikdy neřeším. Poznají toho víc, než si myslíme. Dřív jsem na to tolik nevěřila, ale je to fakt, cítí toho hodně. Aby ne, když měli nájemní smlouvu celých 9m u nás v břiše.