Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Toto dělala Naše Natynka(stejně je stará jako vaše) a asi před 3 dny to skončilo
Prostě jsme si jí nevšímali, nebo jsme jí posadili na zem, případně jí nějak zabavili
Je to období, které přejde, hlavně jí vždy netahejte ![]()
Tohle je normální, doporučuju pásek,–)
Rozhodně ji netahej a nevyhovuj jí, pak jí budeš na krku pořád
@Prcek88 píše:
Ten pásek na sebe ne na dítě,–)
Jsem si říkala, že ten pásek je celkem drsná metoda ![]()
@Tarinka píše:
Jsem si říkala, že ten pásek je celkem drsná metoda
Když to nepomůže obrátit postup ![]()
Taky to teď máme. Navíc okořeněné tím, že když se mrňous postaví u nábytku a ne u mě, starší přijde a shodí ho. Takže když náhodou už předtím nebyl řev, přijde v tu chvíli
Asi nezbude než vydržet…
Ja bych vzala manducu a nasadila si ho na zada a delala si svoje veci, nebo do zidlicky a at kouka co delas a doufat, ze to brzo to prejde.
Proste chce byt s mamou a ignorace mi teda v tuto chvili neprijde moc dobra
, nerikam, vyhovet za kazdych okolnosti, to se neda. Muj rocni syn teda vetsinou rve, kdyz se nudi, nebo mu zabranim v nekale cinnosti, maminku nepotrebuje ![]()
vecery jsou narocny, ja jsem prave kolikrat dceru nahodila na zada a sly jsme se jeste projit, nez dorazi tata. Ted to tolik nejde, kdyz mam druhe, to se mi je oba uz tahat nechce.
@Tarinka píše:
Jsem si říkala, že ten pásek je celkem drsná metoda
Tak jak u koho,–) ![]()
Naše malá taky takhle řvávala a bylo to z nudy, takže jsme musely začít chodit ven i dopoledne, no a když je víc venku a míň doma, tak ji potom ty hračky doma víc baví a víc se zabaví, takže je to mnohem lepší, strávíme venku tak pět hodin denně za každýho počasí
když už je fakt hnusně, tak chodíme po návštěvách, nebo do herny, jinak bych se z ní asi zbláznila
taky myslím, že pomůže, až vaše malá začne chodit ![]()
Jejda holka to samé mám taky.. a taktika nevyhovovat, a nevšímat nefunguje. Mladší je prostě příšernej mamánek, neustále přilepenej mi na nohavici. Jamile jdu do ledničky kmitá za mnou, jdu zpátky kmitá za mnou, řve a řve. Starší takhle nikdy nebyl, nebo byl ale jen chvilkově. Nevím jestli to má něco společného s tím že starší měl více pozornosti byl s náma ještě i táta jejich. Daneček už zná prakticky jen mě a babičky.
Nevím, ale doufám že ho to přejde. Jinak skončím v bohnicích ![]()
Jináč když si hraje s bráchou tak je to v pohodě, je spokojenej ale ten hluk když si oni hrajou
Jejich největší zábava je vyndavat všechny pokličky a třískat snima, třískat s dveřma od skříně… skoušet kolik vydržejí plastové autíčka a pod.
Každopádně moje nervy už toho moc nevydržej ![]()
Mám to stejně
nejsi v tom sama. Já se malé teda hodně věnuji a když potřebuji něco udělat, tak mi řve u nohy, ale nevezmu ji, dokud to nedodělám, ale jedná se o pár minut/časově náročnější povinnosti dělám, když spí/. A začíná to konečně pomalu chápat
Ale tatínek ji bere vždy, když začne a je to ještě horší, takže radím moc nevyhovovta, spíš po kouskách dávkovat…Vysvětlit, jak to dodělám, že si ji zase vezmu…
Ale jsem z toho taky na palici ![]()
Tak u nás to samé. Minulý týden jsem potřebovala uvařit a musela jsem si sundat kalhoty
, ono je fakt, že by je ze mě stejně robátko stáhlo
. Taky váhám, zda ignorovat nebo něčím ihned zabavit, jenže to bych zabavovala celý den, když něco zakážu, tak je zle ještě víc. Nejhorší je, že jediný čím ho rozptýlím a uklidním je chování, už jakmile cítí, že se ho snažím položit-opět řev. Jestli to takto půjde dál skončím na opiátech
.
@esteelauder U nás to došlo už tak daleko, že jakmile se přibližíme k postýlce tak začíná… nedej bože když ho tam dam šílenej jekot
. Přez den když musím odběhnout se starším na wc, nebo něco… ![]()
Ahoj, potřebuji poradit s tou naší rošťandou. Bude jí 12m a od té doby, co se naučila stoupat, tak začalo peklo. Celé dny mi visí na teplákách kňučí, vzteká se a pokud hned nezareaguji následuje kravál tak na hodinu, nejhorší je to v podvečer, to je masakr až do koupání, to už musíme chodit i o půl hodinu dřív než obvykle. Od zubů se mi to nezdá. Když hlídá tatínek, tak bývá klid. Můžete mi poradit, jak to řešit, zda to přejde a případně kdy?
Občas si říkám, zda si nevynucuje pozornost
.