Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A nebo by jim je mohl vozit jejich syn
jen takový nápad
a nezájem o vnouče by vypadal tak, že ti nepohlidaji když ty musíš k doktorovi… Očividně jsou hodní a pohlídali za to ty si nějaká toxická ![]()
No vidiš to, problem solved. ![]()
Důchodci se naučí nakupovat na Rohlíku, k doktorům si objednají sanitku nebo tágo a s hlídáním budou mít svatej klid. Vnučku k nim na poňuchání určitě občas vezme jeho otec a ty si budeš sviště brát k doktorům sebou.
Ještě, že to eMimino máme, viď. ![]()
@sirikit píše: Více
a můžeme jít spát ![]()
doufám, že ti zakladatelka aspoň poděkuje ![]()
Ještě jinak, abych Ti jenom nenasazovala psí hlavu.
Kolikáté vnouče je Tvoje dcera? Neužili si vnoučat už dosyta?
Mě měl táta ve 40 a měla jsem při svém narození skoro osmdesátiletou babičku. Ten vztah byl prostě jiný. Měla jsem ji ráda a ona mne, ale.. bylo to prostě jiné, nesrovnatelné s babičkou o 20 let mladší (z matčiny strany).
Nebo Tě prostě nemusejí, projevuješ se tu hrozně, sorry, nedivila bych se tomu.
A než je bude mít synek ve střídavce, tak to jako jeho dítě nebude?
navíc, člověk by řekl že prarodiče bude chtít dítě hlídat kvůli vztahu s ním, ne kvůli rodičům ![]()
To je trochu přehnané, ne? Přát vnoučeti rozpadlou rodinu a střídavku. Navíc ho nechtít vídat, dokud budou rodiče spolu. Však ráda jí mít nemusíš, ona se bez tvého hlídání taky jistě obejde, ale to se svým vnoučetem nebudeš chtít mít vztah a vidět ho vyrůstat?
Zakladatelko, pominu tvou nepříjemnou povahu …. Tchanum je 80 - to už na hlídání není - resp oni sami by nejspíš už potřebovali hlídat :/ chci tím napsat, ze bych jim tam dítě má hlídání nesverila ani omylem. Náhodou je klepne, a co pak - malé dítě tam samo. Taky reakční doba není z nejrychlejších, a ani ten mozek nemusí dobre fungovat - odhadnout rizika.
Píšeš, ze mas firmu - tak si najmi chuvu.
Ale do tohoto rizika nechod, pro dobro tvého dítěte.
Návštěvu u nich ano, ale pod tvým nebo manzelovym dohledem, jinak už ne, vzhledem k věku.
@Serpentini píše: Více
víš, že mě to nepřekvapilo? Kolik tchyní si přeje rozvod svého syna, jenom to neříkají nahlas.
To, že tam můžeš dítě na 2-3 hodiny nechat, když potřebuješ, je na jejich věk až až. Je jim 80!!! Co bys po nich chtěla? Prababičkám dětí bylo loni oběma 70, batole bych jim na víc než 2 hodiny ani nesvěřila a to musí být fakt nouze (prarodiče v práci) a akutní zubař třeba. O zahradu se starají, cestují, jsou aktivní, ale když se věnují dětem, třeba je mají zvednout, je vidět, že už je to zmáhá. Fakt už to není věk, kdy bych je nechala celý den s malým dítětem (a to mají o 10 let méné). ![]()
V úvodním příspěvku si můžeme přečíst, jak je zakladatelka sama, je toho na ni moc a potřebovala by to svoje bezproblémové dít někam prostě upíchnout, na nákupy prarodičům jezdí občas a najednou ušlechtile buduje vztah vnoučete s osmdesátiletými (
) prarodiči a nakupuje třikrát týdně. Tohle miluju.
@Annonymní_007 píše: Více
Píšu „potenciální vnouče“, takže Bůhví, jak to všecko bude.
Nicméně racionálně, těžko budu budovat supr babičkovské vztahy s dítětem, s jehož matkou mám vztah pod bodem mrazu dávno před jeho narozením.
Buď ráda. Co by za to která dala!
Moje matka v padesáti prohlásila, že hlídat nebude, že je na to stará a že naopak já mám pomáhat jí. Po porodu, později s batolatama jako samoživitelka, jsem já povinna ji pomáhat a dávat jí peníze za to, že mne vychovala.
Neřeš číčoviny a buď ráda za to, co máš.
V 80 bych se bála tam nechat i to dítě na dvě hodiny v případě akutního zubaře. Máš na ty rodiče přemrštěné požadavky už.
Nezbláznila jsi se náhodou? Bud ráda, že pohlídají dvě, tři hodiny. V osmdesáti letech. Mám rodiče 76 a 75.Mojí vnučku co s nimi bydlí v jednom domě, které jsou už na podzim 3 a hlídat jí nezvládnou. maximálně když spí, hlídat jezdím já. Je mi téměř 55 a taky toho mám občas plné kecky, i když zvládám ještě levou zadní ale, že bych se úplně drapala o hlídání sama, to taky nedělám. V osmdesáti bys měla pomáhat spíš ty jim.