Babička a děda na baterky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75851
3.7.24 18:36
@prejeta_zaba píše: Více

Vůbec to není o tom, že svého syna nenávidím, kde to čteš? 8o
Případně, že nesnáším případná vnoučata. 8o
Jsem prostě schopná vyhodnotit momentální neprůchodnost cesty a realisticky se se situací vyrovnat.
Jo, zkoušela jsem synka na pohodu pozvat na guláš a byla z toho epická hádka, na kterou přihlížející s úžasem vzpomínají dodnes.
Povídám, že je dejme tomu komplikovaná povaha a já na sobě taky úplně nenechám dříví štípat, a to ani od vlastní krve, to srry jako.
Pokud se ozve a bude chtít zajít na kafe, má kdykoli dveře otevřené, můj telefon zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
3.7.24 18:36
@Anonymní píše: Více

Ty mě bavíš. Je jim 80, víš vůbec co to je za věk? To že jsou aktivní, je jen dobře. Ty jsi z malé unavená a oni co? Vždyť ti hlídají jak potřebuješ…
Holčička je malá, až bude více soběstačná a bude mít rozum, aby poslechla, pak by to šlo, ale takhle teda. Jsi neuvěřitelný sobec.

Příspěvek upraven 03.07.24 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
3.7.24 18:39
@sirikit píše: Více

V mnohém máš pravdu, ale.. Určitě nám tu nepíšeš vše. Syna jste měli doma do cca 35 let? Dokonce si tam pak přivedl partnerku. Co se mezi Vámi (Tebou a synem) mohlo stát, že se sotva pozdravíte na ulici? To přeci není samo sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
3.7.24 18:47
@stinga píše: Více

A daň za to, v kolika se chodí do důchodu. Mě je 59, do důchodu mám ještě 6 let a jsem urvaná jak angrešt a než do toho důchodu dolezu, kdoví, jak na tom budu. Moje maminka byla v důchodu v 54 a to bylo parádní, to se to hlídalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
3.7.24 18:55
@Anonymní píše: Více

A proč by se měli starat oni, ptám se já???
:zed: Ty se o ně starat nebudeš, dupy dup, oni se o tvoje dítě starat mají, dupy dup?

Vážení, jestli tohle není smyšlená diskuze, tak už fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
3.7.24 18:58
@Proto02 píše: Více

jo, máš pravdu, ale 80letí asi sotva kdy hlídali batolata, tak určitě se nějaké výjimky najdou a našly, ale pravidlem to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.7.24 19:05
@Lojzísek píše: Více

Počkej, já nejsem zakladatelka!
Jinak souhlas.
U nás byl totiž problém podle mě v tom, že se ten mamahotel fest protáhl - normálně člověk fakt nechce bydlet s dospělým dítětem na dobu neurčitou. Jeden druhému jde nutně na nervy a hladinka v hrnku hořkosti nastoupává.
Do toho jsem se rozvedla, navázala nový vztah a jak jsem tak pendlovala mezi dvěma domácnostmi, z toho v jedné nasáčkovaná holka, která se tak nějak samozřejmě nastěhovala, aniž by se mě kdo zeptal, a postupně začala překopávat moji domácnost podle svých představ.
Ovšem, ne v ní uklízet. :?
Takže jsem se vrátila od přítele, zhrozila se nad bordelem typu špinavá vana, zasr.. záchod a nánosy na podlaze, vygruntovala jsem, po pár dnech opět odjela a při návratu repete. :pocitac: :pocitac:
Když jsem se ohradila, skorosnacha tedy agilně vydrhla vanu v rekonstruované koupelně drátěnkou, myslela jsem, že mě ponesou. :zed: :zed:
Takže rok a půl trvající lahody tohoto typu, bez nějaké snahy z mého pohledu provizorium ukončit, a vyvrcholilo to koupí psa velké, komplikované rasy (akita), který začal napadat moje psy a skončilo to vyhozením kyčle a čéšky mojí fenky, operace za 20000 a od mladých ani „promiň“, naopak řeči typu "kdoví, jak to bylo. :think: :think: "
Někdo je třeba trpělivější, ale já se prostě ve vlastním domě hodlám cítit bezpečně a ne stresovat, co se zase stalo.
Takže jsem jim, bez určení termínu vystěhování, řekla, že takhle to fakt dál nejde a ať si najdou na bydlení něco jiného. Čímž jsem je, krkavčí matka, vyštvala a pohádky je konec.
Kluk se prý sice tuhle v podvlivu svěřoval ségře, že ho to celý mrzí, před usnutím na mě myslívá a asi by to bylo dobrý nějak vyřešit, třeba časem… :think: :think: ale zatím se holt neodhodlal.
Třeba i taková blbost, jako to svatební oznámení..
Prý ví, že by mi ho asi nějak dát měl, ale ona si tyhle věci organizuje nastávající, a on se jí do toho nechce plést… :nevim:

Tomuhle už se fakt směju.
Neberu to tak, že mladá je fúrie. Je mi v podstatě lhostejná, když už s ní nemusím bydlet - a ona určitě vítá, že si tchýni šťastně odstřihla ze života. Ale že se nechal odstřihnout i syn, to je jeho slabost, nebo pohodlnost.
Já ho rozhodně nebudu přemlouvat, jestli by občas ilegal nezaběhl za vlastní mámou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.7.24 19:06

36. Tohle je poměrně čerstvé, odstěhovali se loni v březnu.

Příspěvek upraven 03.07.24 v 19:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
3.7.24 19:08
@stinga píše: Více

To ne, to jsem nemyslela, spíš to, že když byli naše rodiče takhle brzo v důchodu, tak mohli spíš hlídat a taky většinou na to měli dost sil. Teď když se chodí v důchodu tak dlouho, než tam dolezu, tak mám vnouče klidně na střední :lol:, i když já ne, počkali jsme si docela. V 80 už určitě naše prarodiče nehlídali, však už většinou ani nebyli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
3.7.24 19:43
@sirikit píše: Více

Tak to je mi líto :hug:
Drzost některých potomků nezná mezí, bohužel jsi byla moc měkká, já bych nedovolila ani to sestěhování, natož pořízení psa. To už mi hlava nebere. A kdyby tam byl čurbes, to bych řádila jak černá ruka. Co na to synáček? Proč nešůroval on? To mu nebylo ani trochu trapné?
Hlavně, že ses jich zbavila. Míč je na jejich straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
3.7.24 19:54
@Proto02 píše: Více

Nám se narodily děti ve chvíli, kdy bylo prarodičům na obou stranách cca 70. I to už je takové hraniční, i když jsou v rámci věku ok. Děti máme od sebe rok a půl a doteď s nimi chodíme s manželem ven ve dvou, protože to je prostě nářez, nedejbože na ulici. Upřímně se prostě bojím, protože člověk musí být v neustálém střehu. Takže návštěvy, společné výlety, ok, ale víc zatím ne (mladšímu jsou 2). Batole bych osmdesátníkům nesvěřila. Navštěvovala bych je s dortíčkem, dala fotku na poličku, trochu pomuchlat a zase příště. Když jsou od sebe 200m, mohou se vidět na chvilku často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.7.24 20:06

Dík.
No, to je právě ta mateřská neochota si připustit, že se milované dítě poněkud nevyvedlo, a snaha hledat donekonečna chybu u sebe.
Těch ústupků z mojí strany bylo mnohem víc, majstrštyk byl, když jsem synovi na jeho žádost(!) darovala tři rodinné garáže, všecko oběhala - a on mi pak, jako spouštěč té závěrečné velkolepé scény, zakázal vyhodit svůj pytlík s odpadky do JEHO popelnice před garážemi (kterou jsem notabene platila já).
A vysvětlil mi ublíženě, že "on už radši ani nechodil domů, nebo až v noci, protože vlezl do obýváku a já tam seděla. :cert: :cert: "
Rozumíš, on chudera přišel domů a matka tam byla - protože tam tak nějak bydlela, že jo.
To fakt nechceš. :roll:
No zkrátka, moje mateřské srdce se zatvrdilo a já určitě nebudu ten, kdo začne něco žehlit.
Ohledně dětí mám trpělivost téměř nekonečnou, až nezdravě, obávám se, ale při delší usilovné snaze se její konec najít dá, což se mladým podařilo.

A píšu to sem čistě proto, že mi postoj zakladatelky, byť doufám cíleně provokatérský, moje mladé bolestně připomněl.
Nsrt! :cert: :cert:
Někteří si fakt myslí, že mateřská/babičkovská láska jde do hlubokého sebezapření, a jsou celí překvapení, když se svým samozřejmým očekáváním narazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21431
3.7.24 20:17

@sirikit celkem te vyuzivali. Syn si privedl to same, co je on. Promin. :oops: Ale je ocividne zvykly, ze maminka zaridi a neváží si toho.

Ja to znam spis z opacne strany. Tady nase sedesatnice knuci, jak se o ne musime starat, ze jsou pomalu nemohouci carevny. A druhym dechem letaji a jezdi po dovolenych, kamaradkach, akcich. Sem by jezdily leda na obed, abych jim navarila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
4.7.24 11:08

To je jednoduše daň za společnou domácnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
4.7.24 11:12