Babička a děda na baterky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
196
3.7.24 10:19

No já hledím. Můj muž má tatínka, letos 89let. My jsme šťastní, že se o sebe dokáže postarat a vnuky mu vozime pro potěšení jednou za čas. A ano taky si chodí na zahrádku pracovat, ale malé děti by nezvládl. A sám nezavolá ani omylem. Člověk už musí být k tomu stáří tolerantní. Tchýně už tu s námi není čtyři roky a i před tím byla hodně nemocná. Zemřela v 74 a nehlidala sama nikdy a přitom vnuky milovala. Moji rodiče mají přes 60 a tibteda hlídají, ale ne všechny naráz. Moje babičky přes 80 by taky sami nepohlidaly, prostě se bojí, ikdyz jsou celkem vitální.
Kdyby ti šlo o vztahy, tak dceru vezmeš a jdeš za nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.7.24 10:44
@Liberalissima píše: Více

Přesně tak. :)
Až budeš mít velké děti, možná nerada zjistíš, že přes všechnu snahu se občas vztahy nevyvedou tak, jak by sis přála.
Upřímně Ti přeju, aby se Ti to nestalo a věř mi, že nespočítám, kolikrát jsem nešťastně přemýšlela, co jsme při výchově syna udělali blbě.
A došla jsem k závěru, že ani sebesnaživější výchova zřejmě nezmůže všechno, jsem šťastná za 50% úspěch a holt beru věci takový, jaký jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.7.24 10:52

Hele, z vlastní zkušenosti si úplně nemyslím.
Pokud jedna ze stran nemá z jakéhokoli důvodu zájem, může si druhá strana budovat, co chce.
Přes most, postavený byť do dvou třetin řeky, toho moc nenachodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21431
3.7.24 10:54
@Lojzísek píše: Více

Na koho jsou tvé děti podobné? :D Do jejich strany, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
3.7.24 10:58
@PaníBovaryová píše: Více

Ani ne, spíš takový mix.
Oni svoje vnoučata opravdu milují, o tom nepochybuju, zrovna tak o tom, že mě nemusí a mnohokrát mi to dali najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11289
3.7.24 10:59

Tak jsem to pročetla skoro celé, a shrnutí je, že hrozní 80tileti prarodiče se nezajímají, ačkoliv zakladatelka by moooc chtěla, aby měli s vnučkou hezký vztah. Ona za nimi ale sama kvůli tomu chodit nebude. Oni jsou hrozní. A otec, který doma skoro není a vztah asi mít taky tak super nebude, za prarodičema dcerku taky nevezme, ten je úžasnej a žádnou chybu nemá. Pochopila jsem to správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106525
3.7.24 11:08
@Anonymní píše: Více

ale mají uz snad nárok na svůj klid…oni nemůžou za to, ze si v pokročilém veku ještě delta další děti…kolik je tomu tvému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106525
3.7.24 11:13

tak ti ji muže i pohlidat…a mas vyřešeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
3.7.24 11:34

Je pravda, že vztah prarodičů a vnoučat se tvoří když jdou děti malé. Mě rodiče děti hlídali, kdykoliv jsem potřebovala, tchýně nikdy. A když tchýně byla v nemocnici a pak v domově důchodců, řekla mi dcera na výtku strýce proč za ní nedojde. „Já strejdovi vysvětlím proč, ona o mě taky nikdy neměla zájem“ - byla tehdy na střední škole.
Teď už obě dcery mají svoje děti a já ráda hlídám, starší si beru od cca 1 roku i na víkendy. Mladší zatím jen přes den, u nás spát bez maminky nechtějí. Je mi 60 let a chodím do práce. Je pravda, že v neděli je ráda odevzdám rodičům.
A jen dodatek, když letos umíral můj otec 91 let, tak vnučky za ním chodily do poslední chvíle a pomáhali mi s péčí o něho (měla jsem ho doma). Jinak jedna moje dcera má 80ti letou tchýni, chodí za ní s dětmi, ale nikdy by na ní nechtěla, aby je hlídala. A to je taky tchýně soběstačná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106525
3.7.24 11:49
@sirikit píše: Více

Naprosto souznim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106525
3.7.24 11:55

Tak nekdy ty vztahy vybudovat nelze, maximálně ty sluzby

@Lojzísek
A maji nejaky konkretni duvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
3.7.24 11:56
@PaníBovaryová píše: Více

Vím na co asi narážíš, vnučka je celý svůj fotr a já jí nemůžu milovat víc než už ji miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.7.24 11:59
@Venetia píše: Více

A vtipný je, že jsem se zrovna domluvila s dcerou na hlídání původně od nedělního večera do úterka, a teď mi volala, že ji v práci prosí o službu už v neděli, protože jim někdo vypadl.
Takže já natěšeně, což myslím upřímně, nastoupím už v neděli někdy dopo, i když bude doma zeťák, který by ale potřeboval už konečně pohnout s tou pergolou, budu si blbnout s děckama, těším se, jak jim nasmažím lívance s borůvkama a nějaký ty babičkovský dobrůtky, pak pokecáme s mlaďochama a tak to spokojeně potáhnem až do úterka, kdy funkci hlídačů převezme můj ex s nextkou.
Normální rodinná pohodička - a teda vysvětli mi, proč s jedním děckem to takto bezproblémově funguje, a z druhé strany to nefunguje ani bez dětí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
3.7.24 12:07
Že si osmdesátiletí netroufnou hlídat častěji roční dítě se dá pochopit. To přece neznamená že ho nemají rádi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.7.24 12:17

@sirikit
Jsem to přehlédla a nechce se mi zpětně hledat. Jaký je problém ta budoucí snacha? Co tobě na ni nesedí, že si ani svatbu nepřeješ?
Jen se ptám. My jsme zatím v dětské/dospívající verzi láskování se. Mladá chodí s chalanem. A zatím je spokojená, že jsme ho klidně přijali. Že jsme mu i tykání nabídli. Už jsme ho k nám i na grilování zvali. Ale on snad nic nejí nebo se stydí. Když byla teď nějaká akce. Dcera neměla čas, pobíhala okolo, neměla čas si moc sednout a ten její si tam v koutě stál. Tak jsem pro něj šla, ať si jde k nám ke stolu sednout, že s ním počítáme. Pak jsem je nenápadně pozorovala a hezky s ní mluví, chová se mile. Zatím nemáme nic, co by nám mělo vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová