Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kelsey píše: Více
To je složité na vyprávění a já musím mazat do práce.
Ve zkratce - už sám synek je komplikovaná povaha, je mu 38 a holek vystřídal mraky, nevydržela s ním žádná.
Ani nemá nějaké stálejší kamarády, už to vypadalo, že nám vydrží v dětském pokojíčku
pro zbytek života, když tu se k sobě vrátili s jednou z holek, se kterou chvíli chodil někdy kolem 20.
Ta už se v mezičase vdala, rozvedla a pak mi vyprávěla, jak byly všecky matky jejích partnerů úplně hrozné a žádná nedokázala ocenit, jak to mladá mysli dobře.
Cca rok a půl bydleli se mnou v bytě, v tom dětském pokojiku, jedna kuchyň, koupelna, záchod…a řeknu Ti, že jsem se poměrně rychle zařadila do fronty těch tchýní přede mnou, které nepochopily, jak moc to snacha myslí dobře.
To fakt nešlo, mladí se odstěhovali do vlastního a vztahy ochladly pod bod mrazu, protože podle snachy jsem měla vypadnout já, stejně, co už starej člověk po padesátce potřebuje, no ne? ![]()
Se synem se pozdravime, když se potkáme, jinak o mně neví nic, nenavštěvuje mě, i o plánované svatbě vím jen z doslechu.. S mladou se nevídáme vůbec a určitě si nechybíme.
Takže chápeš, že v tomto případě si faajn vztahy s případnými vnoučaty moc nemaluju a upnula jsem se na ty, co už mám. ![]()
Chtít po lidech, kterým je skoro 80, aby si brali k sobě malé dítě, je absolutní nesmysl. Ti jsou nejspíš rádi, že jsou sami soběstační.
@Anonymní píše: Více
To je tvuj pohled. Oni vyrostli v jine dobe. Oni svym prarodicum mozna jeste vykali. Napr moje mama 75 let prarodicum vykala. Proste to tak je. Bud je budes navstevovat ty nebo nic.
@sirikit píše: Více
Je to o vzajemnych vztazich, jak pisu… a nekdy to nemusi byt ani nejaky konflikt, staci, ze proste ten novy clen rodiny nezapadne, ma jiny zivotni styl, jine nazory na vse
@sirikit no jo. To jsou různé životní příběhy. Některé asi i odstrašující. Takhle za námi byla v práci na pokec kamarádka kolegyně. Jejímu muži kolem 55 jeblo. Našel si milenku. Ona byla vždy manželka podnikatele doma a teď se jí zhroutil život. Vnoučata má jen od syna a snachy. Dcery děti nikdy neviděla. Vymazala ji ze života. A důvod byl, že se nějak nelichotivě vyjádřila o zeti. Asi se ji nezdál dost dobrý. Takže dcera má dvě děti a ty tady ta paní nikdy neviděla. Zvažuje, že to bude řešit soudně. Ale tím ty vztahy nenapraví. Sílou, nátlakem přes soud vůbec ne.
@Anna766 píše: Více
Vetsina lidi nema nadhled a pokoru jako ty. A nekteri si do ditete radi „kopnou“ jenom aby se pomstili tomu, koho jim pripomina.
@boball píše: Více
no klidně k 60, dnešní osmdesátileté rodily vesměs v 18-20
@stinga píše: Více
No, mohli ho mít ve čtyřiceti, ale i tak to už žádný zajda nebude.
V 80 ti letech to už pomalu aby vnoučata hlídala babičku s dědou, ne? Prosím tě, buď šťastná, že jsou soběstační a že ti pohlídají aspoň chvíli, když opravdu potřebuješ. Já se vůbec nedivím, že nechtějí na dýl nebo častěji. Mají už strach, aby se něco nestalo. Já to vidím na sobě. Někdy mi stačí hlídat jen odpoledne a mám toho dost. A to je mi o patnáct let míň. A, nezlob se, ani se nedivím, že se víc neangažují, když je ti zatěžko se u nich stavit třeba na kafe. Jo a ten „zadek utírat“, jak psala @stinga, no, to by ses taky mohla dočkat. Nejsou to tvoji rodiče, ale tvého manžela ano, tudíž až opravdu nebudou moci, tak se o ně bude muset někdo kompletně postarat. A ten někdo budeš holt i ty, pokud bys to teda nehodila celé na manžela, což mám takový dojem, že bys udělala.
@stinga píše: Více
Však taky dělá všechno pro to, aby měli spolu v rodině hezké vztahy, že? Ani se těm prarodičům nedivím. Já mít za snachu takovouhle káču, tak nevím, jestli bych to zkoušela. Snad jen kvůli vnoučatům.
80 není ani moji babičce. ![]()
Vůbec si nedokážu představit ji svěřit tak malý dítě.
Vozila kočár třeba 30 minut, když sem potřebovala k lékaři ( bydlí 5 minut pěšky od něj )
A to je velice akční.
@sirikit píše: Více
To je teda divný. Ty tak nenávidíš svého syna, že se s ním prakticky nevídáš a už teď nesnášíš případná vnoučata? A co dělají tak nesnesitelného? Čím tě snaha tak popuzuje? Já se jí nezastávám, jen mě zajímá, co se musí stát, aby člověk takhle přepnul vůči vlastnímu dítěti. Zkoušela sis to s nimi (nebo se synem) vyříkat? Není to jen nějaké mezigenerační nedorozumění? ![]()
@prejeta_zaba píše: Více
Já teda nikde nevidím nic, kde by zakladatelka psala o nějaké nenávisti. Spíš se ty vztahy nějak „utnuly“. Ale na druhou stranu, společné bydlení kolem mne zničilo už nejedny dříve nadstandardní vztahy.
Spíš mi v tom příspěvku přijde divné, proč nechala ve svém bytě bydlet dva lidi 30+ v dětském pokojíku. To oba nepracovali? Nevydělali na nějakou garsonku? Já byla ve 30 taky rozvedená (jako budoucí snacha sirikit) a fakt si neumím představit, že si najdu kolíka a nakvartýruju se do jeho dětského pokojíku k panímámě. Už jsem fakt byla úplně někde jinde, a to jsem měla holou zádel. Že s mámou syn skoro nepromluví, že ji nenavštíví, určitě nebude jen vina budoucí snachy. Tam je něco špatně na různých frontách. A podivovat se, že s dcerou to funguje a se synem ne.. To už tak bývá, že s dcerou se člověk snese úplně jinak než s cizí ženskou, je to vcelku logické, i pak ve věcech výchovy vnoučat, životního stylu atd.
Moje tchyně si o svých dětem myslí, že jsou její hov_na, která ji musí poslouchat (její slova). Já jsem dala najevo, že se mnou takhle tedy ne, a logicky jsem ve velké nelibosti.
@Kelsey píše: Více
Přesně.
Jak pomůžu sobě, a jak těm případným vnoučatům, když budu něco vymáhat na sílu, a proč taky?
A děcko bude doma poslouchat, jak chudák zase musí k té hrozné bábě…
![]()
Ne, nic.
Než budovat vztahy z donucení, přes vzájemné nesympatie, čistě z důvodu, že by se to mělo a krev není voda přeci (z čehož samozřejmě akorát vznikají hnusné konflikty a vzájemná uskřípnutí), to už fakt radši zdvořilé „ahoj“ při náhodném setkání a jinak rádiový klid.
Tohle je jedno z velkých společenských tabu, málokdo je ochotný přiznat, že má některé rodinné vztahy na pikaču, ale při rozhovorech v práci i s kamarády zjišťuju, že je to mnohem častější jev, než by člověk čekal a téměř v každé rodině se něco podobného v některé vztahové lince objevuje.