Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sirikit píše: Více¨
@Lojzísek píše: Více
Těžko říct, ty velké psy už tam mají dva.
Ale u mě je to zas už čisťoučká klícka.
Tyhle návraty domů fakt nechceš.
@sirikit píše: Více
Chápu, já si neumím představit ani zlomek toho, cos tu popsala.
Hlavně, aby nebyl jejich návrat ![]()
@sirikit No, velký nevychovaný pes dokáže koukám pěknou paseku. To bylo první, co jsme učili - na zahradě se nic neničí a co není na podlaze či zemi, není její. Sice máme vyběhané cestičky v trávě, ale kytky, keře a záhony OK.
@Anna766 píše: Více
Ani to nekomentuju.
Moje švagrová dostala od své mámy barák plus veškeré hlídání jejích děcek. Tchyně je vodila do školky, brala ze školky, cestou z noční nakoupila pro všechny, hlídala, když chtěli jít švagři na zábavu (to by si mohla zkusit u mojí mámy, ta b ji hnala svinským krokem (
a švagrová po letech u kafe nespokojeně pronesla „však nám mamka taky moc nepomohla“.
Nebyla jsem schopná slova.
Jen mi potom docvaklo, že švagrová to vlastně nedokáže posoudit adekvátně, protože si neprožila lítačky s děckem na zádech na svoje lékařské vyšetření, švih při běhu z práce, aby vyzvedla děcko ze školky atd…
Vlastně za tu hloupost ani nemůže, zkazila to tchyně.
@Cimada píše: Více
Ten závěr je, promiň, totálně stupidní. ![]()
Tak snacha úplně v pohodě, za celý život ani z doslechu nezachytila nic o rodinách, kterým rodiče nedají barák a nehlídaĵí, jasně. ![]()
Mladá za to nemůže, protože tchýně byla strašně hodná, čímž to celý zkazila.
Já ve finále hodná nebyla a mladé jsem odeslala do vlastního, čímž jsou vztahy v perdeli.
A zakladatelky osmdesátiletá tchýně to taky kazí, protože dítě hlídá jenom na požádání a jinak se neangažuje.
A tchýně, které se angažují, taky blbě, protože jak tu často čteme, dávají kolikrát dárků moc a úplně na nic, kdyby radši poslaly prachy a neotravovaly.
![]()
@Cimada nemám pocit že by něco kazila tchyně. Spíš si některý lidi obyčejně a jednoduše nevidí do huby.
Já taky napíšu že mi mamka moc nepomohla. Protože nepomohla a ještě mi přidávala neustálou kritikou. Všechno co jsem udělala bylo blbě, málo, špatně…ale na druhou stranu jí nemůžu a ani nechci upírat city k mým dětem. Vnoučata ráda měla. I se v mé dceři svým způsobem viděla. Milovala je, ale nic moc pro ně neudělala. Nic jim extra nekupovala, nehlídala mi je, nevěnovala se jim. Ale ráda je měla. Možná pro někoho nepochopitelné, ale bylo to tak.
Ovšem přiznávám a to velmi a všude že můj tatínek mi pomáhal moc. Děti pořád někde vozil, nikdy po mě nechtěl ani korunu na to aby jim zaplatil lístky a cokoliv, bral si je domů a jezdil mi je hlídat i domů.
A když už jsme u té huby, jo moje maminka mi taky řekla že jim nikdo nepomohl a museli si poradit sami. Přitom jsme každé a to naprosto každé! prázdniny až do 8 třídy bývali u babičky na prázdninách, takže moje máma nikdy nemusela přemýšlet co s námi v létě, což řeší většina rodičů dneska úplně běžně.
Hele ja bych si taky predstavovala, ze by nasi i tchanovci mohli vidat vic
.
Tchyne vozila kocarek jen jednou, jinak navstevy tak na 1-2hodky. Moje rodice k nam jezdi casteji, ale vozi akorat kocarek (dite 10 m),hrajou si snina dece.ale az bude vetsi, tak vim, ze na hriste ani na hlidani na noc si ji nevezmou.moc zodpovednosti pry. proste nejsou ten typ. ikdyz mama nechodi ani do prace. segre nehlidali deti vubec, ale bydleli daleko.tak jsem funkci hlidani suplovala ja.taky mam s neteri super vztahy.
Tchanovci by mozna hlidali ale zas jsou strasne pracovne vytizeny nebo jsou na x tydnu v roce v zahranici.
Zatim mi to nejak nevadi.ale az budou treba deti dve, ja budu makat a budou prazdniny, tak nevim kdo bude hlidat 🙈
Tak ono jsou babičky hlídací i nehlídací v každém věku, ale tady nechápu nesoudnost zakladatelky. ![]()
Jako chtít po 80 letých seniorech
hlídání jako u babiček 40+, 50+ nebo 60+, je opravdu hodně mimo mé chápání. V osmdesáti
! To budu ráda, jestli budu vůbec naživu a pokud budu, tak doufám, že budu alespoň trochu soběstačná! To, že se 80 letí lidé postarají o sebe a o zahrádku neznamená, že mají tolik sil postarat se i o 15m! batole (a hlavně mít za něho odpovědnost!). To je ohromný rozdíl. Zakladatelka by měla být vděčná za to, že jí malou pohlídají alespoň, když to opravdu potřebuje a že jsou takto soběstační a stačí jim občas, nebo 3× týdně? nakoupit. A mezi občasným nákupem a vytíráním zadku (jak ošklivě psala zakladatelka) je ještě celá škála péče. A už vidím, jak zakladatelky muž bude chodit rodičům uklízet, pomáhat jim s jídlem a další věci, když nemá čas ani na své dítě!
Bude se to jistě snažit „hodit“ na zakladatelku, takže být jí, jsem vděčná, že jsou na tom tak, jak jsou. Jistě, není povinná jim pomáhat, ale hádat se kvůli tomu s manželem není úplně to, po čem bych toužila.
Ono také staří lidé nevolají mladým jen tak, protože je nechtějí rušit. Vědí, že mají plno práce s dětmi, prací, povinnostmi atd., ale jsou velice rádi, když se mladí ozvou jim. Jasně, že v případě potřeby zavolají, co už jim také zbývá, ale nechtějí zbytečně zdržovat a volat třeba v nevhodnou chvíli. Jsou totiž ohleduplní (tedy někteří).
Zakladatelko, ten, kdo by Ti měl pomáhat, je Tvůj muž. Pokud je hodně pracovně pryč a Ty padáš na ústa, měl by on změnit pracovní režim, nebo pokud to nejde rovnou celou práci, aby nebylo všechno jen na Tobě. Nevím, jak máš staré starší děti, ale měly by Ti dle věkových možností pomáhat taky, alespoň pro začátek se svými věcmi a s jednoduchými pracemi, které zvládnou a Tobě tím pomohou.
Příspěvek upraven 23.08.24 v 23:38
@Anna766 píše: Více
Myslela jsem to tak, že je prostě rozmazlovala a oni si zvykli, že to, co pro ně s vyplazeným jazykem dělá, je normální. Však taky nedožila ani 60 let. Moje máma by je vycvičila. A měla by v případě té švagrové pravdu, když vždycky tvrdívala, že vděčnosti se člověk nedočká.
@Cimada píše: Více
Mě by tajímalo, proč by je tvoje máma hnala svinským krokem? ![]()
@Pidulka1991 píše: VíceÚplně jednoduše. Především většina prarodičů v době narození jejich vnoučat ještě pracuje. Prostě hlídání není ze strany rodičů nároková věc.