Babička a děda na baterky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.7.24 20:50

@Dahlia0409 nechápu?

• Citovat
  • Upravit
9771
2.7.24 20:50

Btw, zdá se mi to anebo nejvíc na absenci hlídání většinou praskají ty, kterým prarodiče dítě pohlídají „jen párkrát měsíčně, když jdou k doktorovi, na nákup, ke kadeřnici…“, zatímco ty úplně bez hlídání jsou s tím tak nějak smířené a využívají jiné možnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 20:51

@Jahru u doktora jsem byla od narození dcery přesně 3×.

• Citovat
  • Upravit
35908
2.7.24 20:52

Je jím 80!!! Za ten nápis by sis zasloužila jednu po papuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
2.7.24 20:52

Moje máma nehlida ani v 60. V 80 ti jsou asi rádi že si odpocinou, vůbec se nedivím, že aktivně nenabízí hlídání. :nevim: buď trochu ohleduplná, oni si svoje už vychovali. Nám nehlida ani jedna babička a to fakt nikdy. Takže tak. A to jsou mnohem mladší. Už jsem se s tím smirila. Na jednu stranu tě dokážu asi pochopit, já byla u babi taky furt. Ale stejně s tím nic nenadelas, netřeba se tím trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16339
2.7.24 20:53

Když hrozně vyžaduješ hlídání, tak si najmi chůvu  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
2.7.24 20:55

V podobných diskuzích mám pro mámy plné pochopení (i když hlídání od prarodičů není nárokovatelné), ale fakt chceš po 80 letých, aby hlídali batole? A na jak dlouho vlastně, když k doktorovi můžeš (tj. hlídání od nich máš)?

Třeba jim energie stačí akorát tak na tu soběstačnost a péči o zahradu. Pokud je dcera klidná a hraje si sama, tak jde i ta práce z domu s ní v pohodě ne?

Pokud jde o to, že možná nemají zájem, tak se zeptej-jestli chtějí dceru na návštěvu apod. Pokud máš málo času na sebe, začni u vaší nukleární rodiny-musíš k rodičáku pracovat, když tě to tak vyčerpává (bez ironie)? Musí být věčně pryč muž?

Celkem bych chápala rozladění, kdyby jim bylo 60, ale 80 je teda jiná káva.

Edit: K tomu jak je 5 let nic-před dvěma lety lítala manželova téměr 80 letá babička za naším synem po zahradě, blbla s ním apod. Rok poté byla ráda, že chodí. A dneska už není mezi námi-pardon za melodrama, ale toto bych si fakt netroufla soudit.

Příspěvek upraven 02.07.24 v 21:01

• Citovat
  • Upravit
114
2.7.24 20:56
@Lily-of-the-valley píše: Více
Úplně se v tom vidím, jako nehlidací babička. Naštěstí je moje vnučka velký mamánek. Tak zatím při návštěvách se jen okukujeme.
A víc vnoučat mám jen od další dcery v cizině, takže 2× do roka (prázdniny, vánoce)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
2.7.24 20:57

Moji rodiče ještě nejsou v důchodu a pracují. Bydlíme od sebe 15 km a já k nim minimálně jednou týdně jezdím. Někdy s dcerou přespíme. Moje mamka, když má čas, tak mi dceru pohlídá, když mám lékaře.
Ale sama od sebe si dceru samotnou na přespání nevezme. Vždy jsem to navrhla já a ona souhlasila. Moc dobře vím, že kdyby nechtěla nebo jí to nevyhovovalo, tak mi řekne, že ne. Dcera u ní spala sama tuším 2× dohromady přes 3 noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 20:57

@Dahlia0409 chuvu si platím, když potrebuju na delší meeting. Děkuji za radu. Ovšem babičku a dědu to vnucce nenahradí, že. Když je jim zatěžko vzít holku na půl hodiny do kočáru a jen si s ni kecnout na lavičku a povídat. Aby je aspoň videla.

• Citovat
  • Upravit
16339
2.7.24 20:58
@Anonymní píše: Více

Tak se s nima domluv, nemáš pusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
2.7.24 21:00

když je jim zatěžko… ty si fakt dej pár facek, rozohňuješ se tu jak pubertální děcko.
Buď ráda, že jsou soběstační a nemusíš jim chodit utírat zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
2.7.24 21:00

A ty jim to nenavrhneš, protože…proč vlastně?

• Citovat
  • Upravit
74217
2.7.24 21:01

Tak něco sama udělej, ať se víc vidí. Jako teď je horko. I mladší tady kolikrát zmiňují, že to nedávají. Kde s tím kočárem teda půjdou, když je horko? Leda ráno, než se počasí rozpálí. Večer můžou být unavení oni i tvé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42203
2.7.24 21:02

Možná by stálo za to, aby si to přečetli oni nebo muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová