Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga a jestli má babička navíc svůj vchod, tak je vrchol drzosti lézt k někomu bez klepání a ještě mu tam krást.
@Božská Venuše no tak proto si mají zamknout, jednoduché, účinné, snadno pochopitelné
ale to by nebylo o čem zakládat diskusi, že
@stinga jednoduché a účinné to určitě je, ale založená diskuse je právě o tom, že babička má rychlé prsty. To by si pak musela zakladatelka hlídat kabelku třeba i na rodinném posezení či oslavě. A tobě osobně přijde v pořádku, že ti jde někdo z rodiny bez pozvání domů a ještě ti tam krade? Nemáš s tím asi zkušenost, děkuj bohu
@Božská Venuše ne, moje babička jen chodila po baráku s nahou pipkou, kalhotky s plenkou měla stáhnuté ke kolenům, pořád se smála a čurala, kudy šla
kdysi před tím to byla docela hodná babička
takže babička, která „krade“ cigarety mně fakt zanechává v klidu, ta je ještě zlatá
@stinga ale takhle to brát nemůžeš. Měla jsi zřejmě nemocnou babičku a tak ti tenhle problém nepřijde vůbec jako problém, po tvé zkušenosti. Řeší se tady hlavně důvěra. Koukám ale, že máme na situaci jiný názor ![]()
@Božská Venuše no asi máme jiný názor, pokud nechtějí zamykat, je možnost přestat kouřit
nebo babičce občas cigarety koupit
@stinga jde tady o pouhé cigarety, kdyby kradla zlato např., tak občas nějaké koupit? A jak jsem psala už, nemá právo jim lézt do soukromí a potažmo tam krást. Ale asi mám opravdu jiné mravní hodnoty. Hezký večer ![]()
@Božská Venuše no dobrá, tak jiná rada, ať na babičku podají trestní oznámení ![]()
@stinga může být. To už musí posoudit rodina, jestli jim babička nějak zdravotně nestrádá. Tím pádem by za veškerou tou „zlodějnou“ mohla být senilita. Kdo ví ![]()
@Božská Venuše píše:
@stinga jde tady o pouhé cigarety, kdyby kradla zlato např., tak občas nějaké koupit? A jak jsem psala už, nemá právo jim lézt do soukromí a potažmo tam krást. Ale asi mám opravdu jiné mravní hodnoty. Hezký večer
Ja bych do toho mravni hodnoty fakt netahal. Pak bychom se mohli ptat kolik plati zakladatelka najem babicce jako majitelce domu(dle uvodu nic nebo minimum)a pak bychom treba zjistili, ze zakladatelka tim pravidelne okrada nemocnou babicku a nemravne se chova ona. Tim, ze je lina postavit se na vlast.nohy, odstehovat se(dle 1.prispevku) a navic neplati trzni najem. Takze klidne by zde o stejne zakladatelce mohla byt diskuze - Ma vlastni vnucka me okrada - nic neplati a vyuziva muj dum. Ale babicka to zrejme nema zapotrebi a tady nic takoveho nepise. Cteme zde jen pomluvy a hazeni spiny na babicku od zakladatelky(kvuli oooo boze - neuveritelna loupez stoleti - par cigaretam
), takze spekulovat, ze zakladatelce muze krast zlato je bezpredmetne. ![]()
@Chytrak ale to není předmětem diskuze. Úvod byl, že babička krade. Až založí babička nějakou diskuzi, tak se můžeme pobavit o tom co je a není mravné. Ale jelikož se bavíme o krádeži jako takové, tak já mám hold na to jiný pohled
pro mě krádež zůstává krádeží ( možná můžu popřemýšlel o duševním stavu babičky) a tím to pro mě padá. A jestli je to opravdu tak, že zakladatelka bydlí u babičky za levnou a možná zadarmo, tak to zřejmě asi vycházelo po předchozí domluvě. A dost možná v té domluvě nebyla ani zmínka toho, že jim babička bude narušovat soukromí.
@Lixie chudák babička tedy. U vás v rodině tedy má ta důvěra hodnotu cigaret. S váma bych tedy žít nechtěla
.
Kup babičce občas krabču cíg a ona pak nemusí potají,,krást" ![]()
Ahoj. Koukám, že se toto téma ještě neukončilo ![]()
Za 1. Když chcete něco komentovat, poprosím Vás, abyste si všechny příspěvky přečetli.
Není to dům babičky, ale rodičů. Hradím nájemné a podílím se na domácnosti i jinak než finančně.
Za 2. Psala jsem, že babička nemůže kouřit, jelikož je to proti jehovistickým přikázáním. Proto jakoby „nekouří.“ Takže i kdybych jí měla koupit krabičku či karton cigaret, nesmí jej přijmout. Vzala si je bez svolení, aby jí nikdo neviděl, že opět kouří, i když je to proti těm přikázáním. A tak si je ani nemůže přeci koupit.
Za 3. Ano, přestanu kouřit, až já budu chtít.
Za 4. Nejde tak o ty cigarety, ale hlavně o to, že si bez dovolení prohrabává cizí, osobní věci. Nevíme, co vše vzala.
Za 5. Není senilní a ani nijak nemocná.
A za 6. Někteří jste si mysleli, že si přečtete článek o tom, jak babička vykrádá banky atd. Myslíte si, že kdyby to opravdu byla skutečnost, tak by někdo založil diskuzi?
![]()
Už to, prosím, neřešte.
Zamykám si osobní věci a když někdo na návštěvu přijde, hned ho upozorním.
@Lixie
Hi, prvně si stěžuješ, jak babička krade, teď tu píšeš, jak si všechno zamykáš…, jak každého varuješ,…se divim, že jste babičku ještě nevyhodili na ulici ty jooo. Najdi si vlastní byt prosimtě a nepomlouvej tu staré lidi.
@Lixie píše:
Ahoj. Koukám, že se toto téma ještě neukončilo
Za 1. Když chcete něco komentovat, poprosím Vás, abyste si všechny příspěvky přečetli.
Není to dům babičky, ale rodičů. Hradím nájemné a podílím se na domácnosti i jinak než finančně.
Za 2. Psala jsem, že babička nemůže kouřit, jelikož je to proti jehovistickým přikázáním. Proto jakoby „nekouří.“ Takže i kdybych jí měla koupit krabičku či karton cigaret, nesmí jej přijmout. Vzala si je bez svolení, aby jí nikdo neviděl, že opět kouří, i když je to proti těm přikázáním. A tak si je ani nemůže přeci koupit.
Za 3. Ano, přestanu kouřit, až já budu chtít.
Za 4. Nejde tak o ty cigarety, ale hlavně o to, že si bez dovolení prohrabává cizí, osobní věci. Nevíme, co vše vzala.
Za 5. Není senilní a ani nijak nemocná.
A za 6. Někteří jste si mysleli, že si přečtete článek o tom, jak babička vykrádá banky atd. Myslíte si, že kdyby to opravdu byla skutečnost, tak by někdo založil diskuzi?![]()
![]()
Už to, prosím, neřešte.
Zamykám si osobní věci a když někdo na návštěvu přijde, hned ho upozorním.![]()
Fakt hned upozorňujes návštěvy, že babička krade?
Ty si vůbec neuvědomujes, že ty její cigara natajnacku je prostě ekvivalent malého děcka loziciho potajmu do špajzu na sladkosti? Ty babičku nemáš ráda nebo co? Proboha je to starší člověk, staří lidi mají různé vrtochy a měli by na ně mít právo. Mě to přijde spíš úsměvné, ale ty to tak hrotis, že se divím, žes ještě nebyla na policajtech.
Píšeš, ať už to neřešíme, ale jestli sem ještě příjdeš dočíst, tak si prosím tě uvědom 2 věci:
1/ Pokud nejsi z kamene, tak až jednou babička nebude, budeš na ty ukradnute ciga ještě s láskou vzpomínat.
2/ Taky jednou budeš stará a dělat kraviny. Snad pro tebe rodina bude mít větší pochopení než teď predvadis ty.
Zdar ![]()