Babička krade

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40536
24.1.20 08:10

@Lixie

A kolik jí je roků?

Může to být i počínající stařecká demence, někteří pak kradou i co nepotřebují anebo vybírají popelnice, tohle je ještě dobré… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.1.20 08:10

Nechci, aby jí někdo odsuzoval, chci předejít tomu, aby se to neopakovalo a aby si uvědomila, že se to nedělá.
Ani zde na diskuzi nevyskakuju, neboť se jen snažím vysvětlit o co mi jde. To vy tady někteří řešíte vlastnictví domu, že se o nic nejedná, atd.

Když jsem jí řekla, že je nevhodné někomu lézt do kabelky, tak mi řekla, že jí ty cigarety sváděly k tomu, aby si je vzala.

Holkám, které se mě „zastávají“ nebo to nějakým svým způsobem chápou, děkuji. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
24.1.20 08:12

Podle nadpisu jsem myslela, ze nejaka starenka vykradla banku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
24.1.20 08:14

No dobře, ještě jedno řešení je…soupnete ji do domova důchodců. Hele, já vaší babi neznám. Ale pokud je to u vás tak špatně, najdete ji raději místo, kde se o ní budou důstojně starat. Jednou možná taky budeš protivná babka, co diriguje. Geny neukecas. Tak se k Babí chovej tak, jak chceš, aby se jednou chovali k tobě, až budeš stejná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.1.20 08:17

Ona krade, protože si neumí našetřit peníze… týden po důchodu nemá ani korunu. Když má potřebu kouřit, tak ať si na ně našetří nebo ne?
A jen tak mimochodem, na Silvestra si dala předsevzetí, že už nebude kouřit kvůli tomu, že se chce officiálně stát Jehovistkou. Vždyť je to proti jejich pravidlům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.1.20 08:20

@Kakika Já se chovám slušně, nikoho neokrádám, nelezu nikomu do osobních věcí a do soukromí.
Já se mám k ní chovat, tak jak chci, aby se ostatní chovali ke mě. A opačně to neplatí? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
24.1.20 08:22

Bych tam babi zabalila travu…on ji to ten drak pak vysvetli :mrgreen: no a ted vazne. Kolik babi je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
24.1.20 08:24

Nebudu slovíčkařit nebo nadávat za kouření, protože to nesnáším. Takže k věci. Četla jsem, že závislost na cigaretách je srovnatelná se závislostí na heroinu, není lehké s tím přestat. Umím si představit babičku, jak ji popadne chuť a co by se trmácela po schodech do svého pokoje pro své, když po baráku „se válí“ další cigarety. Nebo třeba se snaží ušetřit, cigareta sem, cigareta tam, to je hned krabička měsíčně = stovka neutracená. Nebo ji dojdou a zrovna se jí nechce trmácet do obchodu. Ale spíš bych to viděla na ten první případ podle toho, že je to pro ni jen cigareta. Asi to bere jako blbinu, jako by si z tvé kabelky vzala třeba jen kapesník, aby nemusela do jiné místnosti pro jiný. Přijde mi to z vaší strany trochu nafouklé, MOJE kapesníky, MOJE žvýkačky, MOJE cigára. Pokud vám to vadí a jde vážně jen o ty cigarety, tak si je lépe schovej, dej do jiného patra a ne, že se kabelka válí např. cestou k balkonu. Další možnost, zamykat si pokoj. A taky zainvestovat pro klid vás všech a sem tam ji taky koupit krabičku, ať nemusí lézt do vašich věcí. A taky se domluvte - babi ok, když budeš chtít cígo, zeptej se a dáme ti, ale nelez nám do kabelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
24.1.20 08:24
@stinga píše:
já myslím, že je to výborná rada :P ;)

nikoliv pro kuraka :D kdyz bude babicka krast jidlo a drogerii…tak prestanou jist a myt se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
24.1.20 08:25
@Lixie píše:
Nechci, aby jí někdo odsuzoval, chci předejít tomu, aby se to neopakovalo a aby si uvědomila, že se to nedělá.
Ani zde na diskuzi nevyskakuju, neboť se jen snažím vysvětlit o co mi jde. To vy tady někteří řešíte vlastnictví domu, že se o nic nejedná, atd.

Když jsem jí řekla, že je nevhodné někomu lézt do kabelky, tak mi řekla, že jí ty cigarety sváděly k tomu, aby si je vzala.

Holkám, které se mě „zastávají“ nebo to nějakým svým způsobem chápou, děkuji. :) :)

jestli je to opravdu starim, tak s tim asi nic neudelate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.1.20 08:27
@Lixie píše:
Ona krade, protože si neumí našetřit peníze… týden po důchodu nemá ani korunu. Když má potřebu kouřit, tak ať si na ně našetří nebo ne?
A jen tak mimochodem, na Silvestra si dala předsevzetí, že už nebude kouřit kvůli tomu, že se chce officiálně stát Jehovistkou. Vždyť je to proti jejich pravidlům.

Tak pokud to ví, že ty víš, že krade a přesto ti leze do kabelky, zamykat pokoj. Nic jiného na ni asi platit nebude. A jestli bude jehovistka, tak ještě to málo, co má, dá jim. To se máš na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
24.1.20 08:28
@Lixie píše:
Ona krade, protože si neumí našetřit peníze… týden po důchodu nemá ani korunu. Když má potřebu kouřit, tak ať si na ně našetří nebo ne?A jen tak mimochodem, na Silvestra si dala předsevzetí, že už nebude kouřit kvůli tomu, že se chce officiálně stát Jehovistkou. Vždyť je to proti jejich pravidlům.
:mrgreen: :mrgreen: když se ti nelíbí kde si, tak si taky našetři a běž.
to je rada…když neumí hospodařit s penězi, tak ji důchod zabavte, a finančně se starejte vy, kapesné každý týden aby měla na cigara, zbytek na příspěvek na jídlo atd..
jestli není jednodušší si své věci zamykat..já v tom nevidím problém.
  • Citovat
  • Upravit
107637
24.1.20 08:28
@Lixie píše:

Holkám, které se mě „zastávají“ nebo to nějakým svým způsobem chápou, děkuji. :) :)

tak si tu kabelku zavirej a nebude ji to lakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.1.20 08:29

@Russet No právě, to je taky jedna z věcí, které nás trápí. Je přesvědčena, že jsou Jehovisté správná volba. Chtěli jsme jí přesvědčit, aby si to pořádně rozmyslela, ale bohužel nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
24.1.20 08:30
@smurfka píše: :mrgreen: :mrgreen: když se ti nelíbí kde si, tak si taky našetři a běž.
to je rada…když neumí hospodařit s penězi, tak ji důchod zabavte, a finančně se starejte vy, kapesné každý týden aby měla na cigara, zbytek na příspěvek na jídlo atd..
jestli není jednodušší si své věci zamykat..já v tom nevidím problém.

sorry, ale nikdo nema pravo ji zabavovat duchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová