Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anebo tak, že má třeba nějakých osm důchodu, přidá z toho čtyři na bydlení, něco na stravu, a kde je? Podle mne kdyby devcica babce koupila semtam krabku udělá líp než tu nadávat. Anebo ať se odstěhuje a má klid. Je dospělá, ne? Aspoň léty myslím.
@Hořec Taky by mi vadilo, že mi někdo leze do kabelky. U nás doma si např. někdy měníme auta. Ve snu by mě nenapadlo manželovi vlézt do peněženky a vzít si tam papíry. Přece babička může o cigarety slušně požádat. Nehledě na příklad, jaký dává mladým.
Holky, vy jste nikdo neměl popletenou babičku? Babička od táty, co už umřela, chodila po domě, měla plenky stáhlé na kolena a čurala, kudy šla. Když jsem měla 11 let, volala mně, ať se jdu podívat na slunéčko sedmitečné, že přiletělo na okno
Naši museli v baráku nechávat všechny staré desky, čela od postelí, protože až se vdám, tak si vezmu stoláře, a on z těch starých desek „zmajstruje“ nový nábytek ![]()
druhá babička se mně včera ptala, co dostala dcera na vysvědčení, jestli 1 nebo 2, dcera má 3 roky
tak nějaká babička, která mi „krade“ cigarety by mě naprosto nevyvedla z míry, cigarety bych jí koupila a neřešila nic
Tak jen tak pro úplnost, nikde jsem nepsala, že je dům babičky, kdyby byl, nebyla bych tam.
Je to dům rodičů, babička má svůj vlastní vchod s místnostmi, a tak u rodičů přebývám, protože mají navíc pár místností. Nebojte, hradím pravidelně „nájemné“ a přispívám na domácnost jak finančně, tak i např. úklidem, aj. Nevím sice, jak Vám toto pomůže při radách „na babičku,“ ale budiž.
Opravdu děkuji těm, kteří mé otázky pochopili. Jak jsem již psala někde v počátku diskuze, nejde mi ani o ty cigarety, ale o to soukromí.
Někteří z Vás mi poradily, abych si zamykala věci. Dobrá tedy.
Chtěla jsem spíše poradit, jak říct babičce, aby se toto neopakovalo.
Děkuji za rady, nemusíme toto téma dále již rozebírat.
Přeji hezký den všem.
![]()
@Lixie aha, takže babička vyjde svým vchodem ven a vejde vchodem tvých rodičů, tajně se šine do tvého pokoje a tam ti z kabelky krade cigára? Tak zamykejte vchod, nevím co řešíš ![]()
@Lixie no, jediné co by mohlo pomoci je jí to říct prostě narovinu. Že víš, že je vzala ona a že se ti to nelíbí. Že by se ti i příčilo si před ní věci schovávát. Já vím, že ti nejde o cigarety. Jde prostě o to, že si vůbec dovolila ti něco sebrat. Narušila tím tvoje soukromí. Ten kdo nezažil, nepochopí. Je jedno jestli cigáro nebo stovka, jde o princip.
Docela blbá situace, ale jak jinak se to dá vyřešit, než tak, že ji to narovinu řekneš a promluvíte si:)
@Božská Venuše píše:
@Lixie no, jediné co by mohlo pomoci je jí to říct prostě narovinu. Že víš, že je vzala ona a že se ti to nelíbí. Že by se ti i příčilo si před ní věci schovávát. Já vím, že ti nejde o cigarety. Jde prostě o to, že si vůbec dovolila ti něco sebrat. Narušila tím tvoje soukromí. Ten kdo nezažil, nepochopí. Je jedno jestli cigáro nebo stovka, jde o princip.
tak ať si zamykají, babička má svůj vchod ![]()
@stinga ale to přeci na tom „činu“ nic nemění. Jako, a nezlob se na mě, ale zamykat si a schovávat si věci ve vlastním baráku je fakt pláči…
@stinga ale to přeci na tom „činu“ nic nemění. Jako, a nezlob se na mě, ale zamykat si a schovávat si věci ve vlastním baráku je fakt pláči…
@Božská Venuše tak nám babička nekrade, ale barák si zamykáme, vy ne?