Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše: Více
No, že bude značně omezen kontakt.
Místo společných víkendu se bude raději věnovat vnoučatům…takže se uvidí třeba jednou za dva za tři měsíce a pomalu to vysumi
@Anna766 píše: Více
Jestli nevidíš rozdíl mezi dětmi a vnoučaty tak je to těžké
Bylo to její rozhodnutí, nikdo ji nenutil…a tohle je zase jeho
Holky vy se tu hádáte a přitom úplně zbytečně..
Zakladatelka si buď dnes hezky zatrollila, nebo v těch pár příspěvcích, co tu má, po celou dobu řešila vnoučata…
https://www.emimino.cz/…tete-478315/?…
https://www.emimino.cz/…lska-502457/?…
Zaujalo mě to jeho rejpání o zahradě a opékání buřtů. Protože na to je opravdu od zakladatelky jediná správná odpověď. A sice tato.,,Zahrada a opékání. To jsi mi něco připomněl. Už déle o tom uvažuju. Měli bychom s mladými svoje ovoce a zeleninu a děti bazén, trampolínu a kus trávníku. A na opékání se těší děti i mladí. A neboj, tahat té tam nebudu. Vždycky ti dám dopředu vědět. Aspoň si ode mě odpočineš, viď…"
Já bych mu dala, já bych mu ty řeči o zahradě vrátila na druhou. Tohle je vysloveně podpásovka. Ona trávila dovolené s jeho dětmi. Děti má člověk doma mnohem častěji, než vnoučata. K těm nemá povinnosti. Ta si půjčí a vrátí. Jestli mu zakladatelka kdy pomohla s dětmi, třeba ve střídavé péči, a on má takhle odmítavý postoj k jejím občas půjčeným vnukům, no tomu já říkám uznání, respekt a vděk. Pěkně děkuju.
Charakterizovala bych to takhle. Byla jsi mi dobrá, když jsem měl na krku moje děti, ale já o tvoje vnoučata nestojím.
Jen mě tak napadá…kde byly děti zakladatelky, když ona byla s ním a jeho dětmi na dovolené? Že by on měl děti mladší, než ona? Nebo je měla zrovna u jejich otce, aby příteli na dovolené nevadily?
To by mě zajímalo. Nebo jezdil na dovču i s těmi jejími?
@Pe.M.1 píše: Více
Myslím, že ona je už měla dospělé..proto má také dříve vnoučata
@werajsik píše: Více
Jasný trol.
Furt jsem čekala, kdy se v diskuzi ozve, ale teď už je to definitivní.
@Mango_Lassi píše: Více
Taky bych viděla na trolla.. Protože zakladelka sem chodí, je aktivní atd, takže troll
Ale pro mě zajímavé přemýšlení uživatelek. Pro chlapa cokoli. Jen aby náhodou nebyl chudák upozaděn. Že ženská má jeho děti i na dovolené, to je v pořádku. Ale ať mu laskavě nestrká pod nos vlastní vnoučata, to je naopak on chudák.
@Anna766 píše: Více
Lidi jsou různí. Pro někoho holt je ten sukater důležitější, než vnoučata. Každý podle sebe.
Nejde apriori o vnoučata. Ale i v reálu jsem zažila že pro babu byl chlápek důležitější než vlastní děti.
Já teda nevím, ale kdyby moje máma měla nějakýho borce, na místo táty a ten by jí řekl, že svoje vnouče, naše dítě ho obtěžuje, tak by s ním asi určitě být nemohla, jak jí znám. A mě to teda přijde pochopitelný. A nemusí to jako nutně znamenat, že má vnouče na prvním místě, to je divný, takhle říct, ale má na prvním místě prostě rodinu. A ne ani to neznamená, že má mít vnouče denně a nemá mít svůj volný čas. Naše mamka vidí vnouče dva víkendy v měsíci, kvůli vzdálenosti, takže kdyby měla všechny děti dospělé a nebyla s tátou, tak by měla na případného přítele času dost, ale aby jí zakazoval kam a kdy si může vzít svoje vnouče, to je ujetý. Je to stejně hrozný, jako když partneři zakazují styk s rodinou partnera nebo jako když rodiče třeba nechtějí na návštěvě partnera svého dítěte. To je podobný princip. A hlavně je to prostě hnusný vůči tomu člověku, co máme rádi. On ví, že tráví ráda čas s vnoučaty a jako milující člověk jí to bude zakazovat, divný, přijde mi to hnusný, sobecký.
@werajsik Ach jo a proto mě to tady tak s… Co z toho troll má? j Bavi se nad příspěvky?
@werajsik píše: Více
A myslis, ze opravdu nemohla v těch diskuzích řešit vnoučata?
Jsem taky babca, o neco starsi nez ty.
Jsem vdana a zase priznam, ze spolu s muzem jsme nejradsi, rozumime si, mame spolu o cem vykladat, hrajem spolu karty, deskove hry, jezdime na ruzne vylety… takze vnouce vidime obcas a bohate nam to staci
- mladi jsou dost „specielni“, vnouce jedinacek
(my meli vice deti)vyzadujici furt pozornost a spolupraci; takze ja bych na tvem miste rozdelika svoji pozornost mezi vnoucata a pritele.
Ja teda nejsem z tech, kteri ziji jen pro vnoucata a svuj osobni zivot potlacuji.
My se v produkt.veku hodne venovali svym detem, ruzne sporty, vylety, dovci+jsme podnikali, takze zaprah na mnoho stran, a ted si uzivame toho ze muzem vsechno a nemusime nic.