Babičky mi nechtějí chovat mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1710
19.11.11 21:39
Terrad píše:
Trošku mi tu připadá, že ten kdo zakladatelku nepolitoval a napsal jaké to měl on, tak je tu napadán. Ještě jednou jsem si přečetla svůj příspěvek a jako nějaká pucovatelka se teda necítím. Napsala jsem jí jaké to bylo u mě, aby si udělala představu, že i někdo jiný měl tohle trápení. A na její otázku jsem taky odpověděla, takže nechápu, proč se to tu neustále omílá.
Tohle je diskuze, takže každý něco napsal. Pokud si příště zakladatelka nepřeje takové příspěvky, tak ať si pod svůj dotaz napíše, že ať přispívají jen ty v podobné situaci nebo ty co jí dají za pravdu.

Já jsem celou diskuzi znovu pročítala a zrovna třeba tvůj příspěvek v začátku mi přišel v pohodě,takovej normální,lidskej.Jakože no,ty voe je to peklo v začátku,já to měla taky tak,ale zas buď ráda,že pomohly alespoň trochu.Nakonec to stejně dáš a když ne,tak si prostě o pomoc řekni.
Příspěvek prostě normální,neurážlivý,běžný.Vyjádření účasti,nakopnutí,že za pomoc,které se jí dostávalo může být i ráda a zároveň i pomoct v tom,že si má prostě říct.
Já nechci a nebudu nikoho jmenovat,ale né všechny příspěvky takové byly.Některé byly urážlivé a prostě od hrdinek.Přesně to,co už tu bylo zmiňováno,já s horečkou po porodu vytírala schody.Já jsem tak dobrá! A ty tady fňukáš.A spousty dalších,fakt to nemá cenu vypisovat.
bohunkaPděkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
19.11.11 22:12

Moje mám mi říkala: jestli něco po mně chceš, tak mě popros, domluvíme se.....
Jednak není moje povinnost ti něco nabízet, a taky si to hned neuvědomím......

Takže tak. Já jsem radila, dát dítě do kočárku a požádat o vození......
Moc se mi líbil návrh zapřáhnout manžela, pokud není furt v práci.....

A abych přidala svou trošku do mlýna :mrgreen: : mně krom vození taky nikdo nepomáhal :mrgreen: a v horečkách a po trhání osmiček a při virozách jsem to taky zvládala :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
76
19.11.11 23:15
tetes píše:
Terrad píše:
Trošku mi tu připadá, že ten kdo zakladatelku nepolitoval a napsal jaké to měl on, tak je tu napadán. Ještě jednou jsem si přečetla svůj příspěvek a jako nějaká pucovatelka se teda necítím. Napsala jsem jí jaké to bylo u mě, aby si udělala představu, že i někdo jiný měl tohle trápení. A na její otázku jsem taky odpověděla, takže nechápu, proč se to tu neustále omílá.
Tohle je diskuze, takže každý něco napsal. Pokud si příště zakladatelka nepřeje takové příspěvky, tak ať si pod svůj dotaz napíše, že ať přispívají jen ty v podobné situaci nebo ty co jí dají za pravdu.
Já jsem celou diskuzi znovu pročítala a zrovna třeba tvůj příspěvek v začátku mi přišel v pohodě,takovej normální,lidskej.Jakože no,ty voe je to peklo v začátku,já to měla taky tak,ale zas buď ráda,že pomohly alespoň trochu.Nakonec to stejně dáš a když ne,tak si prostě o pomoc řekni.
Příspěvek prostě normální,neurážlivý,běžný.Vyjádření účasti,nakopnutí,že za pomoc,které se jí dostávalo může být i ráda a zároveň i pomoct v tom,že si má prostě říct.
Já nechci a nebudu nikoho jmenovat,ale né všechny příspěvky takové byly.Některé byly urážlivé a prostě od hrdinek.Přesně to,co už tu bylo zmiňováno,já s horečkou po porodu vytírala schody.Já jsem tak dobrá! A ty tady fňukáš.A spousty dalších,fakt to nemá cenu vypisovat.
bohunkaPděkuji.

:palec: mám stejný názor jako ty :potlesk:
Je to pořád dokola, dohadujeme se tady …kdo co napsal..jak to napsal..jak to vyznělo, no děs :zed:
Už je to celkem směšný :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
19.11.11 23:31
Dujana píše:
tohle je pořád dokola…
lenkaly, paajjiinna - samozřejmě je normální, že je zakladatelka unavená, vyčerpaná, che si postěžovat atd. v tom případě má o pomoc rodiče požádat, ne ji automaticky očekávat.
a z jejího příspěvku naopak zcela jasně plyne, že to za samozřejmost považuje, protože když teď ta pomoc není tak intenzivní, mrzí ji to a žádá o radu. poradily jsme jí tady, že má o pomoc poprosit. nevím, co je na tom špatného.
a ano, závist… to je další častý argument, něco jako ty populární supermatky. hned jak někdo nesouhlasí, něco se mu nelíbí, tak závidí. není tomu tak.

:mrgreen: Máš pravdu, je to stále dokola :mrgreen:
A nemáš pravdu…nemyslím si, že je to závist, nebo že jsi ta populární supermatka :mrgreen:
A všimly jste si vůbec… :mrgreen: přes Vaše hrdinské činy :mrgreen: … že zakladatelka už radši ani nereaguje?
Popravdě… nedivím se :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
19.11.11 23:58

paajjiinna - o hrdinských činnech nikdo nemluví. asi milionkrat zde zaznělo (i ode mě), že je naprosto normální, že je zakladatelka vyčerpaná atd., ale že si má o pomoc rodičů říct, ne ji automaticky očekávat. co je na tom, proboha, tak k nepochopení? to, že babičky pomohly a poskytovaly určitý servis, když zakladatelce nebyld dobře, je fajn, ale neměla by očekávat, že to tak bude pořád. pokud by to však uvítala, ať o to požádá. zaznělo to tady už tolikrát v různých obměnách, že není skoro možné, aby to někdo nepochopil.

doporučuji, abys ještě jednou přečetla můj příspěvek. nepíši, že jsem já supermatka. ale píši, že tímto termínem se zde mnohé ohánějí, stejně tak jako závistí. když někdo nesouhlasí, něco nedělá (namátkou- neposazuje dítě, nekouří v těhotenství…) atd., je supermatka, případně závidí. a úplně nejhorší je asi závistivá supermatka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.11.11 00:16
Dujana píše:
paajjiinna - o hrdinských činnech nikdo nemluví. asi milionkrat zde zaznělo (i ode mě), že je naprosto normální, že je zakladatelka vyčerpaná atd., ale že si má o pomoc rodičů říct, ne ji automaticky očekávat. co je na tom, proboha, tak k nepochopení? to, že babičky pomohly a poskytovaly určitý servis, když zakladatelce nebyld dobře, je fajn, ale neměla by očekávat, že to tak bude pořád. pokud by to však uvítala, ať o to požádá. zaznělo to tady už tolikrát v různých obměnách, že není skoro možné, aby to někdo nepochopil.doporučuji, abys ještě jednou přečetla můj příspěvek. nepíši, že jsem já supermatka. ale píši, že tímto termínem se zde mnohé ohánějí, stejně tak jako závistí. když někdo nesouhlasí, něco nedělá (namátkou- neposazuje dítě, nekouří v těhotenství…) atd., je supermatka, případně závidí. a úplně nejhorší je asi závistivá supermatka.

:mrgreen: :mrgreen: Tohle celé je už dost k smíchu, nezdá se ti? Já se s tebou nehádám, jestli je to tak, nebo onak proboha… :zed: Tohle je pořád dokola a pořád o ničem :roll: :zed:
Já už se musím jenom smát… :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
20.11.11 09:09

Zakladatelko, tak co, už jsi požádala o pomoc? Jak to dopadlo? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
20.11.11 10:53
tetes píše:
Terrad píše:
bohunkaPděkuji.

Tak holky jen naspali že vždy muže byt i hůř.. Napsali jak to měli oni.. Ale nikdo jí tu nepucuje.. Nadruhou stranu se nediv za ty reakce.. Mě to taky přišlo hloupé.. taky mi nikdo nepomáhal.. Příjde mi zcela normální co holky psaly.. protože nezažili nějakou pomoc.. A tobě určitě někdo pomáhal.. jinak by jsi to pochopila jejich příspěvky!

• Citovat
  • Upravit
7584
20.11.11 11:35

sikinko- tak jsem ti právě napsala, jak těžký to mám já :mrgreen: a babičky taky nehlídají. A zase jsem to smazala, protože pro mě je to skutečně předhánění a ukazování, že „já jsem na tom přece mnohem hůř“. :nevim:
A mám pochopení pro zakladatelku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
20.11.11 12:08

Tak to já to taky chapu.. Ale na mě by takové přéspěvky pusobili pozitivně.. Některe už jsou možná trošku hnusné, to je pravda. Mě když nekdo říkal co vše musel zvladnout tak mě to spíše dodalo silu.. Říkala jsem si že jsem na tom jestě dobře.. Jednoduchy to nemám jestě teď.. Sice se aspon vyspím ale taky litam jak hadr na kostěti.. Zakladatelky mi lito je.. nejsme v jeji kuži tak se nam to keca.. Ale přiznám se, že už by to takly nechtěla zažít znovu.. pochopitelně to přežit musí.. Nic jineho jí taky nezbyde.. Ale ted už to bude jen lepší a lepší :)) A jestě k tomu je po sestinedělí.. To hormony mavají pěkně.. Takže je fakt že trošku citění by to chtělo .))

• Citovat
  • Upravit
1710
20.11.11 12:50

sikinka16prosím tě,přečti si ještě jednou tento můj příspěvek,psaný včera viz. níže.A pak mi piš něco o tom,že jsem nepochopila jejich příspěvky,protože mi někdo určitě pomáhal.Bože,to je ale tak hloupé,to jestli mi někdo pomáhal nebo nepomáhal s tím vůbec nesouvisí a k tomu,abych ti psala jaké byly moje začátky mě nevyhecuješ,nemám to zapotřebí!!!!

Tak já za sebe odepíšu ještě naposledy zakladatelce svůj názor.A do těch debat okolo se raději pouštět nebudu,nikam nevedou.Holky „pucovatelky“ chápu (měla jsem to obdobné) jen stejně jako jim vadilo podání dotazu,tak mně vadí způsob toho,že místo slušné odpovědi se jí dostalo spíš předvádění toho,která to měla horší.Nenapadlo mě nic o „supermatkách“ nebo závisti spíš jen o neempatii a drsnosti,která né každého v dobrém nakopne. :wink:
Takže dle mého ti maminka a tchýně pomohly ve chvíli,kdy jsi měla horečky a kdy vše bylo naprosto čerstvé a velká změna.Teď „už“ máš za sebou měsíc doma a i když je to náročné a všechno nové začíná být čas k tomu,že se se vším musíš poprat sama s manželem,protože vy jste rodina.Vnímám to tak,že pomohly,když bylo potřeba (na můj vkus s žehlením až nad rámec,když ty jsi nemohla,nevidím důvod,proč nevyžehlil manžel,ale to už je vaše věc)A teď prostě přijdou jednou za čas nebo když je o to požádáš,že by jsi potřebovala.Ne­vím,jak staré jsou,ale když budu předpokládat,že jsou mladší a chodí do práce,mají svoje domácnosti a i svoje zájmy,přátele apod.tak prostě je toho na ně taky dost než ještě,aby 2× v týdnu zaskočily k vám pomoct.Pokud se cítíš hodně unavená,tak se vážně vykašli na veškerý úklid a skákání kolem domácnosti nebo víc zapoj manžela.To bych řekla,že je takové „normálnější“ než víc zapojovat prarodiče.A spi každou volnou chvilku.Určitě vydržíš víc než si myslíš nebo jak se teď cítíš.A ono to bude týden od týdne lepší,zajedete si režim,ty se se vším víc srovnáš.Prostě bude lépe a snaž se přistupovat k pomoci prarodičů spíš jako k nadstandartu než jako standartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
20.11.11 12:57

Tato diskuze by s měla přejmenovat na : Jak správně tlouci prázdnou slámu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
20.11.11 13:03

Liz- a to není špatný nápad. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.11.11 22:53

Zakladatelko, přečti si tohle: https://www.emimino.cz/…chyne-84190/

Ano, některé z nás viděly tchyni 2× v životě (moje dítě se s ní nevidělo ještě NIDKY), jiné ji mají nastěhovanou téměř v ložnici a trpí tím, že je neskutečně aktivní. :zed:
Není nad zlatou střední cestu.
Přeji hodně sil a ať je brzy líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí