Babičky nechtějí hlídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
6.1.19 11:15
@Anonymní píše:
Holky, jak jste na tom s hlidanim od babicek. U nas tohle absolutne nefunguhe. Jedna babicka se prijde dvakrat tydne za malym podivat, druhy ho vozime jednou tydne ukazat jak cvicenou opicku. Ta ma jiny vnoucata, ktery jsou u nich stale.Ale jinak vubec nic, zadna prochazka. Ani s kocarkem. Malymu je 20 mesicu, je bezproblemovej, poslusnej.

Normálka…v dnešní době to takto funguje,babči jsou líné no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
6.1.19 11:29

Tak naše babičky mají něco málo přes 50 a od rána do večera jsou v práci, tchyně bydlí adi 60 km od nás, tak tam děti tak jednou za měsíc vozíme, ale jen přes den.
Naši bydlí kousek, ale mají toho tolik, že jsem ráda, když odpočívají, oba jsou workoholici.
Jinak si děti hlídáme s manželem :mrgreen:
Ale ani na jedné straně není žádné upřednostňování, vnouče jako vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
6.1.19 11:38

Od babiček a dědečků bylo hlídání zprvu nic moc, ale prababičky a praděda hlídají ve velkým. Díky bohu. Teď už si tchán s tchýni malou občas berou, je jí 18 měsíců. Myslím, že už pomalu malou plánují uzmout i na noc. :D K mojí matce jezdíme jednou týdně. Máma občas zajede i k nám, ale je dost časově vytížená, takže většinou jedeme my. Ale když může tak si malou ráda vezme, reálně jí měla sama jen párkrát. Nedá se nic dělat.
Jinak hlídání nepovažuju za povinnost, navštěvovat se a vídat se s rodinou je snad normální, ale musí chtít obě strany. Třeba až malej povyroste, tak si ho taky bude brát k sobě. Nebo se zeptej, jestli tam malýho můžeš někdy nechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
6.1.19 11:43

Jednu babičku máme 1000km takže vidí malého tak dvakrát do roka a druhá cca 80km ale tam bydlí i segra, takže spíše hlídá ona. Ne že by babička nechtěla, ale prostě má obavu aby se něco nestalo nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
6.1.19 11:44

Moji starší si občas berou, ale mladší ne. Měla v září dva roky a ještě ji nikdo nikdy neměl, teda kromě táty. Ze si berou starší mi je tudíž jedno, nijak zvlášť mi to nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.1.19 12:21

Babicka nema povinnost hlidat vnoucata, jsou to nase deti a v prve rade musime fungovat my. Bohuzel plno maminek ma mylnou predstavu, ze prichodem ditete se z babicky stava chuva zdarma ( samozrejme prosim neber osobne :) ) drive to treba bylo snazsi, protoze do duchodu se slo drive a babicka tim padem pripadne mela vice casu, ale ted proste vetsinou jeste pracuji. Moje maminka je pres 300 km daleko, takze se tak stridave navstevujeme parkrat do roka a malou ted chtela v lete. Je v ID, takze je doma a male uz je 5 let, takze je to preci jen jine, nez s mimcama. Pritelova maminka bydli cca 10 minut autem, oba s partnerem pracuji na smeny, malou si radi berou casto a hodne cestuji, ale plati, ze malou si berou pouze kdyz oni muzou a chteji. Co se tyka vylozene „pohlidani“ tak skrz praci jsem tchyni vylozene pozadala 2× za vice jak rok, co po RD pracuji. Jinak si vzdy poradime. Pokud babicky nechteji, tak je nenut, protoze by to mohlo byt jeste horsi. Proste se musite zaridit tak, abyste zvladali peci sami. Stridat se, je to nekdy narocne to vime vsechny, ale nikdo nam nerekl, ze to bude lehke :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.19 12:27

@shadowbabe precti si,prosim,celou diskusi,kde resim predevsim to,ze babicka se vidi v jinych vnoucatech a naseho vice mene ignoruje. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
2038
6.1.19 12:53

Moje mama obcas hlida, kdyz potrebujeme. Tchyne za 4 roky ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
6.1.19 12:55
@MakynaStan píše:
Byla bych v klidu. U nás jedna také upřednostňuje svoje jina vnoučata a ta druha ani neví jak naše dětičky vypadají. A asi ani nikdy vědět nebude. A je mi to nějak jedno. Aspoň mam klid od tchyně a od své matky. :dance:

Mě by to dost mrzelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.1.19 13:02

Vidíte a naše babička bydlí s námi v baráku dole a čtyřletého syna nehlídala nikdy. Ani nevezla kočár, nic mu nekoupila (max. narozeniny a Vánoce). A to je čilá až moc a celé léto běhá po zahradě a okopává kytky.. hold lepší koníček než jediné vnouče :lol: . A největší sranda je, že když už potřebuji pohlídat, tak k nám jezdí mamka přes celé město :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.1.19 13:03

@GabinkaCh věř tomu, že celých 8 let mi to nevadilo. Takže je mi to jedno i teď. Člověk si zvykne a nikdy jsem nebyla ta, která by se doprošovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
6.1.19 13:05

@shadowbabe Tak ono to není o tom, že by měly babičky povinnost hlídat. Spíše co slyším, tak je to tak, že nemají o vnoučata zájem. A když jsou v důchodu, tak proč sakra nepomoci? My jsme byli u babiček věčně a nikdy jim nedělalo problém nás tam mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.19 13:06

@luci5 tak to je taky smutny. Nase babicky jsou v duchodu obe,aktivity zadny nemaji,ale jak rikam. Jedna ma jiny vnoucata a druha ma pejska.

• Citovat
  • Upravit
101713
6.1.19 13:11
@Annabela11 píše:
Normálka…v dnešní době to takto funguje,babči jsou líné no :lol:

Spis jeste pracujici… plus kdyz to tady tak cru, tak se jim ani nedivim, ze hlidat nechteji, neb vezsina mazek ma nejspis pazent na rozum a vse musi byt do puntiku podle nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.1.19 13:11

U nas by jedna babicka hlidala, ma 9 vnoucat a pravidelne hlida, ale zije v zahranici.

Druha babicka hlida. Byl to boj, protoze ze zacatku nechtela i kdyz mi sama od sebe naslibovala hory doly pomoci a kdyz se mala narodila, tak vysvitlo, ze to byly plane reci.

Ja osobne myslim, ze svym zpusobem maji babicky povinnost hlidat, protoze ony samy davaly deti na hlidani sve matce skoro porad. Alespon co jsem tak slysela, tak to byla bezna praxe. Deti nemocne? Sup s nima k babicce. Letni prazdniny? Sup s nima k babicce. Etc etc… a naraz kdyz maji hlidat samy, tak se jich to netyka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová