Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@luci5 píše:
@shadowbabe Tak ono to není o tom, že by měly babičky povinnost hlídat. Spíše co slyším, tak je to tak, že nemají o vnoučata zájem. A když jsou v důchodu, tak proč sakra nepomoci? My jsme byli u babiček věčně a nikdy jim nedělalo problém nás tam mít.
Tehdy byla vnoučata celý jejich svět. Teď mohou prarodiče cestovat a dělat spoustu jiných činností. Mě moje máti řekla,ze co jsme si udelali,to máme. Tak jsme se podle toho s manželem zařídili.
@warita No, ono k te povinnosti hlidat, pamatuju si, jak takove hlidani probihalo… Rano se podavala s snidane, v poledne obed a pak vecere a mezitím si babicka delala svoje prace v domacnosti a my litali po sirokem okoli… Dnes by se vetsina matek po, kdyby jim takhle babicka hlidala.
@j.a.n.i1 taky si to po sobe precti,hvezdo. A pokud se ti diskuse nelibi,tak to necti a bez si otravovat jinam!!!
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 taky si to po sobe precti,hvezdo. A pokud se ti diskuse nelibi,tak to necti a bez si otravovat jinam!!!
A, mam jiny nazor a uz je ohen na střeše… A cist to po sobe nebudu, nebavi me to na telefonu opravovat, kdo chce, tak tomu porozumí.
Ocekavala si poplacani po ramenou, ja si chudonka a ony hrozne a ono prdlajs.
@Bozka007 píše:
Tehdy byla vnoučata celý jejich svět. Teď mohou prarodiče cestovat a dělat spoustu jiných činností. Mě moje máti řekla,ze co jsme si udelali,to máme. Tak jsme se podle toho s manželem zařídili.
existuje neco, jak dal/ma dati. Jestlize samy konzumovaly sluzby v podobe hlidani, tak maji taky hlidat.
Nikdo jim zadne cestovani a ani navstevy divadla nebere. Predpokladam, ze necestujou 365 dni v roce. Kdyz si chteji vyrazit na dovolenou k mori nebo do hor, tak jim brani co? Kdyz chteji jet na vikend nekam do prirody, tak taky mohou. Ba dokonce muzou vzit vnoucatka sebou, od toho prarodice jsou.
Nechapu ten argument, ze se hlidani a cestovani/konicky/kultura nejak vylucujou. Moje mati mi hlida dite prakticky kazdy tyden, chodim na pul uvazku do prace. A kdyz chce jet na dovolenou? Tak se domluvime, jak ten vypadek hlidani vykryjeme a rodice jedou. Ted byli 3 tydny pryc. Zvladly jsme to. Nejak nechapu, proc by se hlidani a jejich zivot melo nejak vylucovat.
Spis to bude pohodlnost.
@j.a.n.i1 píše:
@warita No, ono k te povinnosti hlidat, pamatuju si, jak takove hlidani probihalo… Rano se podavala s snidane, v poledne obed a pak vecere a mezitím si babicka delala svoje prace v domacnosti a my litali po sirokem okoli… Dnes by se vetsina matek po, kdyby jim takhle babicka hlidala.
a jak probiha hlidani ode mne? Nakrmim, pomazlim, dam na nocnik, nakrmim znova..... mezitim uklidim, obcas pustim jeden dil krtecka v TV. Uvarim obed, dam prat pradlo a myt nadobi, neco pozehlim a poobede se jde na chvilku ven.
Diametralni rozdil v tom jako nevidim. Nase babi nas milovala vic, nez cokoliv na svete a hlidani probihalo presne v tomto stylu, jako co jineho tam chces vymyslet?
@warita ale já přece nepotřebuju hlídat nějak extra. Spíš mi jde o to,že když si chci umýt třeba okna,nebo zajít k zubaři,na gyndu,tak je šílenej problém s hodinovým hlídáním.
@Anonymní píše:
@warita ale já přece nepotřebuju hlídat nějak extra. Spíš mi jde o to,že když si chci umýt třeba okna,nebo zajít k zubaři,na gyndu,tak je šílenej problém s hodinovým hlídáním.
no prave!!!
Takze nechapu, proc se do toho furt zatahuje, jak babicky chteji zit svuj zivot, venovat se konickum a cestovani. To jako kdyz jednou za mesic pozadas o par hodin hlidani, tak ona musi zrusit vsechny dovolene, vsechny vylety, vsechny navstevy divadla a tak?
@warita nebo měli prarodiče víc děti a hlídají vnoučata u druhého dítěte. Manželovi taky vadí ,ze babička upřednostňuje neteř,ale co se dá dělat. Syn se projevuje a prarodiče už sklízí co zaseli.
@Anonymní píše:
Okna jsem myla,když děti spaly a po doktorech jsem běhala když měl manžel odpolední či ranní (jak vychazela ordinacni doba a jeho směny) a nebo jsem mu přinesla propustku a buď mu ji zaměstnavatel proplatil,nebo si to musel naddelat. Ani když jsem rodila dceru,tak nemohla hlídat syna.
@Bozka007 ano,jsou zde upřednostňovány jiny vnoučata…jsou u nich prakticky čtyřikrát týdně. Na našeho už zde není a nechce být prostor.
@Anonymní píše:
@Bozka007 ano,jsou zde upřednostňovány jiny vnoučata…jsou u nich prakticky čtyřikrát týdně. Na našeho už zde není a nechce být prostor.
Syn dědečkovi stačil několikrát říct,ze není jeho dědeček. Děti jsou upřímné a když dědečka v létě vůbec nevidí,tak za zimu se to nespraví.
Taky mě to štvalo,tak jak teď Tebe,ale zvykla jsem si.
@j.a.n.i1 No nepracují… prostě není zájem o vnoučata
Nejde ani o hlídání ale o to je vidět a to je smutné když ani tahle potřeba neni ![]()