Babičky nechtějí hlídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
26.12.22 23:54
@Anonymní píše:
Od te doby, co jsem jednou mamku pozadala o hlidani male dcerky, v te dobe asi 2 roky, protoze jsem dostala anginu a potrebovala jsem si zajit k lekari, a ona mi rekla, ze mi nepohlida, protoze chce myt okna a vyprat zaclony, bych o hlidani uz nikdy nepozadala. Ted je nejstarsi uz skoro 14 let, prostredni 9 a najmladsi rok a pul a nepohlida mi nikdo, krome manzela, ale ten je hodne pracovne vytizeny. Chteli jsme deti, mame je, ale ten nezajem cloveka mrzi. Jsem vycerpana, nemam chvilku casu, ale cizim bych malou dcerku nesverila. Nechapu, pritom ja jako dite byla u obou babicek pecena varena, mama me dala ve 2 do skolky a z prace se vracela kazdy den nejdriv v 7 vecer..holt asi deti nemusi no

Tak to vidím podobně. Ne, že by naši vůbec nehlídali. Ale většinou, když si řeknu, sami od sebe zájem moc neprojeví. A to je matka od léta v předčasném důchodu a jen sedí doma, nechodí pracovat ani na částečný úvazek. Myslela jsem, když jsou vánoční prázdniny, že nabídnou, že si vezmou syna přes noc, ale nic. A nejvíc paradoxní na tom je, jak píšeš, že když jsem byla malá, tak jsme s bráchou byli každý prázdniny automaticky u babičky a to byla babička starší, sama a měla tam mě a bráchu. Matka je mladsi, žije s otcem, mají jediný vnouče. Synovi je 7, je moc šikovný a samostatný, nejsou s ním žádné starosti. A já se na hlídání ptát nechci, schválně čekám, kdy si sami řeknou, abych viděla, jako vypadá jejich zájem. To musím říct, že častěji a sama od sebe si o hlídání řekne tchýně, která navíc ještě chodí do práce a máme to k ní dál, než k mým rodičům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
27.12.22 19:01
@rokris píše: :)
:) :lol: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
27.12.22 19:09

Omyl

• Citovat
  • Upravit
81
17.1.23 21:47

jak se smířit s tím, že babička upřednostňuje jiná vnoučata

Ahoj holky, jak byste se smířili s tím, že rodiče od manžela upřednostňují vnoučata od syna, který s nimi bydlí.
nechci to nějak řešit, ale strašně mě to zraňuje.
babička ví, kdy jsou ti druzínnemocní, o našich neví nic… děda hlídá jedno, ona jde s druhým na procházku, švagr a švagrová pak mají volno/čas na práci/nákup. já jsem stále s dvěma klukama, tahám je všude, a ano, asi závidím, ale když to je fakt nefér! mladšího beru ráno do školky, protože doma nikdo samozřejmě není, tak ho budím a tahám s sebou, švagrová v životě mladší děcko kvůli staršímu do školky nevedla, protože má doma babičku co každé ráno hlídá. podotýkám, bydlíme ve stejné obci. jak se tím neužírat, holky? jak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.23 21:55

U znamich je to malinko jinak. Babička co s nimi bydlí nehlídá. Takže dojíždí druhá z města každý den. Naše hlídá ale víc jak 3 hodiny to nezvládá. U ní doma dítě bylo 2× a už ho tam nechce. Byl totiž plačtivý.

• Citovat
  • Upravit
30408
17.1.23 21:58
@KKKopretina píše:
Ahoj holky, jak byste se smířili s tím, že rodiče od manžela upřednostňují vnoučata od syna, který s nimi bydlí.
babička ví, kdy jsou ti druzínnemocní, o našich neví nic… děda hlídá jedno, ona jde s druhým na procházku, švagr a švagrová pak mají volno/čas na práci/nákup. já jsem stále s dvěma klukama, tahám je všude, a ano, asi závidím, ale když to je fakt nefér! mladšího beru ráno do školky, protože doma nikdo samozřejmě není, tak ho budím a tahám s sebou, švagrová v životě mladší děcko kvůli staršímu do školky nevedla, protože má doma babičku co každé ráno hlídá. podotýkám, bydlíme ve stejné obci. jak se tím neužírat, holky? jak? :nevim:

Buď šťastná, že bydlíš sama a nemusíš sdílet domácnost s prarodiči. Všechno má své výhody a nevýhody. Ty si můžeš užívat soukromí, švagr se švagrovou zase mají výhodu babičky doma. Ne, není to nefér. Nemůžeš mít všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
17.1.23 22:04
@KKKopretina píše:
babička ví, kdy jsou ti druzínnemocní, o našich neví nic… děda hlídá jedno, ona jde s druhým na procházku, švagr a švagrová pak mají volno/čas na práci/nákup. já jsem stále s dvěma klukama, tahám je všude, a ano, asi závidím, ale když to je fakt nefér! mladšího beru ráno do školky, protože doma nikdo samozřejmě není, tak ho budím a tahám s sebou, švagrová v životě mladší děcko kvůli staršímu do školky nevedla, protože má doma babičku co každé ráno hlídá. podotýkám, bydlíme ve stejné obci. jak se tím neužírat, holky? jak? :nevim:

Ale tak oni bydli s nimi v dome, jasne, ze maji lepsi prehled, jasne, ze s nimi muze byt nekdo doma, kdyz tam spolu ziji..jo, jste ve stejne obci..,ale u nich jdou jen do jineho pokoje, treba v pyzamu…k vam uz by se museli chystat…a rekli jste jim nekdy? Poprosili je, at vezmou vase deti nekam? U nas se zadni prarodice neperou o to, kdo si vzme dceru na vikend.., kdyz potrebujem, tak poprosime a nikdy jsme neslyseli ne…a to, ze jsi rano doma sama..tak manzel chodi tak brzo do prace? To jste asi vedeli, ze to tak bude…clovek se proste musi byt schopny spolehat sam na sebe..kdyz nekdo pomuze, super, ale vse se musi planovat na vlastni samostatnosti…svagrovci maj proste vyhodu (muze byt, casem i nevyhoda), ze ziji s prarodici v jednom dome, tak je vse snazsi..takze tezko rict, podle ceho myslis, ze vnoucata od svagra uprednostnuji, proste je to tim, ze tam bydli..co budou prarodice vedet o vasich detech a jak se jim budou venovat, je jen na vasi domluve..a jo, musis se s tim proste nejak smirit, pokud se k nim taky nechcete nastehovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
17.1.23 22:05

Tohle nezměníš :nevim:, to je v lidech. Až tomu budou děti rozumět a ptát se, proč s nimi babička není, řekneš jim, že to není jejich chyba, jak se prarodiče chovají. Líto ti to bude pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
17.1.23 22:09

@KKKopretina tak to je už přeci letita proflakla klasika.

A tedy, jako babce by se mi fakt nechtělo ráno letět o pár ulic dal, abych pohlidala 1 ml. ditko, zatímco s tím starším jdeš do školky. Na to jsem hodně líná.

Zas máte trebas výhodu, že vám do ničeho nikdo nekafra, co si uděláte, to mate, co neuděláte to není a nikdo to alespoň nekritizuje.

No a klasika na konec: prarodiče nejsou povinni hlídat vůbec, vy jste chtěli děti, vy se starej, z toho prostě nemusíš mít žádné citove újmy ani prujmy ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
17.1.23 22:46

A to bys vážně po tchyni chtěla, aby k Vám každé ráno letěla a hlídala mladší dítko, zatímco druhé odvedeš do školky? To snad ne..
Oni s nimi prostě a jednoduše bydlí, to je přeci něco úplně jiného. A třeba Vám zase závidí soukromí. Hoď se do klidu, vše má svoje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
17.1.23 23:29

Dekuji vsem. Jo, asi si mam více vážit fakt toho soukromí. Protoze bydlet s nimi bych asi uplne upřímně nechtela. Proste jen kdyz rano budím to mimino, oblikam ho do zimy, zatímco svagrové vnouče hlida babi, tak i pres všechny vaše rozumem chapajici argumenty, to proste zamrzi. Nevim proc. Asi blba povaha, srovnavam se, delam trochu fnuk chudinku pred sebou. Babičce ani svagrové jsem to nikdy nerekla…
A ano, o pomoc si říkáme, sice velice malo, ale občas jo…babi prijde, pokud ji to nekoliduje s druhymu vnoučaty…
Ale diky za vaše názory. Asi jsem potrebovala se trošičku probrat a vážit si toho co mam…
Prave, ze ja spoleham vzdy jen na nas, jako rodiče, proste se střídame… a tak me holt mrzi kdyz vidim, ze to jde i jinak… nez s jazykem na veste. A to jeste nechodím do práce. Nedovedu si představit jak to bude pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
18.1.23 00:24

Závist je sviňa :mrgreen: Ne, fakt se prober. Být s babičkou pod jednou střechou je přeci úplně něco jiného. Vy zase máte jiné výhody. Děti jste si udělali, starejte se, jako jiní. Pokud se Ti nechce budit mimino a složitě se vypravovat, nech si ho doma nebo hledej jiné řešení. Ale přeci nebudeš hnát z pelechu babku v důchodu. Trochu soudnosti.. Píšeš, že pomůže, když může, co víc bys chtěla. Můžete se taky nakvartýrovat k Tvým rodičům a vyžadovat servis jako mají ti druzí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
18.1.23 00:44
@KKKopretina píše:
Dekuji vsem. Jo, asi si mam více vážit fakt toho soukromí. Protoze bydlet s nimi bych asi uplne upřímně nechtela. Proste jen kdyz rano budím to mimino, oblikam ho do zimy, zatímco svagrové vnouče hlida babi, tak i pres všechny vaše rozumem chapajici argumenty, to proste zamrzi. Nevim proc. Asi blba povaha, srovnavam se, delam trochu fnuk chudinku pred sebou. Babičce ani svagrové jsem to nikdy nerekla…
A ano, o pomoc si říkáme, sice velice malo, ale občas jo…babi prijde, pokud ji to nekoliduje s druhymu vnoučaty…
Ale diky za vaše názory. Asi jsem potrebovala se trošičku probrat a vážit si toho co mam…
Prave, ze ja spoleham vzdy jen na nas, jako rodiče, proste se střídame… a tak me holt mrzi kdyz vidim, ze to jde i jinak… nez s jazykem na veste. A to jeste nechodím do práce. Nedovedu si představit jak to bude pak…

No, jestli tohle nebude ten problém. Jako tchýně bych si nebyla úplně jistá jak daleko můžu zajít, abych snachu neobtěžovala a nelezla jí do soukromí. Být tebou, tak to naopak nadhodím. Je dost možný, že totéž trápí i jí, že by i ona chtěla vidět tvoje děti častěji. Klidně by jí to mohl přetlumočit i manžel, jestli se na tu diskusi necítíš a nechceš to otevírat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
18.1.23 05:20

Mně přijde úplně normální a přirozené ráno budit mimčo, protože zkrátka začíná pracovní den a rodina musí nějak fungovat. To starší dítě asi taky budíš, předpokládám.
Co se týče pozornosti prarodičů, logicky když s někým bydlí, mají k nim “bližší” vztah ve smyslu toho, že se vidí každý den a pomáhají si vzájemně (předpokládám, že pomoc tam bude oboustranná, tj. že i těm prarodičům švagr s švagrovou s něčím vypomáhají). Pokud chcete od nich hlídání, budete je o to muset poprosit. Té druhé rodině to třeba taky nenabídli sami od sebe, ale museli si o to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.1.23 06:29

@KKKopretinaTaky by mi to vadilo…u nás naši upřednostňují děti od bratra…ale opravdu hodně. Je to smutné :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová