Babičky nechtějí hlídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
6.1.19 14:34

@warita Přesně tak! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
10.1.19 19:23

U nas taky tchyne dost ocividne uprednostuje vnouce od dcery. Jsou tam kazdy vikend, v tydnu taky dost casto jezdi na navstevy nebo tam prespavaji. A jelikoz je ten kluk neustale nemocny a svagrova je schopna s nim jet ke tchyni i kdyz ma kluk anginu a mame tam prijet i my, tak naseho mladsiho syna videla tchyne asi 3× (bude mu 9 mesicu)-samozrejme ze navstevu v takovem pripade zrusime a nejedeme tam. U prvniho syna mi ten nezajem byl hodne lito (pro svagrove vnuka neustale kupovala nejake hracky, obleceni atd, nasemu nic, porad o druhem vnouckovi vypravela a nasemu klukovi rikala ze on uz umi tohle a tohle a ty jeste neeeee atd). Ale myslim, ze je to proto, protoze my nesouhlasime s vychovnymi metodami tchyne, kdezto dcera ano. Takze tchyne jede hru - kdyz nebude po mem, tak na nejakou pomoc zapomente. Takze tak. A jelikoz to jsou pro nas metody dost prec caru, tak mame hold smulu. Prvni rok byl krusny, protoze ona cele tehotenstvi hlasila jak bude hlidat a vozit a ja s tim pocitala a pak z toho byla pekne na vetvi. A ona si to ocividne uzivala. Ted uz vim, ze at se bude dit cokoliv, tak s jeji pomoci nemuzeme pocitat a kluci by k ni hlavne ani nesli (je to pro ne cizi teta). Nastesti moji rodice funguji, i kdyz bydli daleko a manzel podnika a muze si brat volno jak potrebujeme. Takze to zvladame sami, ja jsem s tim srovnana a uz to neresim. Ale tak rok dva mi to hoooooodne pilo krev, to priznavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
10.1.19 21:49

Mi rodice 3× ročně na cca 2h víc nepotřebuji nehlidaji nehlidali tchýně hlídá občas přes den cca 2-3h nikdy vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.19 22:04

Bydleli jsme s tchýni a tchánem ve dvojdomku spojeném chodbou. Ona několikrát za den u nás na revizi, ale nehlídala, jen blbě radila. A to byla čerstvě v důchodu. Když jsem měla chřipku a tři dny ležela jak Lazar, nebyla ani schopná dětem uvařit oběd - to jim byli 3 a 6 let. Když pak začali chodit do školy a byli o prázdninách doma a já neměla dovolenou,tak hlídala tím stylem,ze je nechala u televize a jednou za hodinu chodila kontrolovat. Oběd co jsem uvarila, jim ohřála,ale nedohlidla aby snědli, takže prakticky neobedvali… Vydržela jsem tam žít 10 let. Tchýně byla i jeden z důvodů rozvodu.

• Citovat
  • Upravit
10425
10.1.19 22:11

Tchyne je 200km daleko a plne vytizena hlidanim ditedk svagrove, takze to spis kdyz jsme tam na navsteve, tak pohlida a pomuze. Moje mama pracuje, a le i tak hlida dost. Snazi se mi vyjit vstric kdykoliv potrebuju, obe deti mela i pres noc cca od 5 mesicu (nekojila jsem), uziva si babickovani naplno a vseci jsme spokojeni.

Ale to, jak to mam ja, tobe moc nepomuze, kdyz babi nechce. :nevim:

Příspěvek upraven 10.01.19 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106321
10.1.19 22:12
@Annabela11 píše:
Normálka…v dnešní době to takto funguje,babči jsou líné no :lol:
jj :D
@j.a.n.i1 píše:
Spis jeste pracujici… plus kdyz to tady tak cru, tak se jim ani nedivim, ze hlidat nechteji, neb vezsina mazek ma nejspis pazent na rozum a vse musi byt do puntiku podle nich.
:palec:
@warita píše:
U nas by jedna babicka hlidala, ma 9 vnoucat a pravidelne hlida, ale zije v zahranici.

Druha babicka hlida. Byl to boj, protoze ze zacatku nechtela i kdyz mi sama od sebe naslibovala hory doly pomoci a kdyz se mala narodila, tak vysvitlo, ze to byly plane reci.

Ja osobne myslim, ze svym zpusobem maji babicky povinnost hlidat, protoze ony samy davaly deti na hlidani sve matce skoro porad. Alespon co jsem tak slysela, tak to byla bezna praxe. Deti nemocne? Sup s nima k babicce. Letni prazdniny? Sup s nima k babicce. Etc etc… a naraz kdyz maji hlidat samy, tak se jich to netyka?

povinnost hlidat 8o tak to urcite ne … bud zajem ma nebo ne ..a taky dostatek casu , moznosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106321
10.1.19 22:20
@j.a.n.i1 píše:
@warita No, ono k te povinnosti hlidat, pamatuju si, jak takove hlidani probihalo… Rano se podavala s snidane, v poledne obed a pak vecere a mezitím si babicka delala svoje prace v domacnosti a my litali po sirokem okoli… Dnes by se vetsina matek po, kdyby jim takhle babicka hlidala.
presne tak
@warita píše:
existuje neco, jak dal/ma dati. Jestlize samy konzumovaly sluzby v podobe hlidani, tak maji taky hlidat.

Nikdo jim zadne cestovani a ani navstevy divadla nebere. Predpokladam, ze necestujou 365 dni v roce. Kdyz si chteji vyrazit na dovolenou k mori nebo do hor, tak jim brani co? Kdyz chteji jet na vikend nekam do prirody, tak taky mohou. Ba dokonce muzou vzit vnoucatka sebou, od toho prarodice jsou.

Nechapu ten argument, ze se hlidani a cestovani/konicky/kultura nejak vylucujou. Moje mati mi hlida dite prakticky kazdy tyden, chodim na pul uvazku do prace. A kdyz chce jet na dovolenou? Tak se domluvime, jak ten vypadek hlidani vykryjeme a rodice jedou. Ted byli 3 tydny pryc. Zvladly jsme to. Nejak nechapu, proc by se hlidani a jejich zivot melo nejak vylucovat.

Spis to bude pohodlnost.
tak to budu jednou v pohode , nikdy jsem hlidani nezneuzivala a tak podobne to vidim jednou ze sve strany .
@Anonymní píše:
@warita ale já přece nepotřebuju hlídat nějak extra. Spíš mi jde o to,že když si chci umýt třeba okna,nebo zajít k zubaři,na gyndu,tak je šílenej problém s hodinovým hlídáním.
tatinek ?
@Anonymní píše:
@Bozka007 ano,jsou zde upřednostňovány jiny vnoučata…jsou u nich prakticky čtyřikrát týdně. Na našeho už zde není a nechce být prostor.

s tim , ale nic nenadelas ..taky jsem byla posledni v rade a ten zajem uz neni takovy , maji toho uz dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
10.1.19 22:29
@Anonymní píše:
@warita ale já přece nepotřebuju hlídat nějak extra. Spíš mi jde o to,že když si chci umýt třeba okna,nebo zajít k zubaři,na gyndu,tak je šílenej problém s hodinovým hlídáním.

Heled ale já si nemyslím, ze povinnost babiček je hlídat - ze třeba si chceš umýt okna nebo k lékaři. Neber to ve zlem, ale lekar i mytí oken se da naplánovat tak aby byl manžel doma a pohlidal. Na gyndu jdeš jednou za čas ne snad každý týden. Jako mě dnes přijde proste drsne vyžadovat po babickach hlidani - ano, je to pohodlne ale není to jejich povinnost. I kdyby přišly jen na návštěvu, donesly čokoládu, daly si kafe a buchtu, popovídaly si s deckem - v tomto případě, když mu je 20mes tak pomazlily a šly dom, tak co. To ze nehlida 20mesicni dítě neznamená, ze ho nemá rada nebo ze na vás kašle. A vůbec některé babičky když chodí do práce, tak to se vůbec nedivim, ze přijde víkend a chtějí si odpočinout. Ze toho mají až až … jako nevím. Nám nikdy nehlidala ani moje Mamka ani tchyně a teď loni asi 3-4× a zrovna bude hlídat zítra, kdy chceme s manželem na večerní lyžování. Ji se to hodi, protože předělávají bydlení a nemusí být v rozbouranem, ale kdyby řekla, ze nemůže tak holt nemůže a vůbec to neberu jako něco špatného nebo ze bych byla naštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
10.1.19 22:34
@warita píše:
U nas by jedna babicka hlidala, ma 9 vnoucat a pravidelne hlida, ale zije v zahranici.

Druha babicka hlida. Byl to boj, protoze ze zacatku nechtela i kdyz mi sama od sebe naslibovala hory doly pomoci a kdyz se mala narodila, tak vysvitlo, ze to byly plane reci.

Ja osobne myslim, ze svym zpusobem maji babicky povinnost hlidat, protoze ony samy davaly deti na hlidani sve matce skoro porad. Alespon co jsem tak slysela, tak to byla bezna praxe. Deti nemocne? Sup s nima k babicce. Letni prazdniny? Sup s nima k babicce. Etc etc… a naraz kdyz maji hlidat samy, tak se jich to netyka?

Já si nemyslím ze by to byla jejich povinnost A navíc dřív se chodilo do důchodu klidně v 51letech a dnes ta hranice se posouvá.. takže ano pokud hlídat chce tak fajn ale pokud ne tak to neznamená ze je spatna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.1.19 22:52
@Venetia píše:
povinnost hlidat 8o tak to urcite ne … bud zajem ma nebo ne ..a taky dostatek casu , moznosti

tak si nemela sama nechat hlidat deti, jinak se to stava povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106321
10.1.19 23:33
@warita píše:
tak si nemela sama nechat hlidat deti, jinak se to stava povinnosti.

ale houby :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
10.1.19 23:48
@Venetia píše:
ale houby :D

tak se nase nazory rozchazeji holt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
10.1.19 23:48
@Anonymní píše:
Holky, jak jste na tom s hlidanim od babicek. U nas tohle absolutne nefunguhe. Jedna babicka se prijde dvakrat tydne za malym podivat, druhy ho vozime jednou tydne ukazat jak cvicenou opicku. Ta ma jiny vnoucata, ktery jsou u nich stale.Ale jinak vubec nic, zadna prochazka. Ani s kocarkem. Malymu je 20 mesicu, je bezproblemovej, poslusnej.

Smířit se s tím, není to jejich povinnost, i když třeba já to tak nějak vnímám, že snad jako babička budu chtít pomáhat (ale uvidím, třeba budu nechápavá svině :lol: ). My máme docela zajímavou situaci, podobnou té vaší. Prarodiče malého milují, je to první vnouče v rodině (z obou stran). Naši bydlí 15 min. od nás, rádi nás vidí, jezdí sem a my tam. Moje mamka chodí 1× týdně vozit na spaní ven, což je největší pomoc na světě, protože syn beze mě přes den nespí, takže to je JEDINÝ čas za týden, kdy můžu přes den něco v klidu dělat. Nebo pohlídá před úřadem, když jdu vyřizovat. Manželovi rodiče bydlí 70 km daleko, jezdíme k nim a oni k nám. Když jsme spolu, s malým si hrají, zajímají se. Oni si ho sami od sebe nevzali ani na spaní ještě nikdy. Ani v době, kdy jsem zkolabovala vyčerpáním organismu. Párkrát tchýně povozila, když jsem ji výslovně poprosila kvůli návštěvě lékaře a tak (může přijet dopoledne jako jediný prarodič). Poslední vožení bylo před rokem, sami se nenabídnou, ani když jsme u nich. Myslím, že to nějak úplně nevnímají, než že by to byl zlý úmysl. Takže shrnuto a podtrženo, jsem moc ráda, že má syn milující prarodiče, kteří se mu věnují. Samozřejmě bych moc ocenila, kdyby třeba nabídli, že ho na 2 hod. pohlídají se vším všudy a já můžu jít nakupovat, do páry, cvičit nebo tak. Za 2 roky to nenabídl nikdo ani jednou. Ani jednou ho nikdo nepřebaloval, naši ho občas nakrmí. Takže tak…samozřejmě by pomoc bodla - hlavně v té situaci, kdy beze mě nespí, v noci usíná kolem půlnoci a chlap jezdí domů pozdě. Ale není to jejich povinnost a s tím jsme do dítěte šli. Jediná chvíle, kterou jim vyčítám, když slíbili malého pohlídat před obřadem a během obřadu na naší svatbě - šlo asi o 75 min. času. Malého uspali, ale dali ho spát na rušný dvorek, kde ho hosté vzbudili, nepřebalili, nenakrmili, nedali napít. Malý během obřadu naříkal hladem a žízní, až si ho vzali moji kamarádi, nakrmili ho, napojili a dovezli uspaného. Hodně jsem se styděla a mrzelo mě to, protože z obřadu si nic nepamatuji a focení jsme zkrouhli tak, že nemáme fotky, které jsme chtěli mít, protože malý už plakal…To mě mrzelo hodně. Třeba jednou mezi prvním a druhým dítětem bych si přála být s mužem sama - jít do kina, do toho wellness, kam už mám 3 roky permanentku :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106321
11.1.19 00:05

@Mari.G

Dost casto tu popisujete situace jako myti oken , doktor, cviceni … od takoveho hlidani mate snad otce ditete ? Nebo jak se diteti venuje, kdyz si nemuzete skocit ani k doktorovi nebo do fitka ? babicka spis na to pohlidani , kdyz si chcete nekam vyrazit spolu , pokryti prazdnin apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106321
11.1.19 00:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat