Babičky nechtějí hlídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
315
11.1.19 16:41
@lucenka
@lucenka píše:
Tak ale to není o tom, že tchyně nechce hlídat, ale ty si od ní nechceš nechávat děti hlídat. Taky bych nechtěla hlídat děcko, kdybych k němu dostala návod, podle kterého bych se při hlídání musela chovat. Pokud budu v budoucnu hlídat vnoučata, tak podle sebe a ne podle nějakého manuálu.

Jsou pravidla a pravidla. Babicky maji rozmazlovat, ale ne ohrozovat na zivote. Pokud by slo o nejake sladkustky, televizy atd, je mi to sumak. Ale jelikoz syn ma spatne kycle a alergii na mleko a babicka ho da do choditka a nacpe mu jogurt - opakovane, tak to uz konci veskera legrace. A hlidat nechce, dokonce nam to i sama nekolikrat rekla. Ze ji to nebavi. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
11.1.19 16:41
@rozand píše:
@j.a.n.i1 Nemuze pocitat? 8o Tak jednak je to povinnost, postarat se (v nejakem ramci moznosti) a za druhe je to hnus, podminovat si peci ve stari hlidanim 8o .

No, pokud ma nekdo pocit, ze ma jeho rodic povinnost hlidat, tak od nej tezko mizes ocekavat, ze se bude dobrovolne starat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
11.1.19 16:44
@Annnit píše:
@lucenkaJsou pravidla a pravidla. Babicky maji rozmazlovat, ale ne ohrozovat na zivote. Pokud by slo o nejake sladkustky, televizy atd, je mi to sumak. Ale jelikoz syn ma spatne kycle a alergii na mleko a babicka ho da do choditka a nacpe mu jogurt - opakovane, tak to uz konci veskera legrace. A hlidat nechce, dokonce nam to i sama nekolikrat rekla. Ze ji to nebavi. :potlesk:

Jak to oduvodnila? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28870
11.1.19 16:44
@Anonymní píše:
Holky, jak jste na tom s hlidanim od babicek. U nas tohle absolutne nefunguhe. Jedna babicka se prijde dvakrat tydne za malym podivat, druhy ho vozime jednou tydne ukazat jak cvicenou opicku. Ta ma jiny vnoucata, ktery jsou u nich stale.Ale jinak vubec nic, zadna prochazka. Ani s kocarkem. Malymu je 20 mesicu, je bezproblemovej, poslusnej.

Nijak :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
11.1.19 16:52
@Annabela11 píše:
@Venetia Nejde o povinnost,to je jasné já taky nejsem povinna se třeba na stará kolena starat o rodiče když budou potřebovat s něčím pomoci.Ale přijde mi z cela normální se o vnouče alespoň občas zajímat,ně ho ignorovat co je rok dlouhý to asi nebude z cela normální.To samé je zajímat se o rodiče jestli třeba nechtějí s něčím pomoci… :nevim: Prostě takové věci jsou základ…

Vnimam to stejne. Nemohu si pomoci, ale prijde mi to jako zakladni vec. Ze rodina proste drzi pri sobe a vzajemne si pomaha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
11.1.19 16:56
@rozand píše:
Jak to oduvodnila? 8o

Ze chvilka v choditku mu prece neublizi (syn mel trminky a dochazeli jsme na rehabky a cvicili jsme az do roka a pul, takze zadna banalita). A na jogurt mi rekla, ze se to musi otuzovat :zed: Ze kdyz mu to nebudu obcas davat, tak se alergie nikdy nezbavi. Ze mel krev ve stolici a 2 mesice jsme bojovali s ekzemem, tak to jen jsem ja moc histericka… :think: Kdyz to bylo poprve, tak jsem to presla s tim, ze nevedela. Vse jsem ji v klidu vysvetlila, proc to tak je. Kdyz to same udelala pri pristi navsteve, tak uz jsem se neudrzela a zeptala se, jestli je normalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
11.1.19 17:01
@free333 píše:
Tak ještě máš volné víkendy, to se hlídá nejlépe, mladí taky potřebují volný čas na regeneraci a výrobu dalších vnuků :)

Občasné hlídání o víkendech je fajn. Ale ty naivní představy o letních prázdninách u babičky anebo nemocných dětech u babičky, kterými furt argumentuje warita jsou pase.

• Citovat
  • Upravit
rokris
11.1.19 17:21
@Annabela11 píše:
@rozand Na to nepotřebují zákony,pokud rodiče potřebuji pomoci tak v normální rodině je to samozřejmost to samé platí i o pohlidani vnoucete.Rodiny jsou ale všelijaké … :nevim:Příspěvek upraven 11.01.19 v 10:48

V povinnosti postarat se o nemohoucí rodiče a „samozřejmostí“ hlídat vnoučata, vidím velký rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
rokris
11.1.19 17:25
@růžový achát píše:
Slibuju na Emimi -Logo že pokud mi mozek a tělo dovolí - budu ta nejlepší bába na světě :pankac:
:)
  • Citovat
  • Upravit
40418
11.1.19 17:28
@Mango_Lassi píše:
Občasné hlídání o víkendech je fajn. Ale ty naivní představy o letních prázdninách u babičky anebo nemocných dětech u babičky, kterými furt argumentuje warita jsou pase.

Tak to máš pravdu, to hlídání při nemoci a celé prázdniny bude problém skoro všude, babičky musí pracovat… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
11.1.19 17:47

Mně připadá vážně na hlavu plánovat dnes, zda budu nebudu hlídat. Stejně se můj názor může v průběhu dalších cca 30 let ještě dvacetkrát změnit. Záleží to na zdravotním stavu, celkové kondici v budoucnu apod, o kterých dnes vím úplný 💩
Na to fakt žádný názor nemám ani o tom nemám potřebu přemýšlet

• Citovat
  • Upravit
14313
12.1.19 06:20

@rokris Pokud je člověk nemohoucí tak musí být v nějakém specielnim zařízení, pracující člověk se o něj přeci nemůže pořádně starat :nevim:… Babička byla také nemohoucí moje máma se o ní nebyla schopna postarat jelikož bydlela daleko.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
12.1.19 07:57

Občas nám některá z babiček pohlída, když požádáme. Ale neočekávám ani od jedné z nich že mi bude hlídat nějak automaticky nebo se sama nabízet, mají svou práci i další zájmy, dítě jsme si pořídili primárně my, takže i péče je hlavně na nás s manželem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
12.1.19 08:55

@růžový achát A když se babička stěhovat nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
12.1.19 09:02

@růžový achát No bohužel ano musela tam jít ,potřebovala nepřetržitou péči což jí máma nemohla poskytnout když pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová