Bachova květová esence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7592
25.5.10 13:01

holky a myslíte, že je vhodné si koupit krizové kapky a mít je po ruce? Měla jste je některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.5.10 22:43

Já je teda mám, ale zatím jsem je v nějaké vyloženě krizové situaci nepoužila. Asi tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.6.10 10:10
:lol:

citace:
Jiri Hert - Alternativni medicina a lecitelstvi kriticky pohled

…Základní představa, že tělesné choroby, duševní poruchy nebo výukové problémy vedou k oslabení svalstva, je výmyslem, který nemá žádné teoretické opodstatnění a nebyl nikdy objektivně potvrzen. Stejně zásadní námitkou je to, že hodnocení svalové síly je zcela subjektivní a navíc je snadno manipulovatelné. Další námitka: svalové napětí nemusí být projevem slabosti svalu, protože závisí především na momentálním naladění a také na sugestivním vztahu mezi léčícím a pacientem. Výsledky hodnocení stavu svalů nejsou také reprodukovatelné. Mylné je i tvrzení, že existuje vazba mezi vnitřními orgány a určitými svaly na končetinách. Vnitřní orgány souvisejí se svalovými a kožními okrsky stejného segmentu. Svaly horní končetiny jsou však zásobovány z krční části míchy, vnitřní orgány z hrudní a bederní. Nelze se odvolávat na proudění energie, což je převzaté z čínské filozofie, protože žádná taková energie nebyla zjištěna a ani akupunkturní body, kde kineziologové provádějí masáž, neexistují. Kineziologii také diskvalifikuje spojení s chiropraxí a čínskou medicínou, právě tak jako používání řady dalších metod alternativní medicíny, jako je Reiki, meditace, Bachova květinová léčba, aromaterapie, homeopatie aj.
Nejde jen o zcestnou teorii. Bylo provedeno už mnoho klinických studií, které vyloučily možnost určit svalovým testem jakoukoli tělesnou nebo duševní chorobu. Kineziologie představuje značné riziko chybné diagnózy, falešně negativní nebo i falešně pozitivní, kdy je klient ohrožen i užíváním zbytečných a nevhodných medikamentů. Právě tak nebyla žádnou studií doložena terapeutická účinnost kineziologie. Některé zahraniční organizace, např. Svaz německých psychologů, varují před používání EDU-Kinestetiky. V Německu zakázaly používat kineziologii ve školstve…

pro zajimavost vic k tzv. alternativni medicine na www.sysifos.cz

:huban:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
14.3.14 15:25

První den užívání kapek a je mi o 100% lépe

Ahoj. Jaké máte zkušenosti s působením kapek nebo lépe řečeno za jak dlouho Vám začaly fungovat? Začala jsem je používat dnes a je mi prostě báječně :potlesk: A to mám dnes velice psychicky vysilující den… Nemůžu uvěřit tomu, že by to už byl výsledek těch kapek… Jak jste to měly Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
14.3.14 15:27

@Naty12 uzivam tyden ale moc mi nepomahaji jsem ted hodne ve stresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
14.3.14 15:37

Souhlasim se stankas vyse. kapky jsem zkusila, efekt nula. vyhozene penize.od te doby si dam na stres radsi sklenku dobreho likeru nebo jineho panacka nebo michany koktejl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
14.3.14 15:41

@phoma No já ještě počkám jak se to bude u mne vyvíjet dál. Přece jen těch stresových situací mne ještě čeká hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
14.3.14 15:43

@yourlady A nechávala jsi si je namíchat dle konzultace? Já těch stresových situací mám docela dost, kdybych to řešila panáčkem, tak se bojím aby se ze mne nestal alkoholik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
14.3.14 16:43

Zadny efekta.spis mi uskodily,.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
14.3.14 20:51

@Naty12 ano,totalne nanic. nedoporucuji je. souhlasim s andy27 nade mnou. holky, neblbnete, neutracejte za takove veci :-)ahoooj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
17.6.15 06:51

@Andy27 jak ublizily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
13.11.15 13:53

Ahojky, posílám své zkušenosti s bachovkama:-) jsou úžasné. Zrovna procházím těžkým obdobím a mám krizové kapky a jsou skvělé:-) Mohu jen doporučit. Nevím, jestli fungují jako placebo, ale to je mi jedno.na mě fungují:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková