Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
holky a myslíte, že je vhodné si koupit krizové kapky a mít je po ruce? Měla jste je některá?
Já je teda mám, ale zatím jsem je v nějaké vyloženě krizové situaci nepoužila. Asi tím nic nezkazíš.
citace:
Jiri Hert - Alternativni medicina a lecitelstvi kriticky pohled
…Základní představa, že tělesné choroby, duševní poruchy nebo výukové problémy vedou k oslabení svalstva, je výmyslem, který nemá žádné teoretické opodstatnění a nebyl nikdy objektivně potvrzen. Stejně zásadní námitkou je to, že hodnocení svalové síly je zcela subjektivní a navíc je snadno manipulovatelné. Další námitka: svalové napětí nemusí být projevem slabosti svalu, protože závisí především na momentálním naladění a také na sugestivním vztahu mezi léčícím a pacientem. Výsledky hodnocení stavu svalů nejsou také reprodukovatelné. Mylné je i tvrzení, že existuje vazba mezi vnitřními orgány a určitými svaly na končetinách. Vnitřní orgány souvisejí se svalovými a kožními okrsky stejného segmentu. Svaly horní končetiny jsou však zásobovány z krční části míchy, vnitřní orgány z hrudní a bederní. Nelze se odvolávat na proudění energie, což je převzaté z čínské filozofie, protože žádná taková energie nebyla zjištěna a ani akupunkturní body, kde kineziologové provádějí masáž, neexistují. Kineziologii také diskvalifikuje spojení s chiropraxí a čínskou medicínou, právě tak jako používání řady dalších metod alternativní medicíny, jako je Reiki, meditace, Bachova květinová léčba, aromaterapie, homeopatie aj.
Nejde jen o zcestnou teorii. Bylo provedeno už mnoho klinických studií, které vyloučily možnost určit svalovým testem jakoukoli tělesnou nebo duševní chorobu. Kineziologie představuje značné riziko chybné diagnózy, falešně negativní nebo i falešně pozitivní, kdy je klient ohrožen i užíváním zbytečných a nevhodných medikamentů. Právě tak nebyla žádnou studií doložena terapeutická účinnost kineziologie. Některé zahraniční organizace, např. Svaz německých psychologů, varují před používání EDU-Kinestetiky. V Německu zakázaly používat kineziologii ve školstve…
pro zajimavost vic k tzv. alternativni medicine na www.sysifos.cz
Ahoj. Jaké máte zkušenosti s působením kapek nebo lépe řečeno za jak dlouho Vám začaly fungovat? Začala jsem je používat dnes a je mi prostě báječně
A to mám dnes velice psychicky vysilující den… Nemůžu uvěřit tomu, že by to už byl výsledek těch kapek… Jak jste to měly Vy?
@Naty12 uzivam tyden ale moc mi nepomahaji jsem ted hodne ve stresu
Souhlasim se stankas vyse. kapky jsem zkusila, efekt nula. vyhozene penize.od te doby si dam na stres radsi sklenku dobreho likeru nebo jineho panacka nebo michany koktejl ![]()
@phoma No já ještě počkám jak se to bude u mne vyvíjet dál. Přece jen těch stresových situací mne ještě čeká hodně…
@yourlady A nechávala jsi si je namíchat dle konzultace? Já těch stresových situací mám docela dost, kdybych to řešila panáčkem, tak se bojím aby se ze mne nestal alkoholik ![]()
@Naty12 ano,totalne nanic. nedoporucuji je. souhlasim s andy27 nade mnou. holky, neblbnete, neutracejte za takove veci
ahoooj
Ahojky, posílám své zkušenosti s bachovkama:-) jsou úžasné. Zrovna procházím těžkým obdobím a mám krizové kapky a jsou skvělé:-) Mohu jen doporučit. Nevím, jestli fungují jako placebo, ale to je mi jedno.na mě fungují:-)