Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám možná trochu hloupý dotaz, ale můj syn chodí teprve krátce do školky tak nemám moc zkušeností. Mám prý na pátek připravit baliček na Mikuláše no a nějak moc nevím co to znamená. Jak velký balíček to má být a co do něj dát? Taky nevím jestli to má být pro mého syna a nebo pro ostatní děti…Předpokládám, že se dávají sladkosti, ovoce můj syn vůbec nejí tak to by asi nemělo cenu. Prosím poraďte.
@helenaa dej tam to, co chceš, aby kluk dostal. Samože to dostane Tvoje dítko
minimálně ve všech školkách, kde jsme byli, to tak fungovalo - museli jsme balíčky podepsat. Velikost a obsah je na Tobě.
To se tak vážně dělá? U nás ve školkách vždy dostali malý balíček od školky. Dokonce i naše obec dává dětem malý balíče zdarma.
Ty jo, našim dětem naše školka naděluje a nadělovala balíčky jejich.
U nás ne, bo hodně alergiků atd..
takže rodiče to měli na starost..
U nás ve školce dostavaji od skolky i k vanocum darek.To vetsinou knizku. I ke dni deti maji balíček. Ale nosime neco na hostinu. Ovoce, cukrovi apod.
Tak u nás se nic nedělá takového. Dostanou od školky nějakou maličkost, vánoční perníček které samy zdobili a nějakej bonbon nebo lízátko
Ale přijde mi to trošku hloupé protože si myslím, že je spoustníta rodičů co jim připraví toho igelitku a jiné děti třeba budou mít maličkost a jak to ty děti pak pochopí?
Nevím přijde mi to zvlášní
U nás děti dostávají tuším 1 mandarinku, 4 arašídy, malého mikuláše v balíčku
všichni stejné aby to někomu nebylo líto. peníze navíc nedáváme- asi to berou z peněz na „SRPŠ“
My platíme 800kč ročně a jsou v tom výlety, balíčky a dárky. Co jsem zmiňovala. A fkt nešetří. Dárky mají vždy krásné, ještě divadélko každý měsíc, různé akce atd.
Haha, my platime 1500,– za školní rok, tak balíček mají v ceně.
Dala bych tam ovoce a sladkost, kterou má dítě nejraději.
@terinka4444 píše:
Ty jo, našim dětem naše školka naděluje a nadělovala balíčky jejich.
Přesně. Už vidím těcka jak ten tam má to a ten to, ten má malý, ten velký. Že všechny děti měly stejný mi přišlo fajn.
@Vrtul píše:
Tak u nás se nic nedělá takového. Dostanou od školky nějakou maličkost, vánoční perníček které samy zdobili a nějakej bonbon nebo lízátko
Ale přijde mi to trošku hloupé protože si myslím, že je spoustníta rodičů co jim připraví toho igelitku a jiné děti třeba budou mít maličkost a jak to ty děti pak pochopí?
Nevím přijde mi to zvlášní
Taky mi to přijde nešťastné - u nás vždycky dostávaly balíček od školky a teď od školy.
U nás se teda jede stádne. Balíčky zarizuje skolka. Stejně tak dostanou na Vánoce každý stejný malý dáreček. A pak spoustu společných do třídy.
Nás čeká první Mikuláš ve školce v pátek a nic neříkali že máme nosit ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.