Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě se bohužel občas stává, hlavně u pošty, že můj balík doručí úplně jinam, nebo vůbec nedoručí. Máme stejný popisný číslo ještě s jedním domem s tím rozdílem, že my jsme místní část. Pošťák to do toho druhého domu prostě jen hodí za plot. Naštěstí mi to ten soused zatím vždycky předal. Jsou teda i pošťáci, kteří umí telefonovat, jim všechna čest.
Takže si dovedu představit, že někomu přijde cizí balík. Ten pravý příjemce to asi musí řešit přes refund…? No a bez dobírky přes poštu mi chodí jen Aliexpress.
@a12 píše: Více
Vždycky, když jsem si něco objednával z Aliexpressu, tak jsem sledoval, co se s tím děje a kde to je. Protože jsem na to čekal.
A vždycky to byly drobnosti, které bych buď tady těžko sháněl nebo horší a za těžké prachy (kamera k mikroskopu), nebo bych je sice tady koupil, ale dráž (zřejmě od překupníků, kteří to kupují z Aliexpressu a zde prodávají s marží). Cena většinou ve stovkách, maximálně do 2000 Kč ta kamera. Nikdy boty, protože ty musím před koupí vyzkoušet.
A vždycky jsem se těšil na to, co přijde a sledoval, co se s tím děje, v seznamu mých objednávek.
Tak vážený odesílatel isel je objednané zboží přes shein jestliže paní neobjenala objednal někdo na paní jméno. Objednal jsem určité zboží na sheinu odesílate isel doručeno Ppl a ano čína, takže žádný podvod
@Ferryok píše: Více
Já na jejich stránkách nikdy nebyla, nevím, co vše prodávají a hodně jsem o nich slyšela/četla, právě dost tady na diskuzích ![]()
Zdravim, ja vcera objednavala na Shein a PPL mi asi pred pulhodniou napsal ze budou balik v nasledujicich dorucovat. Odesilatelem je ISEL. Ale nemel by byt odesilatel Shein? mate nekdo zkusenost? a k tomu vsemu je jeste balik zrejme rozdeleny do vice baliku… kdyz dam sledovat, mam tam balik a balik1… nechapu… a kdyz se podivam do objednavek tak jsou tam tri… objednavala jsem nekolik veci (o ktere ted moc nejde) a k tomu jeste 4 uplne stejne nahrdelniky. Prvni objednavka obsahuje jeden nahrdelnik, druha zbyle tri a treti vsechny ostatni veci. 2 objednavky jsou jeste v Cine (podle informaci ze shein) a jeden nahrdelnik byl dnes odpoledne uz v polsku. PPL ale tvrdi, ze zasilka kterou budou dorucvoat, ma 0.5 kilo. A ze by samotny nahrdelnik mel pul kila si vazne nemyslim. a vsechny ty vecidohromady asi take ne, protoze je tam cistic na stetce, plysak a mnoho dalsich veci. takze pul kila je na jednu stranu malo a na druhou hodne. nejake rady a tipy? az objednavku vyzvednu, udelam „update“ jak se dnes rika. dekuji
@stellcaa.h píše: Více
No, obchodník Shein zřejmě vaše objednávku jen přeposlal, ale sám si strhl marži.
Fyzicky s tím zbožím vůbec nepřichází do styku.
Objednala jsem si zboží, a potřebovala bych ho vyměnit, jak to provést? Děkuji za odpověď a radu.
@Jana2997 píše: Více
Na způsob vrácení se podívej na stránky eshopu, kde sis zboží objednala. Většinou musíš poslat zboží zpět a objednat jiné. Třeba Nike přidává do krabice rovnou štítek na vrácení, jen nalepíš a pošleš. Někteří obchodníci nabízejí výměnu nebo vrácení zboží přímo v kamenné prodejně.
@Blondiena píše: Více
Obávám se, že tahle diskuse ne víceméně o sheinu a chce vracet měnit zboží tam ![]()
@a12 píše: Více
Vždyť nepíše, kam chce vracet, tak se musí spokojit s univerzální odpovědí.
![]()
Ahoj. Mně se stal pravý opak. U prověřené firmy jsem si koupila a zaplatila horské boty. Do Alza boxu. Pak mi vsichni tvrdili, ze jsem si je z boxu vyzvedla! Volala jsem od čerta k ďáblu, když vtom hovor od neznámého volajícího. Zvedla jsem to a na druhém konci mi pán říká, že má asi můj balíček kam mi ho má doručit. Podotýkám že ty boty stály 2000 Kč. No ale nechápala jsem kde se u něj ten balík vzal. Prostě si ho vytáhl z alzaboxu. Kdyby to nebyl charakterní člověk tak si boty jednoduše nechal a já bych přišla o peníze a nic bych nezmohla, leda se soudit v provozovatelem alzaboxu. Pán mě našel díky tomu že na balíku bylo mé jméno i telefonní číslo.
Dnes jsem od ISELU dostala balík. Je to z objednávky nový. To znamená že Shein má sklad už i v Hradci.