Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím, používám barvu od kadeřníka, odstín je medová, ale bohužel mi nekryje šediny. Změnila jsem kadeřnici a ta mě na to upozornila. Tvrdí mi, že musím dát tmavší odstín, když má původní barva je světle hnědá. Mě se ale nechce vzdávat medové. Máte někdo zkušenost?
Jaké je číslo a značka te barvy? Pokud jsou šediny, musí se na ně použít přírodní odstín který je 100% krycí. Případně se tyto přírodní odstíny vymýchávají s módními odstíny. Ale módníi odstín sám o sobě nemá schopnost krytí šedin.
Bych se zeptala ještě někoho, kdo není kadeřnice. kadeřnice má možná moc přísné oko. Ale neptala bych se chlapa, ti si nevšimnou klidně bílých vlasů na černém.
Tak s tou zkušenost nemam, když koukam na popis, tak píšou že kryje, ale nikdy sem s ni neměla tu čest
najdi si kadernici, ktera umi barvy míchat, neni treba davat tmavou, kryt muze i blond, ale musí tam dat přírodní odstín a tu medovou, co chces ty tam domichat. Doma to nedelej.
@evelínka79 jsem kadeřnice již 11 let
věřte mi. Pokud je to barva 9.3 tak si k ní pořiďte ještě číslo 9.0. je to nutné k vůli krytí šedin. Pokud jsme jen trošku šedivá až středně, tak si dejte třeba 10g 9.0 a 20g 9.3… Takže máte 30 g dohromady a smichate s 6% vyvýječem v poměru 1:1 ( 30g barvy a 30g vyvýječe)
Děkuji za rady. Já netrvám na tom domácím barvení, to je bohužel jenom z nouze. Mám školačku a a 14 měsíční, tak nestíhám kadeřnici tak často. Tak příště budu muset asi jinam, škoda, paní stříhá dobře.
@evelínka79
Je to přesně tak, jak píše @Dotty90
Musíte k tomu mít 9.0, jinak vám to sediny neprekryje. Zkusila jste? ![]()
@Lily-en vyzkoušeno. Blbý je, že když se tam té 9.0 dá víc, vyjde z toho tmavší odstín 😕 Když dám míň, tak nepřekryje.
Co s tím? Chci tu svoji medovou…
Zdravím, také jsem nedávno od kadeřnice odešla z hrůzou a nevím si rady co s tím.. Nedávno jsem narazila ještě třeba na: https://www.reparexshop.cz/…barvy-vlasu/ kde jsem se dočetla, že může pomoci i správná dieta nebo doplňky stravy s obsahem vitamínu B12.