Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla jsem se zeptat zdali je možné že mojí tříměsíční holčičce ještě zhnědnou očka. Má teď krásně modré, já mám hnědé, manžel zelené, z manželovi strany rodiče zelené, z mojí mamka hnědozelené, a taťka modré.
Je možné když je má teď výrazně modré aby jí ještě ztmavly, nebo můžou pouze zezelenat?
děkuji
Tak ja myslim, ze kdyz je ma porad vyrazne modre, ze uz z ni hnedoocka nebude ![]()
Ahojky, malý má pořád modré a uprostřed takové už hnědé fleky. Tak uvidíme, jestli se mu zbarví po mě do hněda nebo mu zůstanou takhle flekaté (tak je má totiž flekaté i tatínek).
Náš syn je hnědooký a narodil se s tmavě modrýma očima, začaly hnědnout někdy kolem 4. měsíce. Můj bratr se narodil se světle modrýma a zůstaly mu. Tak uvidíte…
![]()
@Lola29 Já myslím, že můžou. Syn se samozřejmě narodil s modrýma očima a měl je tmavě modré až do nějakých 9 měsíců. Pak mu začaly tmavnout, místama se objevovat hnědá a kolem roku z nich byli modro-hnědé a už mu zůstaly. Já mám modré, manžel hnědé. Takže nám se vybarvily dost pozdě. Ona příroda je nevyzpytatelná. ![]()
@cunklik a kolik je malému? té mojí se kolem zornice začaly dělat takové světle modré žíhance, tak snad už zůstanou ![]()
Můj syn měl do roka tmavěmodré. Měla jsem radost, protože jedna dcera hnědé, druhá jasně zelené, tak do třetice modré. Jenže prd, je mu šestnáct měsíců a má modro, zeleno hnědé
Z každého úhlu to je vidět jinak. Až si bude muset někam napsat co má za barvu, asi napíše mišmaš ![]()
Ahojky nas malej se narodil s modrosedyma ocima,…Ted ma 16 mesicu, a ma je takove modrozelene, i sem tam seda je …Muj manzel ma kousek oka modryho a kousek hnedeho, takovy mismas ma…Ja mam zelene ..Tak uvidime jaky ocka nakonec bude mit nas syn …Ja do 6 let mela modre.Az pak me zezelenaly…
Zatim to teda vypada ze nas syn ma od kazdyho z nas neco..
U nás napřed modré, pak dlouho světle zelené jako táta a te´d ke 2 letům hnědé po mně… docela psycho když se dívám na fotky z různých období, tak má postupně 3 různý barvy
a vypadá málem vždy jako jiný dítě ![]()
Obě děti se narodili modrooké, synovi se začali měnit někdy na 4 měsících má je teď hnědozelené. Dcera je jednoznačná hnědoočka, ale modré oči měla skoro do 9ti měsíců. Je to asi dost individuální, ale ve 3 měsících se rozhodně barva očí ještě změnit může.
@Lola29 píše:
a kolik je malému? té mojí se kolem zornice začaly dělat takové světle modré žíhance, tak snad už zůstanou
Je mu 8 měsíců ![]()
Tak u nás mladší prcek má zatím modrý oči, kolem zorniček světlejší u okrajů trochu tmavší… Uvidíme, jak se ještě vybarví…
Vždyť je to nakonec stejně jedno.. ![]()
Ahoj, moji měli při narození klasické tmavě modré, staršímu, 2 a půl roku, tomu tomu modrý zůstaly, mladší, 7m, má modrohnědý..ale toho staršího nechápu, já mám hnědý a přítel takovou směsku, ale modrý rozhodně ne ![]()
@slavuska1 píše:
Ahoj, moji měli při narození klasické tmavě modré, staršímu, 2 a půl roku, tomu tomu modrý zůstaly, mladší, 7m, má modrohnědý..ale toho staršího nechápu, já mám hnědý a přítel takovou směsku, ale modrý rozhodně ne
no a co rodiče? Ona ta genetika nezávisí jen na rodičích, zvlášť u těch světlejch očí to někde „schovaný“ bejt může a může se to projevit až po x generacích… ![]()
U našich dětí to je tak, že starší měl hodně tmavý oči od narození, teď je má hoooodně tmavě hnědý, mladší ten je od narození celkově „světlejší“ a do manželovy rodiny… Takže kluci pomalu nevypadaj jako bráchové…
![]()